Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła -problem

Featured Replies

Napisano

Mam małą awarie ze światłami. sciana.gif Po włączeniu świateł wszystko było ok, ale jak włączyłem "długie" zgasły światła mijania, świecą tylko postojówki ( tył jest w porządku). Także miałem tylko albo postojówki albo długie. Podczas jazdy wróciło wszystko po chwili do normy ale dzis problem sie powtórzył. Może to przekaźnik siada ?? Gdzie są schowane przekaźniki od świateł żeby je sprawdzić, chyba ze to moze byc coś innego ??

Napisano

Jeśli przy włączeniu świateł mijania nie słyszysz charakterystycznego "klik" to przekaźnika od świateł mijania nie masz. Większość BBM nie ma. Winny może być przełącznik zespolony i to na niego bym stawiał.

Napisano

Zworka swiatel mijania wtopila sie juz tak bardzo, ze zaczyna przerywac. U Ciebie na 99% naprawa przelacznika powinna pomoc.

Napisano

> Jeśli przy włączeniu świateł mijania nie słyszysz charakterystycznego

> "klik" to przekaźnika od świateł mijania nie masz. Większość BBM

> nie ma.

Wydawało mi się że po lifcie wszystkie już miały przekaźniki świateł?

Napisano

Ja mam przekazniki a mam ta sama sytuacje acha jak dzwignie przytrzymam do siebie to swiaca 4 zarowki

Napisano

> Wydawało mi się że po lifcie wszystkie już miały przekaźniki świateł?

Zawsze jest, nawet w przedliftowych, przekaźnik świateł mijania. Knif w tym, że jest aktywowany w sytuacji, kiedy świecą też żarówki drogowe zeby.GIF

Napisano

Kilka dni temu miałem to samo. Na 100% blaszka wtopiła się w plastik w przełączniku zespolonym. Objawy miałem takie same. Chciałem oddać do elektryka, ale nie dość, że marudzili to jeszcze chcieli tyle co używka na allegro kosztuje.

Ściągnąłem manual regeneracji przełącznika i bez problemu samemu sobie poradziłem.

Koszt - 1 browar i 23zł za 2 przekaźniki na listwie do długich i krótkich świateł (z fiata 126p) zeby.GIF

Jak tylko masz czas to zrób to sam i nie proś sie gamoni

Napisano
  • Autor

To juz wiem co będe dzis wieczoram robił mlotek.gif maanuale juz mam waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Zrobione, dokładnie były nadtopione elementy w przełączniku zespolonym.

Ale po rozkręceniu wszystkiego znalazłem cos ciekawego, jakis macher juz tam kiedyś dłubał..... z tyłu płytki przylutowany jest kabelek i prowadzi do kostki z lewej strony kolumny kierowniczej (foto 2). Co to może być podpięte ?? hmm.gif

279768936-1.jpg

279768936-2.jpg

279768936-3.jpg

post-33854-1435248804552_thumb.jpg

Napisano

to co masz opisane prze kolegów to jest prawda. naprawa to tylko chwilowa pomoc. kupno nowego przelacznika sie nie oplaca. ja poszedlem do kolegi elektryka ktory zrobił mi przelacznik pod kierownica i nie uzywam przelaczbika do mijania w kierownicy :-) koszt 6 złoty za przelaczbik + piwo za poł gozinki pracy :-)

Napisano

Owszem mogą to być styki w przełączniku zespolonym ... Ja osobiście obstawiałbym jednak na kostkę wiązki mocowaną za skrzynką bezpieczników lub z lewej strony stacyjki (po zdjęciu obudowy kierownicy jest widoczna). Lubi się pięknie wytapiać jeżeli światła mijania pracują bez przekaźnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.