Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie po ok 5 min jazdy.

Featured Replies

Napisano

Witajcie Koledzy.

Od kilku dni mojego fiacika nawiedza taka dolegliwość, opisze ją może na przykładzie - wstaje sobie rano, ide do autka, zapalam silnik, wychodze zdrapać szron z okien, jednoczesnie dmuchawy ma maxa, ogrzewam tylna szybe itp itd. Mija jakeis 3 minutki, wsiadam, ustawiawm tam wszystko juz na mniejsze nawiewy, wylaczam szybe - ruszam w droge. Mniej wiecej 2 minuty jade przez osiedle, i zawsze przy wyjezdzie dojezdzam do skrzyzowania, zatrzymuje sie, a silnik gasnie :/ zapalam znowu, strasznie nim telepie, wskazowka obrotomierza sie nie podnosi, ale czuje ze silnik chodzi - wciska gaz, a on gasnie. Historyjka sie powtarza przez jakeis 10 minut, pozniej odpalam - obroty wskakuja na 1500 i po chwili sie wyrownuja do tych tam ~850.. jade dalej i przez caly dzien nic sie nie dzieje. Klade sie spac wieczorem (...) wstaje rano i od nowa to samo frown.gif

Dzisiaj stalem przed skrzyzowaniem tamujac ruch, ostatnio to samo. Czasem uda sie w bok odbic jak juz zgasnie. Przyznacie ze raczej uciazliwa sprawa.

Pozdrawiam, i z gory dziekuje za wszelkie sugestie.

Napisano

Krokowiec, wiązka .... ??

Napisano

Looknij ile masz plynu chlodzacego... nie masz problemow z temperatura ?

Napisano
  • Autor

> Looknij ile masz plynu chlodzacego... nie masz problemow z

> temperatura ?

Z temp nie ma problemow, ale spojrze na plyn.

>Jaki silnik?

Wcielo mi podpis - 1.4 12V - najlepszy 270751858-jezyk.gif

Napisano

Mialem tak samo - sprawdz czy nie brakuje Ci plynu chlodzacego i odpowietrz uklad

Napisano
  • Autor

> Mialem tak samo - sprawdz czy nie brakuje Ci plynu chlodzacego i

> odpowietrz uklad

Jak odpowietrzyc?

EDIT:

Ulala, chlodzacego bylo ponizej minimum... to znaczy ze wyciekl? Bo nie wyparowal co? 270751858-jezyk.gif

Napisano

Czyli masz juz przyczyne. Teraz szukaj nalotu po wyparowujacym plynie. Sprawdz krance chlodnicy (raszki). U mnie tam byl wyciek.

Uzupelnij poziom i odpowietrz uklad - klopoty z gasnieciem mina.

Napisano
  • Autor

> Czyli masz juz przyczyne. Teraz szukaj nalotu po wyparowujacym

> plynie. Sprawdz krance chlodnicy (raszki). U mnie tam byl

> wyciek.

> Uzupelnij poziom i odpowietrz uklad - klopoty z gasnieciem mina.

Nadal nie wiem jak sie odpowietrza.. jest jakis zaworek czy cos?

Napisano

> Nadal nie wiem jak sie odpowietrza.. jest jakis zaworek czy cos?

Nie wiem jak w 1,4 ale w 1,6 jest odpowietrznik na chłodnicy, wystarczy właczyć silnik i odkręcić jak zacznie cały czas lecieć płyn to zakręcić i koniec. Mozna jeszcze na rurce do nagrzewnicy zrobić to samo!

Napisano

Tak - 2 w obiegu silnika (na wezu po lewej stronie silnika i drugi na wezu po prawej stronie silnika) i ostatni trzeci na gorze chlodnicy

Napisano
  • Autor

> Tak - 2 w obiegu silnika (na wezu po lewej stronie silnika i drugi na

> wezu po prawej stronie silnika) i ostatni trzeci na gorze

> chlodnicy

Dzisiaj rano pod samochodem dwie wielkie plamy. Odstawiam do warsztatu jutro bo sam nie umiem sie babrac z chlodnica.

Napisano
  • Autor

angryfire.gifbuu.gif

Dzisiaj dzwonił mechanik ze chlodnica do wymiany i on mi zalatwi nowa za 450zl buu.gifbuu.gifbuu.gif

Powiedziałem mu hola hola, i teraz szukam czegoś taniej. Możecie cos polecic? Warto brac uzywana chlodnice?

Napisano

Moze sprobuj 3330%20frst_zmiana%20rozmiaru.jpg

tego uszczelniacza do chlodnic - u mnie pomogl ok.gif

Napisano
  • Autor

> Moze sprobuj

> tego uszczelniacza do chlodnic - u mnie pomogl

No tak zrobie. Gdzie to mozna kupic? Musi byc konkretnie ten, czy moze byc inny preparat tego typu?

Napisano

Może być inny,ja zalałem taki za 12zł kupiony na stacji paliw(nie pamiętam nazwy),wyglądał jak kawa z mlekiem, po kilku dniach problem znikł.

Napisano

Omijaj proszki - zdarzaja sie przypadki zatkanych nagrzewnic czy chlodnic. Liqui Moly kupilem przez allegro. Nigdzie nie moglem go znalezc, a podobno skuteczny - sam sie przekonalem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.