Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i było bum:(

Featured Replies

Napisano

Drodzy koledzy. Wczoraj wjechałem kolesiowy w dupę. Głupia sprawa bo debil nie zjechał ze skrzyżowania na zileonym świetle tylko stał, a ja zmieniałem pas i jak już zmieniłem to za późnoe było do wyhamowania zwłąszcza, że tamten dopiero ruszył na tym zielonym jak strzała ode mnie dostał a gadał, że od razu jak się światło zapaliło to ruszył frajer.

Nie mam aparatu więc opiszę co mam popsute. Prędkość nie była duża ale mam trochę podniesiona maskę, popękany zderzak, odgształcony trochę lewy błotnik. Silnik i chłodnica ok. Napewno wąż od chłodnicy jest trochę bardxioej zagięty czyli wiadomo, że pod wpływem uderzenie trochę się przesunęło.

Byłem już w ASO i oni stwierdzili, że raczej na pewno rzeczoznawca powie, że będzie to szkoda całkowita. Trochę się załamałęm bo akurat wróciełem z podróży poślubnej i planowałem się teraz przeprowadzać i auto mi jest bardzo potrzebne no ale co zrobić.

I teraz mam do Was pytanie. Nawet jak stwierdzą, że będzie to całka to wziąć kasę, oddać go do normalnego mechanika i niech to robi czy oddać go do ASO, ewentualnie dopłacić i niech So to robi? Pomóżcie proszę. Na allegro widzę, że maskę, błotnik i zderzak można kupić za rozsądną kasę plus lakierowanie. Może macie jakie adresy z częściami? I co radziecie - Oryginalne czy zamienniki??

Napisano

Robić u jakiegoś blacharza małego. Za odszkodowanie nic nie kupisz a jeszcze zostaniesz ze szrotem.

Części kupisz za bezcen.

Napisano
  • Autor

> Części kupisz za bezcen.

Szukać z jakiegoś rozbitka czy zamiennik kupić? Bo jeśli chodzi o części blacharskie to chyba wolałbym oryginał np. z jakiegoś rozbitka, a zderzak, no nie wiem, chyba może być zamiennik?

Bo jeśli kupiłbym z rozbitka to nawet szukałbym, z halogenami wink.gif

CZyli suma sumarum może wyjść, że jeszcze mi zostanie reszta jak będę miał całkę a zrobie u jakiegos mechanika?

No i jeszcze nie jestem pewnie jak będzie z AC gdy będzie szkoda całkowita. Bo napewno mi przepadnie i czy jak zrobię auto i przejdzie badanie techniczne to będe mógł dokupić AC?

Napisano

Bardzo ci kolego współczuję, bo sam kiedyś byłem w takiej samej sytuacji ale było to już bardzo dawno i inna była wartość mojego samochodu i nie groziła szkoda całkowita. Teraz jak by mi sie cos takiego stało to tez bym był lekko podłamaany.

Boa

Napisano

kup na szrocie uzywane części a nie żadne zamienniki ciesielskie... zaraz zgniją a blacharz na rzeźbi się żeby to spasować

weź kasę w kieszeń i na pewno wyjdziesz na tym lepiej niż miałbyś wóz rozliczać w aso, bo i tak dostaniesz szkode max

Napisano
  • Autor

Dziękuję bardzo za odpowiedzi i podpowiedzi. Właśnie takich odp. oczekiwałem pisząc tego posta ale jak widać nie każdy umie czytać grinser006.gifrotfl.gif

Napisano

Apeluję o więcej kultury, a mniej nerwów. Jak macie sobie coś do powiedzenia - używajcie privów. Emocje emocjami - ale tutaj się nie obrażamy na wzajem.

Napisano
  • Autor

> Apeluję o więcej kultury, a mniej nerwów. Jak macie sobie coś do

> powiedzenia - używajcie privów. Emocje emocjami - ale tutaj się

> nie obrażamy na wzajem.

Właśnie też tak myślałem. Ja nikogo na tym forum nie obraziłem a sam zostałem nazwany debilem i frajerem zamaist uzyskania odpowiedzi na moje pytanie.

