Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ABS ASR ESP FAILURE

Featured Replies

Napisano

hmm jade sobie I nagle wyskoczylo ''ABS ASR ESP FAILURE '' ,co opstawiacie ?czujnik przy kole czy co to

Napisano

> hmm jade sobie I nagle wyskoczylo ''ABS ASR ESP FAILURE '' ,co

> opstawiacie ?czujnik przy kole czy co to

Klik1 ,

klik2 klik3 ok.gif

Napisano
  • Autor

> Klik1 ,

> klik2 klik3

dzieki wielkie sie naprawilo same po 30 km

Napisano

opstawiamy ortografię grinser006.gif

Napisano

> dzieki wielkie sie naprawilo same po 30 km

właśnie za to podziwiam ten samochód. to chyba jeden z niewielu w którym wiele rzeczy się sama naprawia, albo gdy wyskakuje błąd to należy go uparcie ignorować. 270751858-jezyk.gif

Napisano

temat znany jak swiat. Kiedys wadliwa partia centralek ABSu, wymieniana przez Fiata. ALe jakie masz auto i czy to ten przypadek, nie wiem, za malo wiem o Tobie zlosnik.gif

Napisano

> temat znany jak swiat. Kiedys wadliwa partia centralek ABSu,

> wymieniana przez Fiata. ALe jakie masz auto i czy to ten

> przypadek, nie wiem, za malo wiem o Tobie

Też obstawiam centralkę. Przerabiałem wymianę centralki juz po gwarancji. Przy czym u mnie komunikat wywalało przy odpalaniu auta.

• 1 rok później...
Napisano

Panowie! Jako ze jak dla mnie temat nie jest wyjasniony, prosze o wskazowki. Mój Stilak niebawem wybiera sie do Italii no i oczywiscie zaczyna stroić fochy. Długi weekend, wiec czas na jakies male grzebanie. Otóż od wczoraj zaczal mi wyskakiwac regularnie komplet błedow ABS, ASR, ESP failure.. kurcze jak ja nie lubie tego wyrazu! smile.gif Zaskakują mnie one na kazdym kroku .. przy 50% hamowań ! I nie ważne czy sie turlam czy jade szybciej ..zaczynam hamowac to juz czuje ze deska zaraz sie rozświetli ! Wiem że niektórzy powiedzą ze nie jest zle , bo 50% hamowań jest prawidlowych ale jednak mnie to denerwuje:)

Bardzo prosze o wskazówki, chciałbym sprawnie nakierowac serwis na usuniecie awarii. Nie wierzę w ich samodzielność, jeszcze nigdy nic mi nie naprawili!

Napisano

> Też obstawiam centralkę. Przerabiałem wymianę centralki juz po

> gwarancji. Przy czym u mnie komunikat wywalało przy odpalaniu

> auta.

u mnie także wywalało przy odpalaniu.

znalazło się rozwiązanie: wymiana akumulatora (był już stary i słaby).

po wymianie na nowy failure zniknęły.

podczas uruchamiania silnika spora część napięcia idzie tylko na to by zakręcić rozrusznikiem. gdy aku jest słaby tego prądu nie starcza na przetestowanie pozostałych układów. dlatego brały się takie failury.

Napisano

> u mnie także wywalało przy odpalaniu. znalazło się rozwiązanie: wymiana akumulatora (był już stary i słaby). po wymianie na nowy failure zniknęły.

U mnie też pomogła wymiana akumulatora na nowy mocniejszy smile.gif

Napisano

Zauwazylem pewna prawidlowosc.. bledy wyskakuja praktycznie tylko rano... po poludniu juz nie ..jakies pomysly? przestawiac w stilo zegarek zawsze na godziny popołudniowe?

Napisano

> Zauwazylem pewna prawidlowosc.. bledy wyskakuja praktycznie tylko rano... po poludniu juz nie ..jakies pomysly? przestawiac w stilo zegarek zawsze na godziny popołudniowe?

Nie no sorry ... poważnie mówisz icon_eek.gifniewiem.gif

Napisano

U mnie tak jest na nowym aku w zimie.

Naładuj akumulator - może jest wadliwy.

Napisano

> U mnie tak jest na nowym aku w zimie.

> Naładuj akumulator - może jest wadliwy.

Hmmm..moze faktycznie cos nie tak z nim...

p.s. Gordon_Shumway - no coś Ty:)

Napisano

> Stliaki mocno wrażliwe na niedobór Voltów som

tak wiem, dlatego 3 miesiace temu wsadzilem mu nowa centre future CA770! Sam nie wiem co myslec...

Napisano

Podłącz woltomierz podczas rozruchu i będziesz widział czy trzyma napięcie.

