Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poszukuje pomocy . . .

Featured Replies

Napisano

oddalem auto do warsztatu Auto Prus w celu naprawy go z mojego AC bezgotowkowo. Dostalem taki swistek od nich, na ktorym sa wszystkie dane oraz adnotacja naprawa wedlug protokolu cigna. Oczywiscie podpisalem upowaznienie ze dany warsztat jest upowazniony do naprawy bezgotowkowej i oczywiscie numer konta warsztatu. naprawy dokonali przed cala wycena cigny wedlug wlasnego kosztorysu. w dniu dzisiejszym chcialem odebrac auto a oni mi mowia ze bede musial doplacic bo cigna zanizyla koszta. tlumaczyli sie w sposob nastepujacy: ze nie moga sobie pozwolic na miesieczne czekanie az wszystkie dokumenty splyna do nich, nastepnie ze moja polisa jest jakas dziwna i nie bylo na niej zaznaczone ze jest wycena itp. i co najlepsze chca zebym wycofal upowaznienie i zglosil sie osobiscie po pieniadze.

moze mial ktos podobny przypadek moze wie ktos z was jak to rozwiazac ? gdzie to zglosic i czy moga mi przez to nie wydac samochodu ? maja takie prawo ??

Napisano

nic nie wycofuj, nie podpisuj- zobowiazali się do naprawy bezgotówkowej, robili to na podstawiej opisu od ubezpieczyciela? To co Ciebie to obchodzi,- pewno wystawili chore roboczogodziny i zdziwili się, że ubezpieczyciel ich przytemperował. Skoro przyjęli od Ciebie auto i kazali podpisać cesję to teraz na drzewo niech spadają angryfire.gif

Mają obowiazek wydac auto, a ich kopanie z ubezpieczalnią nie powinny Ciebie obchodzić

Napisano

Jak auto gotowe to przychodzisz po jego odbiór, jeśli fochy to z Policją. Warsztat może sobie dochodzić swojej należności na drodze cywilnej. Jak nie będą mieli auta to chętnie poczekają na te dokumenty nawet 3 miesiące.

Jedyne co sobie w zastaw można zatrzymać to krowę jak w szkodę wejdzie i to jest zgodne z prawem. zlosnik.gif

Auto jest do odebrania przez Ciebie w każdej chwili i każdy stójkowy to temu właścicielowi wytłumaczy

Napisano
  • Autor

> nic nie wycofuj, nie podpisuj- zobowiazali się do naprawy

> bezgotówkowej, robili to na podstawiej opisu od ubezpieczyciela?

> To co Ciebie to obchodzi,- pewno wystawili chore roboczogodziny

> i zdziwili się, że ubezpieczyciel ich przytemperował. Skoro

> przyjęli od Ciebie auto i kazali podpisać cesję to teraz na

> drzewo niech spadają

> Mają obowiazek wydac auto, a ich kopanie z ubezpieczalnią nie powinny

> Ciebie obchodzić

cigna wycenila auto w sposob nastepujacy : cena netto za czesc - 30% = kwota netto do wyplaty , a roboczogodzina w warsztacie wynosi 85 zl a cigna policzyla okolo 70zl. warsztat wycenil uszkodzenie na cene 4600 brutto ale powiedzieli ze bez fakt. policza mi netto , wyceny cigny jeszcze niema.

Napisano
  • Autor

> Jak auto gotowe to przychodzisz po jego odbiór, jeśli fochy to z

> Policją. Warsztat może sobie dochodzić swojej należności na

> drodze cywilnej. Jak nie będą mieli auta to chętnie poczekają na

> te dokumenty nawet 3 miesiące.

> Jedyne co sobie w zastaw można zatrzymać to krowę jak w szkodę

> wejdzie i to jest zgodne z prawem.

> Auto jest do odebrania przez Ciebie w każdej chwili i każdy stójkowy

> to temu właścicielowi wytłumaczy

i tak pewnie zrobie . auto juz gotowe stoi na placu jeszcze jutro przed rozmowa zerkne sobie na nie i wtedy wejde i zarzad samochodu.

Napisano

ja miałem sytuację,że pojechałem po autko które było już zrobione ale zakład nie dostał jeszcze ostatecznej wyceny kosztów naprawy, jeden koleś mówi,że nie wydadzą, na co kierownik że mogę brać,bo on sobie poradzi z ubezpieczycielem

no i po 3tygodniach dostałem jakiś świstek,że zakład wycenił naprawę na prawie 3k zł a jak chciałem robić bezgotówkowo to mi wycenili na 800czy900zł i co dostałem też jakąś kopię potwierdzajacą wpłatę pieniążków w kwocie prawie 3tysi na konto zakładu który naprawiał

więc jak widac oni ostro przycinają,bo faktycznie mogłem zrobić naprawę za 800-900zł, dzięki temu mają jakieś tam zabezpieczenie na wypadek zaniżenia kosztów przez TU ale pewnie w większości szukają jeleni i mówią żeby im dopłacać i zarabiają jeszcze więcej

Napisano
  • Autor

> ja miałem sytuację,że pojechałem po autko które było już zrobione ale

> zakład nie dostał jeszcze ostatecznej wyceny kosztów naprawy,

> jeden koleś mówi,że nie wydadzą, na co kierownik że mogę brać,bo

> on sobie poradzi z ubezpieczycielem

> no i po 3tygodniach dostałem jakiś świstek,że zakład wycenił naprawę

> na prawie 3k zł a jak chciałem robić bezgotówkowo to mi wycenili

> na 800czy900zł i co dostałem też jakąś kopię potwierdzajacą

> wpłatę pieniążków w kwocie prawie 3tysi na konto zakładu który

> naprawiał

> więc jak widac oni ostro przycinają,bo faktycznie mogłem zrobić

> naprawę za 800-900zł, dzięki temu mają jakieś tam zabezpieczenie

> na wypadek zaniżenia kosztów przez TU ale pewnie w większości

> szukają jeleni i mówią żeby im dopłacać i zarabiają jeszcze

> więcej

ja sie dowiadywalem u znajomego blacharza lakiernika ile wyniesie mnie naprawa to powiedzial ze 1700 zl ze wszystkim, problem w tym ze nie robi bezgotowkowo.

Napisano

Toz Cie niemilo zalatwili sciana.gif ale nie Twoja sprawa jak warsztat bedzie sie rozliczal z ubezpieczalnia... podpisali naprawe bezgotowkowa to od tego maja radcow prawnych zeby od ubezpieczyciela wyegzekwowac nalezne koszta... Ty idz i jutro lankiem masz wyjechac waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Toz Cie niemilo zalatwili ale nie Twoja sprawa jak warsztat bedzie

> sie rozliczal z ubezpieczalnia... podpisali naprawe bezgotowkowa

> to od tego maja radcow prawnych zeby od ubezpieczyciela

> wyegzekwowac nalezne koszta... Ty idz i jutro lankiem masz

> wyjechac

heh no nie milo Pawelku. Jutro rano bedziem walczyc znaczy kolega a ja i tak kolo 16stej wpadne po auto jak cos nie tak to policaje wzywam i tyle zeby.GIF

Napisano
  • Autor

sprawa zalatwiona. obeszlo sie bezzgrzytu zlosnik.gif. dzieki wszystkim za pomoc zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.