Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nagrzewnica

Featured Replies

Napisano

Witam.Koledzy,wczoraj mialem okazje pomóc przy wymianie nagrzewnicy w Audi B3 Diesel z 1991r.Stara sie roszczelnila.Ale po zalozemiu nowej okazalo sie ze jest ona nie drozna,w zaden sposób nie mozna jej zapełnic plynem.Zadnych zaworów na tej nagrzewnicy nie ma.Pytanie jest takie:

Czy nagrzewnica powinna działac przez czaly czas czy tylko gdy w kabinie pojazdu jest otwarty dopływ ciepłego powietrza?

Kupiona byla jako nowa ale to zamiennik więc jakies rzemiosło,starą nagrzewnice mozna bez problemu przedmuchac a tej nie da rady.Pierwszy raz sie z czyms takim spotkalem.

Napisano

nie wiem jak to jest w Audi ale w wiekszosci aut jak sie ustawi pkretlo na cieplo to nie oznacza ze puszcza sie plyn tylko struje sie odpowiednimi przyslonami, ktore puszczaja powietrze na nagrzewnice lub nie a plyn caly czas jes w nagrzewnicy w temp. plynu w silmiku...czyli silnik zimny- nagrzewnica zimna, silnik zagrzany-nagrzewnica ciepla

Napisano
  • Autor

Tez mi sie tak wydaje,winna pewnie jest nagrzewnica bo wlasnie posciągalismy przewody i próbowaliśmy sprężonym powietrzem przedmuchac ale to tez nic nie daje.

Wyjmujemy po raz 2 zlosnik.gif

Bede mial specjalizacje z Audi niebawem palacz.gif

Napisano

a to koledzy nie sprawdzali przed zalozeniem?? przed zalozeniem jakiegokolwiek elementu zamknietego w ktorym znajduja sie pozniej plyny eksploatacyjne ja zawsze plucze, bo nigdy nie wiadomo co jest w srodku...wiem wiem co zaraz uslysze czlowiek uczy sie na wlasnych bledach... wink.gif

Edit. szkoda ze byla juz zakladana bo moga byc klopoty z wymiana w sklepie jakby sie okazalo ze jest uszkodzona...ale badzmy dobrej mysli...

Napisano

> Witam.Koledzy,wczoraj mialem okazje pomóc przy wymianie nagrzewnicy w

> Audi B3 Diesel z 1991r.Stara sie roszczelnila.Ale po zalozemiu

> nowej okazalo sie ze jest ona nie drozna,w zaden sposób nie

> mozna jej zapełnic plynem.Zadnych zaworów na tej nagrzewnicy nie

> ma.Pytanie jest takie:

> Czy nagrzewnica powinna działac przez czaly czas czy tylko gdy w

> kabinie pojazdu jest otwarty dopływ ciepłego powietrza?

> Kupiona byla jako nowa ale to zamiennik więc jakies rzemiosło,starą

> nagrzewnice mozna bez problemu przedmuchac a tej nie da

> rady.Pierwszy raz sie z czyms takim spotkalem.

Może to ta nowa nagrzewnica? Wymieniałem kiedyś zasyfioną, ale oryginalną nagrzewnicę na nowy zamiennik i na dzień dobry ogrzewanie do du.y. Na wlocie miała przesłonę będącą odlewem części konstrukcyjnej, która znacznie ograniczała przepływ screwy.gif

Napisano

> Może to ta nowa nagrzewnica? Wymieniałem kiedyś zasyfioną, ale

> oryginalną nagrzewnicę na nowy zamiennik i na dzień dobry

> ogrzewanie do du.y. Na wlocie miała przesłonę będącą odlewem

> części konstrukcyjnej, która znacznie ograniczała przepływ

ale u kolegi nie ogranicza przeplywu tylko wogole jest nie drozna bo nie mozna jej przedmuchac nawet...

Napisano
  • Autor

Dzwonilem do sklepu,paragon plus opisane objawy i wymiana NO PROBLEM,tylko znowu demolka w kabinie nastapi.Ale jak ma byc ciepło to nie ma co sie zastanawiac.Zaraportuje po wymianie jak wyszło nam dzielo .Dzieki i PAKA.

Napisano

> ale u kolegi nie ogranicza przeplywu tylko wogole jest nie drozna bo

> nie mozna jej przedmuchac nawet...

Podałem jako przykład 270751858-jezyk.gifgrinser006.gif

Napisano

U mnie też po wynmienienegrzewnicy jest coś nie tak z ogrzewaniem - czy z droznoscią ma problemy czy klapki przepływu powietrza źle zaożyłem ale nie grzeja tak dobrze jak ta stara... A na ponowną demolkę nie dam się namówić. Trudno będzie mi tyłek marzł a duchu będę siemodlił ,zeby strzeliła . ówczas nie będzie przeproś...

Napisano

> nie wiem jak to jest w Audi ale w wiekszosci aut jak sie ustawi

> pkretlo na cieplo to nie oznacza ze puszcza sie plyn tylko

> struje sie odpowiednimi przyslonami,

Niestety nie we wszystkich np. w uno jest zawor ,ktory bardzo lubi sie popsuc frown.gif

Napisano

przeciez nie pisalem ze we wszystkich tak jest tylko ze w wiekszosci, wiem ze sa tez zawory...w starych ładach, skodach tez takie są wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.