Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panowie jest problem - poważny

Featured Replies

Napisano

Dziś podczas jazdy straciłem praktycznie hamulce. W pewnym momencie zaświecila sie kontrolka od hamulcy. Poczulem, ze musze glebiej wciskac hamulec i strasznie miekko chodzil. Jakos dojechalem do garazu gdzie sie okazalo, ze nie mam plynu hamulcowego. Dolalem i dalej pedal byl miekki. Zaczalem naciska z mysla ze sie zapowietrzylo, pompa musi popompowac. Niestety wlazlem z tylu pod auto i okazalo sie ze zyga plynem hamulcowy z okolicy tylnej belki i scieka nawet po baku. Widocznie przewody hamulcowe pordzewialy i ktorys szlag trafil albo gdzies na laczeniach puszcza. Ciezko dokladnie mi bylo zlokalizowac gdzie to jest. Jutro musze jechac do ASO choc nie wiem czy takim autem moge pokonac jakies 5km. Strasznie mnie to zmartwilo bo autem musze dziennie dojezdzac do pracy bo nie mam innej mozliwosci dojazdu. Na jakie koszta moge sie szykowac i co wymieniac ? Cale przewody hamulcowe ?? Zaraz studiuje allegro i szukam co i jak. Jesli mozecie to dajcie jakies rady itp.

Napisano

kiedyś była kampania na wymianę skorodowanych przewodów w ASO, więc jeśli to one to powinni Ci wymienić za free

kiedyś wymieniałem jeden przewód z tyłu to wziąłem miedziany kupowany "na metry" tzn. za ok.40 cm zapłaciłem chyba ok. 20 zł i jest OK

jak mi z tułu pękł elastyczny to też rzygało przy wciskaniu pedału, zamiennik kilkanaście złotych, gwintowo pasują też od opla ale nie obędzie się bez drobnych drutów biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> kiedyś była kampania na wymianę skorodowanych przewodów w ASO, więc

> jeśli to one to powinni Ci wymienić za free

Bylem na niej posmarowali mi przewody i wiele to nie dalo.

Napisano

Jutro musze jechac do ASO choc nie wiem czy takim autem moge pokonac jakies 5km

jak bardzo nie rzyga to dolej płynu i spokojnie zajedziesz uruchamiając na wszelki wypadek częściej hamulec ręczny

Napisano

Radzę wymień cały komplet przód i tył + elastyczne z przodu, bezpoieczeństwo najważniejsze, kiedyś jak wymieniałem pytałem się w ASO Fiata, za przewód komplet (1 strona) tył chcieli 200 zł, czyli za dwie to 400 + przód = kupa kasy, kupiłem w sklepie w którym prowadzą fiata i za komplet przód, tył wszystkie strony zapłaciłem 220 zł.

Napisano

> Bylem na niej posmarowali mi przewody i wiele to nie dalo.

śmiech na sali ... mnie też odmówili wymiany ... racząc mnie opowieściami że jest ok

poszło pismo do FAPu i z przewodami dostałem nowe korektory hamowania i wieszak zbiornika paliwa

bo to też podchodzi pod kampanie

do tego jeszcze jakieś tam osłonki i duperelki do tylnego zawieszenia ... chyba mocowanie linki ręcznego

tak czy inaczej spore pudełko przyszło na tą kampanię bo zastrzegłem żeby przy mnie otweirali przesyłkę bo będą to zamawiać do skutku

do tego oczywiście nowy plyn na koszt kampanii

ja wtedy robiłem już na mój koszt cylinderki z tyłu bo były wilgotne i tarcze z klockami z przodu ...

w sumie też małą dopłatę wzieli bo wszystko było pozdejmowane ... tylko szybka podmianka

jak masz to na piśmie że stwierdzili że jest ok to niezależny rzeczoznawca i dale pewnie wiesz co robić

Napisano

Najlepiej wbić się do ASO opowiedzieć historię, dorzucić kampanię i niech wymieniają teraz za free. Do tego bym zrobił przód.

Napisano
  • Autor

Doczolgalem sie do ASO Ganinex w Gliwicach, gdzie troche powojowalem. Kilka telefonow do FAP, zdjecia moich przewodow i wymieniono mi wszystkie przewody za friko w ramach kampani 4400 zlosnik.gif Problemem bylo to ze 5 lat temu bylem na kampani w Polmozbycie i mnie olano, posmarowano tylko przewody i tyle. Dlateog odnotowane bylo ze zaliczylem kampanie i nie chciano ponownie tego zrobic za darmo. Po ogledzinach przewodow stwierdzono, ze nikt wczesniej ich nie wymienil i dzieki temu po 1 dniu bez auta club znowu jezdze zlosnik.gif

Napisano

> Doczolgalem sie do ASO Ganinex w Gliwicach, gdzie troche powojowalem.

> Kilka telefonow do FAP, zdjecia moich przewodow i wymieniono mi

> wszystkie przewody za friko w ramach kampani 4400 Problemem

> bylo to ze 5 lat temu bylem na kampani w Polmozbycie i mnie

> olano, posmarowano tylko przewody i tyle. Dlateog odnotowane

> bylo ze zaliczylem kampanie i nie chciano ponownie tego zrobic

> za darmo. Po ogledzinach przewodow stwierdzono, ze nikt

> wczesniej ich nie wymienil i dzieki temu po 1 dniu bez auta club

> znowu jezdze

Widzisz, pisałem jak trzeba zrobić skromny.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Widzisz, pisałem jak trzeba zrobić

Tyle, ze to nie bylo takie latwe bo oficjalnie zaliczylem 5 lat temu kampanie i nie chcili wykonac jej ponownie. Ale udalo sie i mam nowe przewody zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.