Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opłaca sie braC ????

Featured Replies

Napisano

Reno Meganke classic 1.4 8v z 97 roaku przebieg 220 tys za 12 tys cena wstepna i kolor strasny bo bilay.

Napisano

Kupiłem miesiąc temu podobną 97r. 1,6 przebieg 160 tys. km. za 13000zł. Silnik Ok, ale elektronika juz mi siadła - kluczyki do kodowania. Poza tym czeka mnie przednie zawieszenie bo coś stuka, wymiana tłumika bo przerdzewiały passed_out.gif W sumie już bym nie kupił tego auta - za dużo elektroniki która jak się okazuje bardzo często szwankuje, a usługi serwisowe w tym zakresie bardzo drogie.

Napisano
  • Autor

> Kupiłem miesiąc temu podobną 97r. 1,6 przebieg 160 tys. km. za

> 13000zł. Silnik Ok, ale elektronika juz mi siadła - kluczyki do

> kodowania. Poza tym czeka mnie przednie zawieszenie bo coś

> stuka, wymiana tłumika bo przerdzewiały W sumie już bym nie

> kupił tego auta - za dużo elektroniki która jak się okazuje

> bardzo często szwankuje, a usługi serwisowe w tym zakresie

> bardzo drogie.

co do serwisu to jestem pewein na 100 % ze nie jest oszukiwany tylko troche przeraza mnie te 220 i ten silnik czy aby nie za slaby jak na to auto

Napisano

Jeżeli chcesz kupić auto na dłużej - na kilka lat to odradzam, z takim przebiegiem daleko nie zajedziesz, według serwisu silniki bez problemów sprawują się do 250 tys.km. a co dalej można się tylko domyślić... Poszukaj innej okazji, np. za te pieniądze możesz sprowadzić lewka 306 z 98 roku dobrze wyposażonego i na pewno z mniejszym przebiegiem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja czasem jezdze Clasiciem 1.6 i slabszego silnika do tego samochodu bym nie brał, ten powiedzmy jeszcze ujdzie. Ogolnie to fajny samochod jest, niesamowicie duzo miejsca dla pasazerow z tylu jak na te klase auta, bagar ogromny, układ wdechowy niestety szwankuje, ale to chyba typowe dla francuzów z tego okresu, w 406 sprzed liftingu dzialo sie to samo. Napewno w srodku jest wiekszy i ladniejszy od 306, takze ja bym ich raczej nieporownywal.

Napisano

> co do serwisu to jestem pewein na 100 % ze nie jest oszukiwany tylko

> troche przeraza mnie te 220 i ten silnik czy aby nie za slaby

> jak na to auto

Starszy ma tego furaka znaczy 1,6 ale rocznik ten sam i jeździ całkiem całkiem.

Sypią sie tłumiki, lekkie problemy z regulatorem obrotów (czy jakoś tak sie to zwie) Przebiez 150k i jeszcze pojęździ.

A moim zdaniem 1,4 to męczarnia do tego auta bo wujek ma 1,4 też ten rocznik. Poprostu masakre. Odradzam ten silnik.

Napisano

> Reno Meganke classic 1.4 8v z 97 roaku przebieg 220 tys za 12 tys

> cena wstepna i kolor strasny bo bilay.

nie brać smirk.gif

Napisano

> Reno Meganke classic 1.4 8v z 97 roaku przebieg 220 tys za 12 tys

> cena wstepna i kolor strasny bo bilay.

Mam rok starszą (hatch.). Jak ją kupowałem rok temu miała 160 tys.. Generalnie z autkiem nic się nie dzieje (w nie cały rok przejechałem 23tys km). Silnik nie bierze oleju, zapala bez problemu . Do tego w samochodzie od przebiegu coś koło 120tys. jest założona instalacja LPG II gen. - i jak dotychczas tylko regulacje - działa bez zarzutu.

Co do silnika 1.4 8V.

Na codzień jeżdżę po mieście i w dodatku sam (z pustym bagażnikiem) więc specjalnie nie przeszkadza mi on. Gorzej jest jak wsiądą jeszcze trzy osoby z bagażem, ale też nie tragedia. Wystarczy, aby normalnie poruszać się po trasie, choć o zapędach sportowych można od razu zapomnieć. Generalnie jak nie szukasz ściganta i najczęściej jezdzisz niezaładowanym autem po mieście to wystarcza. Jeżeli miałbym jednak często jezdzić z kompletem pasażerów w trasę zdecydowanie szukałbym silniejszej jednostki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.