Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na szlakach Moab

Featured Replies

Napisano

Byl to moj czwarty wypad do Moab. W tym roku Utah przywitala nas deszczowa pogoda...ale mimo to w obozie odbywala sie impreza na ktora dotarlismy prosto z trasy o 22.:

moab971resizetl0.th.jpg

Juz w poniedzialek rano ruszylimy na szlaki. Wybor padl na Poison Spider, Gold Bar Rim i Golden Spike.

moab979resizeua5.th.jpgmoab1031resizezn0.th.jpgmoab1056resizeei7.th.jpg

moab1116resizegg9.th.jpgmoab1117resizekr0.th.jpgmoab1127resizelh0.th.jpg

Podczas przejazdu przez Golden Crack Tom zniszczyl sobie uklad kierowniczy...na szczescie mialem zapasowe czesci i Tom po naprawie mogl ruszyc dalej.

moab1120resizevu6.th.jpgmoab1133resizekv1.th.jpg

Zuki Hill...tylko ja i dwoch innych kierowcow pokonalo ta przeszkode bez pomocy....mokry piach przyklejony do skaly strasznie utrudnial ta przeszkode.

moab1176resizepn8.th.jpg

Kolejnego dnia rano dla zabicia czasu pojechalismy na Onion Creek....bo po poludniu czekal na nas Hells Revenge:

moab106resizebb7.th.jpgmoab1728resizeld4.th.jpg

A na Hells Revenge slynna Brama Piekiel:

moab267resizemq1.th.jpg

W tym roku udalo mi polozyc jeepa na boku...dwa razy...praktycznie w tym samym miejscu. Musialem uzyc wyciagarki i do kompletu spalilem sprzeglo( zaslone dymna widac na koncu filmu z hells gate)Coz Brama piekiel nie jest najlepsza przeszkoda dla mnie i moich wysokich przelozen (3,73 no.gif )

moab279resizekf3.th.jpgmoab133resizerd1.th.jpgmoab115resizetd5.th.jpg

moab287resizecl8.th.jpgmoab162resizeba0.th.jpgmoab823resizeyg3.th.jpg

Film z Hells Gate:

Potem byla przeszkoda zwana Escalator:

moab345resizehu8.th.jpgmoab373resizeaq8.th.jpgmoab365resizenm1.th.jpg

Kolejne dwa dni spedzilismy w Area BFE. Oba dni zakonczyly sie awariami ukladow kierowniczych. Pierwszego dnia kumpla przekladnia kierownicza stwierdzila ze ma dosc i mimo krecenia kierownica kola staly w miejscu...drugiego dnia Santa zgial tlok od hydraulicznego sterowania.

moab387resizevj5.th.jpgmoab518resizeuv3.th.jpgmoab521resizele2.th.jpg

moab1290resizeug0.th.jpgmoab1282resizenr2.th.jpgmoab1283resizeha6.th.jpg

moab1302resizelg0.th.jpg

moab505resizemx1.th.jpgmoab506resizevg7.th.jpg

Kumpel praktycznie bez sterowania musial byc asekurowany w trakcie odwrotu:

moab467resizean3.th.jpg

I naprawa juz w obozie:

moab959resizezq3.th.jpg

Podczas awarii hudrauliki w jeepie Santy ja i Derek postanowilismy odpoczac w cieniu:

moab902resizeos3.th.jpgmoab903resizeuv5.th.jpg

Fim z mojego przejazdu przez Rock Garden na szlaku Green Day:

Ostatniego dnia pojechalismy na Clifhanger. Bardzo fajny szlak z pieknymi widokami:

moab041resizegt5.th.jpgmoab034resizexf9.th.jpg

Na ostatniej przeszkodzie Remi(kumpel polak z LA) jak zwykle wytyczal najtrudniejsze mozliwe podjazdy i niestety zerwal krzyzak na tylnym wale....stalo sie to w polowie przeszkody i musial wymieniac krzyzak podczas gdy ja asekurowalem jego jeepa z gory na wyciagarce:

moab068resizeuf0.th.jpg

Zeby to zrobic musialem go objechac:

