Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stilo 1.2

Featured Replies

Napisano

Witam

Przymierzam sie za niedługo do zmiany autka i jak juz pisałem wcześniej będzie to raczej Stilo smile.gif

I tak mam pytanko macie może jakieś dane na temat wersji wyposażeniowych z roku 2002, oraz 2003 ?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Kolego w tym temacie wkleilem Ci katalog w ktorym jest opisane co

> jest w jakiej wersji... Po co zakladac kolejny temat o tym

> samym?

Tamto poprzeglądałem wielkie dzięki smile.gif

Ale to jest standard na rok 2005 frown.gif

a chciałbym podobne informacje uzyskać z lat 2002, 2003 a z tego co wiem to wyposażenie z roku na rok było inne spineyes.gif

I szukam tego bo ciekawy jestem jakie z tym silnikiem 1.2 było wyposażenie i w jakich wersjach wyposażeniowych występował smile.gif

Nastawiony jestem raczej na ten silnik a wiadomo że jak silnik podstawowy to wyposażenie uboższe mad.gif

Napisano

Napewno to co jest w standardzie teraz wtedy tez bylo. Z tego co mi sie wydaje byly tez swiatla p.mgielne (potem jako opcja lub w drozszej wersji). Na otomoto sa active (poziom wyzej jesli chodzi o standard) z klima, radiem i czasem asr nawet. Poziom wyp. nie zmienil sie drastycznie i mozna przyjac ze ten katalog odpowiada rzeczywistosci.

Napisano

Mój znajomy ma stilo 1,2 z abs, asr, esp, xenonanmi, parktronikiem, klimatronic'iem itd itp... wiec podstawowy silnik nie zawsze musi oznaczac podstawowego wyposażenia!

Moja sugestia, nie lepiej wybrac ciut mocniejszy silnik?? 1,4 czy 1,6 spala podobna ilośc paliwa a na pewno radość z jazdy bedzie większa! grinser006.gif

Napisano

> Mój znajomy ma stilo 1,2 z abs, asr, esp, xenonanmi, parktronikiem,

> klimatronic'iem itd itp... wiec podstawowy silnik nie zawsze

> musi oznaczac podstawowego wyposażenia!

> Moja sugestia, nie lepiej wybrac ciut mocniejszy silnik?? 1,4 czy 1,6

> spala podobna ilośc paliwa a na pewno radość z jazdy bedzie

> większa!

Obawiam się ze Kolega zostanie zakrzyczany. W opinii forumowców 1,6 to smok i niczym nie różni się od 1.2 zeby.GIF

Napisano

> Mój znajomy ma stilo 1,2 z abs, asr, esp, xenonanmi, parktronikiem,

> klimatronic'iem itd itp... wiec podstawowy silnik nie zawsze

> musi oznaczac podstawowego wyposażenia!

Oczywiście, tylko to były kiedyś takie fajne czasy, że nawet golasa stilo mogłeś wyposażyć praktycznie we wszystko. Ja kupowałem Activa i klime auto dokładałem z opcji. Zobacz teraz na NB wielu opcji nie ma dostepnych w dwóch pierwszych wersjach Fresh i Active czerwona.gif

Napisano
  • Autor

zdecydowany jestem raczej na silnik 1.2, teraz mam w punto 1.2 60kM na LPG i raczej mi wystarcza, jazda "rajdowca" nie daje mi tyle zadowolenia co wymierne oszczędności przy dystrybutorze smile.gif

A wersje 1.4 tez by mogała być ale to już od roku 2004 a to i gorsze wyposażenie i większa kasa..

A jak wygladało wyposażenie np. Dynamic, był on taki sam dla wszystkich silników czy też się różnił w zaleznosci od wersji silnikowych?

Ja chciałbym napewno mieć w swoim autku 4-6 poduszek, ABS, ASR (tez by sie przydał czasem w zimie), klime, elektryke

Napisano

Nie było 1.4 w wersji dynamic (1,2 chyba też). W wersji 1.4 nie był dostępny ASR i ESP.

Napisano
  • Autor

1.4 moze i tak, ale własnie 1.2 to juz nie jestem taki pewien bo spotkałem sie na otomoto z takim autem oslabiony.gif

ale nie wiem czy sprzedający sie nie pomylił..

Napisano

> 1.4 moze i tak, ale własnie 1.2 to juz nie jestem taki pewien bo

> spotkałem sie na otomoto z takim autem

> ale nie wiem czy sprzedający sie nie pomylił..

Pisałem o wersjach dostępnych na rynku polskim.

