Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] caravan - długość linki ręcznego, zacisk tylny

Featured Replies

Napisano

1. Czy ktoś mógłby podać mi długość linki do hamulca ręcznego - auto jak w podpisie? W EPC znalazłem dwie pozycje: 1590 oraz 1596. W jednym sklepie mają 1593, a więc mniej więcej by się zgadzało, no właśnie mniej więcej cfaniak.gif. Jeśli ktoś wymieniał to byłbym wdzięczny za informację.

2. Druga sprawa dotyczy sprawdzania działania zacisków, a konkretnie tłoczka. W "Sam naprawiam" jest informacja, iż w celu sprawdzenia tłoczka można włożyć kawałek drewna w zacisk tak, aby podczas wciskania pedału tłoczek miał się na czym oprzeć i nie wyleciał, no i oczywiście po to żeby go potem spowrotem wepchać. Operacja ta tylko możliwa jest ponoć dla zacisków przednich. Dla tyłu tego typu operacji zabraniają i piszą, że tłoczek należy wkręcać. Czy któś mógłby mi objaśnić tę sytuację?

Napisano

W tylnych hamulcach tarczowych zeby cofnac tloczek sie go wkreca. Sa takie wciecia w ktore trzeba wlazyc narzedzie(moga byc szczypce cienko zakonczone) i wtedy sie go wkreca.

Napisano
  • Autor

No właśnie nie wiem dlaczego tak trzeba robić. niewiem.gif

Skoro przy normalnej pracy nic się tam samo nie wkręca, a tłoczek się chowa tak jak w przednich zaciskach (przynajmniej tak mi się wydaje), to dlaczego przy sprawdzaniu powinienem wkręcać tłoczek? Mile widziane wytłumaczenie, "jak krowie na rowie". hmm.gif

Napisano

Wykreca sie ten bajer sam bo klocki sie zużywają. Potem jak zakladamy nowe to sa oczewiscie grube i sie by nie zmiescily.

Napisano

> W tylnych hamulcach tarczowych zeby cofnac tloczek sie go wkreca. Sa

> takie wciecia w ktore trzeba wlazyc narzedzie(moga byc szczypce

> cienko zakonczone) i wtedy sie go wkreca.

Nie wolni cofać przez wciskanie tłoczka w tylnych zaciskach bo uszkodzeniu ulegnie mechanizm hamulca ręcznego,można tylko je wkręcać w prawo .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.