Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po ostrym hamowaniu z ABS zaświeciła się kontrolka poduszki

Featured Replies

Napisano

Witam!

Czy ktoś miał może taki przypadek w pudełku pełnym niespodzianek, zwanym potocznie Marea 1.6 SX 2000 rok?

Zahamowałem wczoraj przed przejściem dla pieszych, do tego na torach i nierównej nawierzchni i w tym momencie zaświeciła mi się kontrolka AIR BAG. Oczywiście już nie gaśnie.

Miałem problem z centralką 3 miesiące temu - została wymieniona, bo stara miała jakiś problem nie rozwiązywalny softwerowo. Ta jest "nowa" od 3 meisięcy i nie było problemów.

Macie może jakieś domysły, co do przyczyny i poważności błędu?

Pozdro

Super bravo

Napisano

Obstawiam problem z napięciem, masz słaby akumulator, jak włączył Ci się abs to spadło napięcie i będziesz miał na kompie błąd "za wysokie cośtam".

Pozdrawiam BAS

Napisano

Najpierw złączki posprawdzaj między sterownikiem a samymi poduchami , a jak już będziesz pewien że ci stykają należycie, to podjedź na kompa w celu sprawdzenia i ewentualnego wykasowanie błędu ok.gif

Napisano

> Obstawiam problem z napięciem, masz słaby akumulator, jak włączył Ci

> się abs to spadło napięcie i będziesz miał na kompie błąd "za

> wysokie cośtam".

> Pozdrawiam BAS

Tu akurat nic bym nie obstawiał i tak nie da się tego ani stwierdzić ani wykasować błędu bez chociażby euroscana.

MI już wywaliło chyba trzeci błąd czujnika obecności pasażera. Zawsze obiecuję sobie że polutuję złącza ale niestety są ważniejsze sprawy to i jeżdżę z tą lampką sciana.gif

Napisano

Po co ma robić od D strony? Komputer od razu wykaże usterkę odpowiedniego obwodu więc po cholerę tracić czas na czesanie całej elektryki i szukaniu usterki która jest zapisana w sterowniku?

Napisano
  • Autor

Dzięki za sugestie. Jutro jadę do elektronika (bardzo dobry fachowiec). Ostatnio miałem taki problem, że żaden komp nie mógł się połączyć z centralką. Elektronik wyjął, zaprogramował od nowa i tak jeździło 2 dni. Okazało się, że była to jakaś awaria sprzętowa. Dlatego mam nową centralkę. Mam nadzieję, że teraz to jakiś niezbyt istotny błąd (np, spowodowany przez spadek napięcia z powodu ABS, aczkolwiek akuś mam nowy i żadnych innych problemów nie zauważyłem), bo najgorzej by było, jak "coś" psuje centralki sprzętowo. Ale zobaczymy jutro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.