Napisano

> zdecydowany jestem raczej na silnik 1.2, teraz mam w punto 1.2 60kM

> na LPG i raczej mi wystarcza, jazda "rajdowca" nie daje mi tyle

> zadowolenia co wymierne oszczędności przy dystrybutorze

> A wersje 1.4 tez by mogała być ale to już od roku 2004 a to i gorsze

> wyposażenie i większa kasa..

> A jak wygladało wyposażenie np. Dynamic, był on taki sam dla

> wszystkich silników czy też się różnił w zaleznosci od wersji

> silnikowych?

> Ja chciałbym napewno mieć w swoim autku 4-6 poduszek, ABS, ASR (tez

> by sie przydał czasem w zimie), klime, elektryke

Co do 1.2 to takowego posiadam właśnie w wersji Dynamic 2002, w sumie ma wszystko czego oczekujesz 6 poduch, abs, asr, klima, elektryka, radio cd (chociaż z fv pamiętam że było chyba dokładane).. pytaj jak chcesz coś jeszcze wiedzieć.

Napisano
  • Autor

rozumiem że kolega kupił nówke w salonie?

Z tego opisu wynika że te wersje silnikowe nie rózniły sie chyba pod wzgledem wyposazenia.. a jak jest z ESP, bo zauwazyłem że jtd go posiada?

Jaka była cena tego autka w salonie?

Jak sie sprawuje autko, ile ma przebiegu, duzo miał Kolega problemów ze sławnymi failurami smile.gif?

Napisano

> rozumiem że kolega kupił nówke w salonie?

> Z tego opisu wynika że te wersje silnikowe nie rózniły sie chyba pod

> wzgledem wyposazenia.. a jak jest z ESP, bo zauwazyłem że jtd go

> posiada?

> Jaka była cena tego autka w salonie?

> Jak sie sprawuje autko, ile ma przebiegu, duzo miał Kolega problemów

> ze sławnymi failurami ?

Ja niestety jestem 3 właścicielem, niestety dlatego bo drugi był niestety idiotą, totalnie o auto nie dbał, jak kupowałem rok temu pisałem tutaj jak to gość nalał minerala i 20tyś na nim zrobił, nic tylko zatłuc, ale w zasadzie poza szyba przednia to była tylko eksploatacja smile.gif Autko ma obecnie 123kkm, dostał :

- nowe klocki przód, tył

- nowa linkę ham.

- nowe aku (to zaraz po zakupie)

- i czyszczoną miał miskę silnika bo były podejrzenia o wyciek, jednak to tylko lekkie pocenie latem i oleju dolewać nie musiałem, teraz już na pół syntetyku śmiga aż miło.

Co do fajlurów smile.gif to parę było :

- sławny ABS i reszta spółki (jak zimno, wystarczy wyłączyć i włączyć)

- Security Code, bo bateryjki były stare smile.gif

- no i ostatnio Engine, po sprawdzeniu w zaprzyjaźnionym warsztacie (nie ASO) wyszło że czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym coś szwankuje, ale koledzy uspokoili że tak bywa zimą, mimo że rok wcześniej nic nie było, a co ciekawe teraz znacznie chłodniej a nic nie pika..

Więc podsumowując nic tylko jeździć, mi to 1,2 zupelnie wystarcza, pali poniżej 8 (90% miasto) więc nie narzekam, a nogi lekkiej nie ma.

ESP chciałem ale trudno takiego znaleźć, nawet 1.2 Dynamic to nie było proste do znalezienia, co do ceny jak był nowy to chyba coś około 55tyś, ale bank nie pamietam.

Napisano
  • Autor

a gdzie został kupiony u własciciela czy w komisie?

Tez tak przegladam ogłoszenia internetowe to o taka wersje ciezko..

Długo szukałeś?, ja tak z miesiąc juz przeglądam i jak na razie to nie ma nic ciekawego..

Napisano

> a gdzie został kupiony u własciciela czy w komisie?

> Tez tak przegladam ogłoszenia internetowe to o taka wersje ciezko..

> Długo szukałeś?, ja tak z miesiąc juz przeglądam i jak na razie to

> nie ma nic ciekawego..

U właściciela kupiony, także widziałem co brałem zresztą był w ASO sprawdzany.

A znaleziony na sieci, było jakoś tak że o 14 ogłoszenie się pojawiło, o 15 już byłem umówiony, a o 18 w zasadzie auto było zaklepane i tylko do sprawdzenia.. także trzeba cierpliwie szukać i być szybkim.. a szukałem podobnie długo jak Ty, ale mniej niż 2 miesiące.