Pozdrawiam.

Napisano

Dawno temu jeszcze poldkiem jeździłem, gość przede mną skręcał w lewo a ja w prawo (skrzyżowanie bez świateł ), on ruszył, ja spojrzałem w lewo ( bdb widoczność) nic nie jechało, więc głowa w prawo i gaz but.gif. W tym momencie strzał , gość oberwał moim lewym narożnikiem w prawy tył (maluch) . No cóż moja wina, dogadaliśmy sie ze podjedziemy do jakiegoś blacharza wyszacować robotę (małe klepanie + lampa) i wiesz co, w czasie przejazdu przez miasto wpierdzielił bym sie w niego jeszcze kilka razy. Ten człowiek każde skrzyżowanie przejeżdżał na dwa razy. Po prostu wyjeżdżal częściowo z podporządkowanej i przyhamowywał prawie do zera żeby jeszcze raz sie rozglądnąć mlot.gif Dopiero u blacharza okazało sie że całą dupę ma w szpachli a poszkodowany przyznał że w dupe oberwał już kilka razy hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Dawno temu jeszcze poldkiem jeździłem, gość przede mną skręcał w

> lewo a ja w prawo (skrzyżowanie bez świateł ), on ruszył, ja

> spojrzałem w lewo ( bdb widoczność) nic nie jechało, więc głowa

> w prawo i gaz . W tym momencie strzał , gość oberwał moim lewym

> narożnikiem w prawy tył (maluch) . No cóż moja wina, dogadaliśmy

> sie ze podjedziemy do jakiegoś blacharza wyszacować robotę (małe

> klepanie + lampa) i wiesz co, w czasie przejazdu przez miasto

> wpierdzielił bym sie w niego jeszcze kilka razy. Ten człowiek

> każde skrzyżowanie przejeżdżał na dwa razy. Po prostu wyjeżdżal

> częściowo z podporządkowanej i przyhamowywał prawie do zera żeby

> jeszcze raz sie rozglądnąć Dopiero u blacharza okazało sie że

> całą dupę ma w szpachli a poszkodowany przyznał że w dupe

> oberwał już kilka razy

Jak widać różnie ludzie jeżdżą no ale zawsze wina jest tego co wiedzie. Niestety.

Napisano

> Pomóżcie proszę. Na allegro widzę, że maskę, błotnik i zderzak

> można kupić za rozsądną kasę plus lakierowanie. Może macie jakie

> adresy z częściami? I co radziecie - Oryginalne czy zamienniki??

Bierz kasę i naprawiaj - jeszcze Ci zostanie

Części w Łdozi dobierzesz używki ( znaczy z demontażu

Warsztat - jak zawsz Pan na Brusie - robił już 4 auta i nie mam zastrzeżeń

I tyle - żadne ASO - zgrymulę badziewie a wezmą jak za zboże

Napisano

Zaczynasz watek od tego, ze jakis debil i frajer zle pojechal i przez niego byla kolizja.

Tymczasem okazuje sie, ze to Ty byles sprawca.

Twoj komentarz jednoznacznie wskazuje kto w tym zdarzeniu byl debilem i frajerem a do tego nei zachowal bezpiecznej odleglosci.

Ja rowniez nikogo nie obrazam - proponuje tylko zastanowic sie nad stylem jazdy. A jak nie potrafisz jezdzic to taczki prowadz a nie rozbijaj ludzi na ulicach.

Na tym forum w ogole sie nie wypowiadam, ale czytajac takie teksty, nie moglem sie powstrzymac.

Nie jestem w stanie zrozumiec jak mozna nie miec wyobrazni za kierownica.

Pzdr

Rostek

Napisano

>Ten człowiek

> każde skrzyżowanie przejeżdżał na dwa razy. Po prostu wyjeżdżal

> częściowo z podporządkowanej i przyhamowywał prawie do zera żeby

> jeszcze raz sie rozglądnąć

Też się raz na takiego nadziałem. Na moje szczęście zderzaki przyjęły całą siłę i to bez żadnych śladów. Dodam tylko, że skręcaliśmy w tą samą stronę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.