Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra II JAki diesel

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam pytanie jaki silnik diesla polecalibyscie w A II kombi? Ktore byscie odradzali i dlaczego.

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam!

> Mam pytanie jaki silnik diesla polecalibyscie w A II kombi? Ktore

> byscie odradzali i dlaczego.

> Pozdrawiam.

Było kolego już wiele razy poszukaj na forum, ale najlepsze silniki to te 2.0, bo te 1.7 chyba troszeczkę za słabe 893goodvibes.gif

Napisano

> Witam!

> Pozdrawiam.

do spokojnej jazdy ktorykolwiek dobrze utrzymany ok.gif

Napisano

> Witam!

> Pozdrawiam.

2,0 dth ... ok.gif

Napisano
  • Autor

dzieki za odpowiedzi slyszalem ostatnio ze te 2.0 to wlasnie nie koniecznie zastanawiam sie jeszcze czy AII czy vectra po 1999.

Pozdrawiam.

Napisano

> Witam!

> Pozdrawiam.

Jedyny słuszny do jazdy to 2,2 DTI. Spalanie w miarę ekonomuiczne, Dobra kultura pracy.

Napisano

> Witam!

> Pozdrawiam.

Ja oczywiście ze względu na to, czym jeżdżę poleciłby 1.7 80KM CDTI, chociaż szczerze powiedziawszy do tego nadwozia najlepszym rozwiązaniem byłby ten sam silnik, ale w ustawieniu 100KM, ale takiego nie wstawiali do Astry II tylko do III. Od czerwca przejechałem prawie 7000km przy średnim spalaniu 5,7 chociaż według producenta powinno to być 4,8 ale to jak każdy wie zależy od wielu czynników. Auto ogólnie bardzo dobre jedyną rzeczą, jaka mnie wkurza to trzeszczenie deski i innych części plastikowych częściowo udało mi się to usunąć ale jeszcze nie do końca, możliwe że trafił mi się tak kiepsko spasowany model.

Napisano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz a jak z chipem na 100km? Moze warto, chociaz te 80KM to nie do zajezdzenia chyba.

Poz.

Napisano

> Dzieki za odpowiedz a jak z chipem na 100km? Moze warto, chociaz te

> 80KM to nie do zajezdzenia chyba.

> Poz.

Firmy chipujace nie polecaja podkrecania tych 1.7 CDTI. Nie pamietam czy to na tym forum czy innym ale jeden koles podkrecil wlasnie ten silniczek i korbowody zrobily papa.

Napisano

> Jedyny słuszny do jazdy to 2,2 DTI. Spalanie w miarę ekonomuiczne,

> Dobra kultura pracy.

Jak najbardziej się zgadzam wink.gif i to nie tylko dlatego, że taki mam. pzdr

Napisano

> Jak najbardziej się zgadzam i to nie tylko dlatego, że taki mam.

> pzdr

Panowie, a jeździliście Astrami z silnikiem 2.0 DTI? bo ja jeździłem 2.0 i 2.2 w Astrze i powiem tyle że nie czuć właśnie tej różnicy momentu i mocy większej o 24 KM. Podobno skrzynia w 2.2 ogranicza trochę ten silnik. Co innego jest w Vectrze tam różnicę między 2.0 a 2.2 DTI czuć bardzo drive.gif Osobiście do Astry II najbardziej pasuje mi ten 2.0 DTI i taki bym polecał.

Napisano

> Panowie, a jeździliście Astrami z silnikiem 2.0 DTI? bo ja jeździłem

> 2.0 i 2.2 w Astrze i powiem tyle że nie czuć właśnie tej różnicy

> momentu i mocy większej o 24 KM. Podobno skrzynia w 2.2

> ogranicza trochę ten silnik. Co innego jest w Vectrze tam

> różnicę między 2.0 a 2.2 DTI czuć bardzo Osobiście do Astry II

> najbardziej pasuje mi ten 2.0 DTI i taki bym polecał.

Ja nie jeździłem 2.2 ale też czytałem na różnych forach podobne odczucia, ze różnica w osiągach nie jest znacząco odczuwalna. Sam szukając astry nastawiałem się właśnie na te dwa silniki ze wskazaniem na 2.0 co zresztą było zadaniem łatwiejszym bo są to popularniejsze silniki w AII. Tak jak pisałem, nie wiem jak jeździ się 2.2DTI ,ale ze swojej 2.0DTI jestem na razie w 100% zadowolony, silnik elastyczny, w miarę cichy, idzie od najmniejszych obrotów, powyżej 140 też ładnie nadal ciągnie, przy tym wszystkim nieduzo pali - dwa tankowania przy jeździe 100% miasto i wyszło raz 6,48 a później 6,41.

Dla mnie rewelacja !

Napisano

osobisce smigam 2.2dti ale jak ktos nie lubi wyczynu to spoko mu starczy 2.0 dti 100 koni jest tak akurat bo 80 na kombi troche mało czasami potem barkuje mocy z mojej strony postawił bym na 2.0

Napisano

Pozwolisz że wtrące swoje 3grosze. Jakieś 8miesięcy temu mój kolega też szukał astry na początku miała być 1.6 w beni i w sedanie, ale po wysłuchaniu moich za i przeciw wybrał w combi 2.0DTI 101kucy. Po paru miesiącach ja także zmieniałem auto i także kupiłem 2.0 DTI. A więc oba mamy takie same autka i jesteśmy na razie zadowoleni.

Diesel opla 2.0 ma tą zaletę że rozrząd jest na łańcuszku a więc odpada okresowa zmiana i prawidłowo eksploatowany powinien wytrzymać dłuższy przebieg, zaznaczam powinien ale czy tak będzie to zobaczymy.

Co do reszty auta to po przesiadce z Nubiry 2.0 CDX 133kucy denerwuje mnie gorsze przyspieszenie sztywność zawieszenia i skrzypiący plastik na podszybiu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.