Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Amortyzatory tył

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Cztery miesiące temu byłem zmuszony wymienić amorki z tyłu w moim kombiaku gdyż paskudnie urwała sie śruba... wymieniłem na takie cudo co sie zwie HART i teraz już wiem czemu na końcu jest T a nie D... nie kupujcie tego badziewia.. obecnie jeden caly czas skrzypi (a jak sie pojezdzi dlużej to aż piszczy) a drugi sie tłucze w środku...

A teraz pytanko... zaufany mechanik polecił mi bym kupil coś porzadnego i wymienił 3 firmy: Monroe, Sachs i Kayaba... na które sie decydować?? niewiem.gif Co możecie polecić??

Napisano

> A teraz pytanko... zaufany mechanik polecił mi bym kupil coś

> porzadnego i wymienił 3 firmy: Monroe, Sachs i Kayaba... na

> które sie decydować?? Co możecie polecić??

niniejszym dołączyłeś do grona osób odradzających HART

zakładaj KAYABY ok.gif

IMO najlepszy stosunek jakość/cena

Napisano

specjaliści mówią Sachs, ale ten jest drogi crazy.gif

ja jeżdżę od ponad roku na olejowych Kayabach i nie narzekam.

Do tego cenę miały przystępną, więc jeśli chodzi o stosunek cena/jakość to KYBy chyba najlepsze. ok.gif

Do tego wymiana w kombiaku z tyłu jest dość prosta i można to zrobić samemu. cool.gif

pozdro

grześ

ps. post nr 100 001.gif

ps2. o 3 nanosekundy się spóźniłem i azja mnie wyprzedził clown.gif pozdro azja smile.gif

Napisano

No coz tyle razy bylo pisane ze biednych nie stac na oszczedzanie a jak widac nadal spora grupa osob ma gleboko w powazaniu dobre rady doswiadczonych uzytkownikow asterek. Wiec napisze po raz kolejny - zabronione jest kupowanie i montowanie taniego badziewia typu Hart, Daco, GPD, 4Max itp szitu dostepnego na allegro w cenie zlomu. Kup KYB pojezdzisz na nich o wiele dluzej niz na tych co miales.

Napisano
  • Autor

a decydować się na olejowe czy gazowe...??

Napisano

> a decydować się na olejowe czy gazowe...??

ja nie narzekam na olejowe

nie mam zbyt miękko, jak niektórzy piszą, ale to kwestia trochę twardszych sprężyn

jeżeli często ładujesz swojego kombiaka lepiej załóż gazowe ok.gif

Napisano

> a decydować się na olejowe czy gazowe...??

Jesli chcesz miec twardko wink.gif, wozisz cos w bagazniku to gazowo-olejowe (tyl auta bedzie stal wyzej bo taki urok "gazowek"). Jesli wolisz komfort to olejowe

Napisano

> Jesli chcesz miec twardko , wozisz cos w bagazniku to gazowo-olejowe

> (tyl auta bedzie stal wyzej bo taki urok "gazowek"). Jesli

> wolisz komfort to olejowe

ee mi po zmianie z olejowych na gazówki czy jak kto tam woli gazowo-olejowe autko nie podniosło się ani nie obniżyło. Jest może trochę bardziej twardo ale to dlatego że olejowe były już zużyte

Dobrze jest nie mieszać wink.gif jak miałem tylko z tyłu gazówki a z przodu olejowe to się dziwnie mi jeździło i często tył uciekał ale może to dlatego że tył był nowy a przód miał już słabą skuteczność wink.gif

Napisano

Monroe bym nie polecał miałem na tyle w CC i po roku spokojnej jazdy były zużyte w 50%.

Ja bym polecił coś jeszcze innego, amorki firmy Bilstain tylko nie wszędzie je mozna dostać... Byłem z nich zadowolony też je zakładałem w CC.

Napisano

Polecam KAYABA - najlepszy stosunek cena - jakość i w kombi wymiana prosta - o ile śruby się odkręcą - ale u Ciebie to nie powienien być problem...

Napisano

Czy ma ktoś pewną informację jakie amorki były montowane fabrycznie w sedanie z tyłu w roku 1997, olejowe czy gazowe?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.