No i chyba nie musze mowic ze co wieczor byla impreza przy ognisku w otoczeniu jeepow:

moab477resizeuh6.th.jpgmoab478resizefa7.th.jpg

I na koniec widoki jakie mielismy na szlakach:

moab256resizeaw9.th.jpgmoab235resizemv6.th.jpgmoab1810resizevq7.th.jpg

Za rok planuje kolejny wyjazd do Moab....a bedzie to impreza z okazji 25 lecia rozpoczecia produkcji XJ :thumbup:

Aha jeszcze bilans zniszczen wsrod ekipy: przekladnia kierownicza, tlok hudraulicznego sterowania, dwie dany60, krzyzaki na tylnym wale, ulamany tlumik, pogiere drzwi i ramka szyby, zmielony uklad roznicowy i kilka innych mniejszych uszkodzen.

Napisano

No wienc tak zlosnik.gif

Po pierwsze to

beksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gif dlaczemu mnie tam nie byłooooooooooooo ???? sciana.gif

Po drugie za rok jade z wami 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gifzakrecony.gif

Po trzecie Gratki wspanialej imprezy smile.gif A jak Majkel? - nie zepsuł nic ???? cfaniak.gif

Pozdrowionka dla Beth i Całej reszty...

pub2.gif

Napisano

> Za rok planuje kolejny wyjazd do Moab....a bedzie to impreza z okazji

> 25 lecia rozpoczecia produkcji XJ :thumbup:

> Aha jeszcze bilans zniszczen wsrod ekipy: przekladnia kierownicza,

> tlok hudraulicznego sterowania, dwie dany60, krzyzaki na tylnym

> wale, ulamany tlumik, pogiere drzwi i ramka szyby, zmielony

> uklad roznicowy i kilka innych mniejszych uszkodzen.

Niezle, niezle... Widoczki rewelacyjne, auta (jak to sie mowi w Poznaniu) niezle spasy zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Ja to bym sie tam nie nadawal, temperatura za wysoka jak dla mnie zlosnik.gif A nawet gdy kiedys kupie jakies 4x4 to watpie, bym w podobnym extremum uczestniczyl zlosnik.gif Raczej lajcik jakis zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Majkel nic nie rozwalil bo sie oszczedzal i nie jezdzil z nami na trudniejsze przeszkody.

Dzieki za pozdrowienia.

Napisano

jeju, ale widoki. i hobby masz pierwsza klasa. pozazdrościć 20.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> jeju, ale widoki. i hobby masz pierwsza klasa. pozazdrościć

Dzieki.

Jeszcze kilka fot ktore dostalem od kumpla:

2174246180043863621S425x425Q85.jpg

2150657660043863621S425x425Q85.jpg

2059476150043863621S425x425Q85.jpg

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Dzieki.

> Jeszcze kilka fot ktore dostalem od kumpla:

niezly z ciebie kawalarz, ja tez dopiero co wrocilem z moab moim sedanem i pamietam jak mowiles zebym dorwal terenowke i pojechal na szlaki zlosnik.gif w parku canyon lands spotkalem kilku kolesi z utah w autach 4x4 i zdecydowanie mi odradzili wypozyczanie jeepa bez doswiadczenia w terenie zlosnik.gif twoje fotki tylko to potwierdzaja zlosnik.gif wczoraj bylem z kumpela w gorach (gros venture) jej jeepem gc i auto sie slabo nadaje w teren zlosnik.gif wymieklismy na koncu jednej z drog z powodu braku doswiadczenia w terenie. droga cala nie utrzymywana ktora na 7000 zmienia sie w szlak , rusza z 6000 i pnie sie do ok 10000 , lodu pelno , sniegu pelno , rozpadliny takie ze moje geo by zawislo na samym poczatku zlosnik.gif ja zostaje na asfaltowkach zlosnik.gif

ps fotki zajebiste i super ze masz pasje zlosnik.gif a jeszcze lepiej ze sa srodki na realizacje zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.