Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra III problem z uruchomieniem

Featured Replies

Napisano

Witam. Zaczyna robić się chłodniej i rano mam problem z uruchomieniem asterki. Jest to diesel 1,3 cdti. Zaczyna strasznie nierówno pracować i nie zwiększa obrotów, kontrolki nie działają, światła się nie włączają. Po kilku takich próbach z reguły udaje mi się ją uruchomić. Byłem w serwisie i powiedziano mi, że to wina złego paliwa. Mam pytanie, czy to rzeczywiście może być wina paliwa a może filtra paliwa, którego jeszcze nie wymieniałem, a mam przejechane 26000. Jak rano uda mi się zapalić to potem przez cały dzień nie ma już raczej problemu, jak tylko przekręcę kluczyki to zapala. A może coś innego jest tego przyczyną. Proszę o porady i z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Napisano

Ja bym raczej szukał przy akumulatorze.

Napisano

> Witam. Zaczyna robić się chłodniej i rano mam problem z uruchomieniem

> asterki. Jest to diesel 1,3 cdti. Zaczyna strasznie nierówno

> pracować i nie zwiększa obrotów, kontrolki nie działają, światła

> się nie włączają. Po kilku takich próbach z reguły udaje mi się

> ją uruchomić. Byłem w serwisie i powiedziano mi, że to wina

> złego paliwa. Mam pytanie, czy to rzeczywiście może być wina

> paliwa a może filtra paliwa, którego jeszcze nie wymieniałem, a

> mam przejechane 26000. Jak rano uda mi się zapalić to potem

> przez cały dzień nie ma już raczej problemu, jak tylko przekręcę

> kluczyki to zapala. A może coś innego jest tego przyczyną.

> Proszę o porady i z góry dziękuję.

> Pozdrawiam.

przy tym przebiegu,raczej nic nie powinno być z układem paliwowym chyba że faktycznie filtr wymienić,zatankuj lepsze paliwo np.ultimate i porównaj,tym bardziej że już po pierwszym odpaleniu potem nie masz problemu to jest dziwne.Ja sobie zamontowałem dodatkowy filtr paliwa przy baku jeszcze.

Napisano
  • Autor

Właśnie myślałem o zatankowaniu ultimate, pewnie tak zrobię i zobaczymy jaki będzie efekt. Tylko jak mam w filtrze wodę to może to nic nie pomóc. A byłbym zapomniał - gość w serwisie mówi, że muszę jeździć na wysokich obrotach- tak też próbowałem, ale bez zmian. Jak paliwo nie pomoże wtedy chyba zmienię filtr./a czy moje 26000 to jak na diesla to nie jest dużo? To mój pierwszy diesel i proszę o zrozumienie. Myślę, że nie jest to wina akumulatora, ponieważ kręci bez zarzutu tylko silnik coś nie chce zaskoczyć.

Napisano

przebieg jest pikuś jak na diesla,najtaniej bedzie zmienic filtr i natankować paliwo dobre,miej nadzieje że to pomoże

Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedź. Jeśli chodzi o ten przebieg to miałem na myśli ilość przejechanych kilometrów na tym filtrze. Chyba już czas go wymienić.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam. Zaczyna robić się chłodniej i rano mam problem z uruchomieniem

> asterki. Jest to diesel 1,3 cdti. Zaczyna strasznie nierówno

> pracować i nie zwiększa obrotów, kontrolki nie działają, światła

> się nie włączają. Po kilku takich próbach z reguły udaje mi się

> ją uruchomić. Byłem w serwisie i powiedziano mi, że to wina

> złego paliwa. Mam pytanie, czy to rzeczywiście może być wina

> paliwa a może filtra paliwa, którego jeszcze nie wymieniałem, a

> mam przejechane 26000. Jak rano uda mi się zapalić to potem

> przez cały dzień nie ma już raczej problemu, jak tylko przekręcę

> kluczyki to zapala. A może coś innego jest tego przyczyną.

> Proszę o porady i z góry dziękuję.

> Pozdrawiam.

Panowie co to ma wspólnego z paliwem icon_eek.gif przecież to jest nowy wóz i mrozu nawet nie ma !!! Jak koledze sięjuż światła nie włączają ani kotrolki to coś jest nie tak z układem elektryczno-elektronicznym. Przyczyn może być wiele więc polecam dobrego elektryka albo bbbbb zaufane ASO których jest jak na lekarstwo. Sprawdź w jakim stanie aku, napięcie ładowania, upływy prądów itd. Podepnij pod komputer może się coś wyjaśni. A swoją drogą ja poza V-Power Diesel bądź Ultimatem nie tankuje nic innego. pzdr waytogo.gif

Napisano

tu nie chodzi czy nowy czy stary wóz paliwo jest jakie jest a to jest silnik common rail,chodż nie wykluczam elektryki ale filtr paliwa kosztuje pare złoty więc nie zaszkodzi wymienic. 20.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam. Wróciłem z problemem uruchomienia silnika. Byłem w serwisie. Tam sie dowiedziałem, że paliwo jest ogólnie złej jakości i to może być przyczyną. Gość kazał mi jeszcze jeździć na wysokich obrotach. Nie wiem co to może mieć wspólnego z zapalaniem. Wlałem ostatnio V-powera i problem pozostał a nawet sie nasilił. Nie mogę uruchomić silnika jak auto dłużej postoi. Jak już zapalę to potem nie ma najmniejszego problemu. Mam przejechane dopiero 27000. Co to może być? Czy rzeczywiście wymiana filtra paliwa jest w stanie coś zmienić. Ponoć do mojego silnika filtr kosztuje ok.100 zł i nie ma zamienników. pewnie wymienię, ale może macie jakieś inne pomysły niż serwisant w oplu. Dzięki za podpowiedzi.

Napisano

> Czy rzeczywiście wymiana filtra

> paliwa jest w stanie coś zmienić. Ponoć do mojego silnika filtr

> kosztuje ok.100 zł i nie ma zamienników. pewnie wymienię

Nie zaszkodzi.

Może być też, że łapie lewe powietrze do paliwa, może nieszczelność być w puszce filtra paliwa.

Kiedyś Ople miały problem z nieszczelnymi przewodami paliwowymi i przez auta słabo paliły.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.