Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dymi na biało

Featured Replies

Napisano

Witam ostatnio zauważyłem ,że jak odpalę zimny silnik to "kopci" na biało i tak do czasu aż złapie temperaturkę, później już jest dobrze. Czy może ktos wie o co chodzi?Wcześniej tego nie zaobserwowałem. Moze to czujnik temperatury bo ostatnio troszke dziwnie się zachowuje a może wtryski? Może ktoś miał podobny problem.

Napisano

Mysle ze to nie kopcenie tylko spadek temp,tez ostatnio sie tak zastanawialem az zobaczylem ze niemal wszystkie auta kopca na biało wink.gif nie stresuj sie jak nic sie nie dzieje to hulaj...

Napisano

Jeśli płynu chłodniczego nie ubywa to sie nie przejmuj smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli płynu chłodniczego nie ubywa to sie nie przejmuj

płynu i oleju nie ubywa, troszke mnie denerwuje ta zasłona dymna która pozostaje za mną, może uda mi się w tygodniu podjechać na kompa i zobaczymy czy są w normie

Napisano

> płynu i oleju nie ubywa, troszke mnie denerwuje ta zasłona dymna

> która pozostaje za mną, może uda mi się w tygodniu podjechać na

> kompa i zobaczymy czy są w normie

Jak znika po rozgrzaniu silnika to nie ma co się martwić. Wilgoć w postaci pary ulatnia się z tłumika i tyle. Rozejrzyj sie i popatrz jak z wielu innych smaochodów zasuwa to samo. Nawet z tych na oko nowych.

Napisano

> Witam ostatnio zauważyłem ,że jak odpalę zimny silnik to "kopci" na

Mi też się tak dzieje ale po rozgrzaniu niknie tylko na określonych obrotach i pod obciążeniem (tzn. jazdy na biegu). Nie wiem o co może chodzić. Silnik jest po remoncie (szlif wału, nowy rozrząd, olej). Jak myślicie co to może być. Ja się zastanawiam czy nie to zbyt bogata mieszanka spowodowana złym ustawieniem wtrysków albo zapchany filtr powietrza (za mało powietrza). Spalanie czy miasto czy trasa wynosi ok 10-11 l

Napisano
  • Autor

> zima kolego idzie

może i macie rację, dla własnego spokoju podjadę jeszcze na kompa i sprawdzę sobie parametry live. Dzięki

Napisano

Woda. Po prostu. Jak nie ubywa chłodzącej, to albo masz nieco trefnego paliwa, albo po prostu dużo wilgoci. Mi służbowy nówka Mercedes też kopci na biało jak najęty, że garażu nie widzę z rana wink.gif

Napisano
  • Autor

daj se spokój z tym boałym obłokiem jak chcesz wrzucę ci fotę jak moja rano wali białym dymkiem

Napisano

> daj se spokój z tym boałym obłokiem jak chcesz wrzucę ci fotę jak

> moja rano wali białym dymkiem

A moj bravolot na LPG z rana jeszcze bardziej zeby.GIF

Napisano

> Witam ostatnio zauważyłem ,że jak odpalę zimny silnik to "kopci" na

> biało i tak do czasu aż złapie temperaturkę, później już jest

> dobrze.

nie jest to dym tylko para wodna , po rozgrzaniu tłumików i 'wyrzuceniu" z nich wody białe opary znikają

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.