Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przymiarka na Mondeo

Featured Replies

Napisano

witam

Przymierzam się do kupna Mondeo 94-95 rocznik z silnikiem 1.8 2.0. Proszę o sugestie na co zwrócić uwagę.

Napisano

> witam

> Przymierzam się do kupna Mondeo 94-95 rocznik z silnikiem 1.8 2.0.

> Proszę o sugestie na co zwrócić uwagę.

Wiele było na ten temat.

Ja powiem tak: pojechac, zobaczyć i wtedy bedziesz wiedzial czy chcesz to akurat auto.

Mozesz zwrocic uwage jak pracuje silnik zimny i ciepły, czy nie ma rdzy, czy zawieszenie nie tlucze. Ale chyba w kazdym aucie wyglada to podobnie.

Moge Ci zyczyc duzo szczescia i pamietaj o rozwadze w czasie podejmowania decyzj tylko spokoj moze uratowac kupujacego wtedy zobaczysz wiecej wink.gif

Napisano

> witam

Od siebie dodam jakies ogolne uwagi, bo znawca Mondeo nie jestem.

Zwroc uwage na podloge bagaznika - czy nie nosi sladow "zrolowania", tak samo podluznice i belka przednia - zwroc uwage czy nie byla wspawana. Szczeliny w nadwoziu powinny byc symetryczne po obu stronach. Ulamane mocowania lamp niekoniecznie swiadcza o groznym wypadku, ale sa wskazowka zeby jednak szukac. Szyby powinny byc z tego samego roku. We wnetrzu trzeba "obmacac" plastiki - czy nie sa luzna lub pourywane i zalozone "na sline". Od spodu nalezy popatrzec czy nie ma swiezego zabezpieczenia antykorozyjnego, albo czy nie jest tak ze w nadkolach jest polakierowane bloto smirk.gif

Dodatkowo stan kierownicy, nakladek na pedaly, drazka zmiany biegow, tapicerki mowi o przebiegu auta i jego wlascicielach.

Jezeli na siedzeniach sa pokrowce - popros o zdjecie.

Warto podjechac do serwisu Forda - tam za darmo odczytaja ci z nr. seryjnego podstawowe informacje o wyposazeniu, kolorze, roku produkcji samochodu.

Moze jeszcze warto zaplacic kolo 200zl. za sprawdzenie samochodu w serwisie - jesli bedziesz na niego zdecydowany.

Napisano

> witam

kumpel ma od jesieni ale 1.8 TD, troche z nim jeździłem tym autem zresztą razem znim je kupowałem,

samochód bardzo fajny duzo miejsca w środku, nisko sie siedzi, czuć że jedzie się duzym samochodem, bagażnik wielki, (sedan), silnik TD o dziwo nawet cichszy nić VW TDI, 90 KM w miare wystarczające, chociaż do sportowca mu daleko, jedynie mam zastrzezenia do tylnej kanapy, bo jest niewygodna a miejsca z tyłu na nogi jest nie za wiele,

ogolnie auto bardzo fajne, POLECAM, tylko uważaj bo jak szukaliśmy mondeo to "przeszczepów" z DE jest strasznie dużo, jak znajdziesz egzemplaz w dobrym stanie to bedziesz zadowolony.

pzodro

Napisano

Mam `93 1.8 sedan z Niemiec. Podjedź pooglądać , będziesz miał porównanie. Miałem sprzedać ale ludzie chcą teraz kupić za darmo. Więc go nie sprzedaję. Auto duże, wygodne, idealnie się drogi trzyma, za niewielkie pieniądze można zdobyć model z najlepszym wyposażeniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.