Napisano
  • Autor

to widze ze daleko nie musiał sie kolega po niego udawać:)

dokładne sprawdzenie to podstawa.

ale jak tak przeglądałem ofert komisowe to na zywo cieżko to auto poznac ze zdjec zamieszczonych w necie:)

Jak na razie to mi sie nie spieszy, czekam dobra okazje cool.gif

Napisano

> to widze ze daleko nie musiał sie kolega po niego udawać:)

> dokładne sprawdzenie to podstawa.

> ale jak tak przeglądałem ofert komisowe to na zywo cieżko to auto

> poznac ze zdjec zamieszczonych w necie:)

> Jak na razie to mi sie nie spieszy, czekam dobra okazje

No nie było daleko w ramach województwa się udało..

Życzę powodzenie w poszukiwaniach.. napewno się coś znajdzie.. ja miełem o tylko utrudnione zadanie że wchodziło w rachubę tylko 5D.

Napisano
  • Autor

ja równiez szukam tylko 5d

A mozna wiedzieć za ile kolega kupił swoje autko?

Napisano

> ja równiez szukam tylko 5d

> A mozna wiedzieć za ile kolega kupił swoje autko?

Żadna tajemnica.. 23tyś w grudniu ubiegłego roku, teraz chyba około 20 będzie tak myślę.

Napisano
  • Autor

> Żadna tajemnica.. 23tyś w grudniu ubiegłego roku, teraz chyba około

> 20 będzie tak myślę.

Dzięki za informacje smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> zdecydowany jestem raczej na silnik 1.2, teraz mam w punto 1.2 60kM

Myślę że odczucia z jazdy będziesz miał podobne. Stilo to sporo cięższe auto blush.gif

> A jak wygladało wyposażenie np. Dynamic, był on taki sam dla

> wszystkich silników czy też się różnił w zaleznosci od wersji

> silnikowych?

Generalnie im mocniejszy silnik tym wyposażenie było bardziej kompletne. W moim Dynamicu 1.6 2002 w serii brakowało np. radia z CD i ESP.

> Ja chciałbym napewno mieć w swoim autku 4-6 poduszek, ABS, ASR (tez

> by sie przydał czasem w zimie), klime, elektryke

Trudno Ci będzie znaleźć tak dobrze wyposazone auto z silnikiem 1.2. Chyba że zdecydujesz się na sprowadzane - tyle że tam nikt nie kupuje 1.2... skromny.gif

Napisano

> W moim Dynamicu 1.6 2002 w serii brakowało np. radia

> z CD i ESP.

a w moim Actualu było kilka bajerów więcej. Nie było żelaznej zasady wyposażenia. Były krótkie serie z odstępstwami.

Ręcznie wstawione "fajki" na zał. w 1-szym poście pokazują co miałem ponad standard. Kupiony w salonie bez zamawiania czegokolwiek. Na żywioł - wchodzę do salonu, a za 2 dni już nim jeżdżę.

> Trudno Ci będzie znaleźć tak dobrze wyposazone auto z silnikiem 1.2.

> Chyba że zdecydujesz się na sprowadzane - tyle że tam nikt nie

> kupuje 1.2...

Nikt nie kupuje powiadasz smile.gif to skąd się wzięły te używki sprowadzone do nas z małymi silnikami, które idą jak świeże bułeczki w delikatesach - w przeciwieństwie do dużych silników smile.gif Popatrz na przydrożne komisy, a najlepiej popytaj smile.gif

Napisano

> I tak mam pytanko macie może jakieś dane na temat wersji

> wyposażeniowych z roku 2002, oraz 2003 ?

> Pozdrawiam

Dane z grudnia 2002 roku:

strona 1

strona 2

Napisano

> Nikt nie kupuje powiadasz to skąd się wzięły te używki sprowadzone

Chodziło mi o stilo z silnikiem 1.2 smile.gif Nie widziałem jeszcze takiego "sprowadzonego" icon_rolleyes.gif

Napisano

> Chodziło mi o stilo z silnikiem 1.2 Nie widziałem jeszcze takiego

> "sprowadzonego"

No to zapewniam Cię, że jeżdżą i takimi na tzw. zachodzie smile.gif Osobiscie widziałem nawet w Paryżu. Nawet, bo raczej Francuzi nie lubią ogólnie koncernu Fiata i jego produktów i raczej ciężko jest tam wypatrzeć Alfę czy Stilo, ale udało mi sie, bo mocno o to zabiegałem. W Niemczech bez problemu, nawet był zlot na którym byli również nasi stilowi kącikowicze, a o Italii nie wspomnę smile.gif

Napisano
  • Autor

To ze dynamika w 1.2 16V, będzie porównywalna to sobie zdaje sprawę, choć według danych technicznych przyspieszenie jest lepsze o około 1 seknde smile.gif

Dzięki za te załączniki z wyposazeniem cool.gif

Tez widziałem silnik 1.2 w ofertach aut sprowadzonych, ale jakos większe zaufanie mam do aut kupionych w Polsce, ale jak trafi sie cos ciekawego to tez rozważz taki zakup cool.gif

Napisano
  • Autor

> Dane z grudnia 2002 roku:

> strona 1

> strona 2

te dane sa trochę mało czytelne, ma moze kolega mozliwość to jeszcze raz zeskanować frown.gif ?