Napisano

> u mnie także wywalało przy odpalaniu.

> znalazło się rozwiązanie: wymiana akumulatora (był już stary i

> słaby).

> po wymianie na nowy failure zniknęły.

> podczas uruchamiania silnika spora część napięcia idzie tylko na to

> by zakręcić rozrusznikiem. gdy aku jest słaby tego prądu nie

> starcza na przetestowanie pozostałych układów. dlatego brały się

> takie failury.

Jeśli chodzi o błędy podczas uruchamiania silnika, to też jest wada centralki. Nie jest tylko ona tak dokuczliwa dla użytkownika jak wywalanie komunikatów podczas jazdy. W przypadku prawidłowo działającej akumulator może nawet nie zakręcić, samochód będzie żęził a failury nie wyskoczą. wiem to ponieważ w moim aucie centralka była wymieniona rok wcześniej niż zamarzł akumulator podczas wielkich mrozuw. Mimo to błędy nie wyskakiwały mimo że auto żęziło nie mogąc się uruchomić przy porannym odpalaniu. jeśli zaś błędy pokazują się tylko wtedy, kiedy akumulator jest słabszy to oczywiście taniej jest wymienić akumulator niż centralkę. Nie zmienia to jednak faktu że centralka przyczyniająca się do niesłusznie wyświetlanych komunikatów ma wadę oprogramowania w sobie na szczęście dla użytkownika nie dokuczliwą. Ot jest to taka sztuka dla sztuki ta wada. Nie przeszkadza więc niech sobie będzie.

Napisano

> Zauwazylem pewna prawidlowosc.. bledy wyskakuja praktycznie tylko

> rano... po poludniu juz nie ..jakies pomysly

Pomysłów może być wiele. nie wiadomo nam od kiedy takie błędy się pojawiają. czy miałeś je od początku posiadania auta, czy zaczęły się po jakimś "incydęcie" niewiem.gif jeśli masz takie błędy od niedawna to może coś zamokło, zaśniedziało lekko coś nie łączy czasemJeśli auto stoi nie w garażu to może nocne chłody oddziaływują na układ? Oczywiście że jest jakaś usterka która przyczynia się do wyskakujących błędów, a w myśl przysłowia "choremu szkodzi wszystko, a zdrowemu nic nie szkodzi" można szukać rzeczy skąplikowanych jak też i prostych. Przejżyj bardzo dokładnie cały układ hamowania. wszystkie czujniki przy kołach, ich połączenia itd. Dobrze byłoby pojechać nie koniecznie do ASO na test centralki poprzez komputer. pokaże on nawet stare błędy i być może na tej podstawie będzie można coś wywnioskować. Zauważ że w twoim aucie pojawiają się komunikaty tylko podczas hamowania. to też jest jakaś wskazówka. Nie wiemy z jakiego roku jest auto. jeśli z przed roku 2005, to istnieje prawdopodobieństwo że ma ono w sobie centralkę obarczoną błędnym oprogramowaniem. jeśli pojechać chciałbyś na test centralki a nie wiesz gdzie, to zorjętuj się u siebie na miejscu co do takich możliwości do kogo można pojechać. Może we wrocławiu ktoś taki sęsowny się znajdzie kto ma wiedzę osprzęt itd? W każdym bądź razie nie poddawaj się i rzyczę powodzenia w znalezieniu i usunięciu usterki

Napisano

> Stliaki mocno wrażliwe na niedobór Voltów som

no nie wiem, moj akus w zime miał czasami nawet cięzko zakręcić, mimo tego zadnych niespodziewanych faiultórów nie zauwazyłem. Zdaza mi się jeden (fuel level sensor), ale topojawia się jezeli mam ponizej połowy zbiornika paliwa (i to nie zawsze). Jezeli mam powyzej połowy to nie ma failutura. Jezeli jesy ponizej połowy, to czasami się pojawia. To ma raczej związek ze stanem czujnika paliwa a nie ze stanem naładowania akusa. Wracając do sedna, rozładowany akumulator nie jest zawsze sprawcą "awarii"

Pozdrawiam.

Napisano

Wlasnie przejechalem się 200KM przy okazji zachaczając o Wroclawskie ZOO... podczas calego dnia wyskoczyl ok.5 razy failur.. co ciekawe, wraz z tym failurem oprocz abs,asr,esp i moim dobrym humorem , przestaje dzialac tempomat.. po restarcie wszystko jest git!

Napisano

Dla potomnych informacja!

Usterka zdiagnozowana i wyeliminowana.

Przyczyna: slawny czujnik stopu.

Koszt czujnika: 30 zł plus 70 diagnoza i montaż!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.