Napisano

> te dane sa trochę mało czytelne, ma moze kolega mozliwość to jeszcze

> raz zeskanować ?

Tak, mogę. Ale w oryginale też są mało czytelne. Zrobię to w dużym powiększeniu, bo czcionka jest bardzo mała. Potrzebuję na to parę minut. Łyczek kawy i biorę się za to smile.gif

Napisano

> te dane sa trochę mało czytelne, ma moze kolega mozliwość to jeszcze

> raz zeskanować ?

Już nic więcej nie wycisnę z tego materiału. Jego jakość jest kiepska i sam papier ma już parę latek (sfatygowany). Zrobiłem powiększenie do 200 % i zwiększyłem kontrast o około 25 %. Jakby co, to trzeba sobie obrazek skopiować i w jakimś edytorze powiększać "+".

Strona:

1-sza strona

2-ga strona

Jeszcze raz 1-sza i 2-ga strona na 19" monitor smile.gif

1-sza

2-ga

THE END

Napisano
  • Autor

Wiekie dzieki smile.gif

pierwszą strone doczytałem w 100%, ale z druga to mam kłopoty frown.gif

pytano dotyczące I-ej strony, zrozumiałem że Actual ma tylko dwie poduszki powietrzne, a Activ ma juz 6 szt tak?

Napisano
  • Autor

i ta to co mi sie rzuca w oczy to to że nie ma w cenniku wersji 1.2 Dynamik, ... sam juz nie z tego nie wiem bo spotkałem sie z osobami tu na forum ktoóre takową wersjie posiadają.. confused.gif

Może na rocznik 2003 była taka wersja confused.gif

Napisano

> pytano dotyczące I-ej strony, zrozumiałem że Actual ma tylko dwie

> poduszki powietrzne, a Activ ma juz 6 szt tak?

U mnie są tylko 2 pp z przodu, a w Active jest: 4 pp i 2 kurtyny.

Napisano

> i ta to co mi sie rzuca w oczy to to że nie ma w cenniku wersji 1.2

> Dynamik, ... sam juz nie z tego nie wiem bo spotkałem sie z

> osobami tu na forum ktoóre takową wersjie posiadają..

> Może na rocznik 2003 była taka wersja

Stilo nie miało sztywnej linii produkcyjnej. Były krótkie serie w innych wersjach wyposażenia niż ogólnie przyjęte.

Napisano

> i ta to co mi sie rzuca w oczy to to że nie ma w cenniku wersji 1.2

> Dynamik, ... sam juz nie z tego nie wiem bo spotkałem sie z

> osobami tu na forum ktoóre takową wersjie posiadają..

> Może na rocznik 2003 była taka wersja

Jeśli to ma jakieś znaczenie to mój pierwotnie był Dynamic Van, ja mu tego Vana wyciąłem nawet oficjalnie w papierach smile.gif

Ale podsumowująć to prawda że wersje były różne niekoniecznie to co w cennikach, a w ciągu roku się co nieco zmieniało.

Napisano
  • Autor

> Jeśli to ma jakieś znaczenie to mój pierwotnie był Dynamic Van, ja mu

> tego Vana wyciąłem nawet oficjalnie w papierach

> Ale podsumowująć to prawda że wersje były różne niekoniecznie to co w

> cennikach, a w ciągu roku się co nieco zmieniało.

A jak się takie "wycinanie " załatwia smile.gif?

Napisano

> A jak się takie "wycinanie " załatwia ?

Jedziesz na stacje diagnostyczna oni mają taką usługę przekwalifikowania auta na osobowe, w opisie piszą że wymontowali kratkę i zamontowali 5 pas.. nie ja z tym byłem tylko poprzedni właściciel na moją prośbę, ale nic nie zrobili smile.gif tylko odpowiednie papierki dostałem i z tym już rejestrowałem jako osobówkę. kratkę sam odkręciłem a piąty pas mi niepotrzebny i tak z tyłu pies jeździ smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.