Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przenośny mp3 a radio w bravce?

Featured Replies

Napisano

> Czy ktoś próbował podłączyć do zwykłego radia w aucie taki odtwarzacz

tak ja mam podobnego podłączonego

> Kiedyś można było w miejsce kasety włożyć odpowiedni adapter i grał

własnie przez kasete aapter i działa nie z aciekawie ale to wina radia i kiepskich głośników. Pozdone rozwiązanie ma mój kolega na duuuuuuzo lepszym radiu i nagłosnieniu no to tam jes czadowo.

yay.gif

Napisano

Trzeba tylko poszukać elektronika, który pogrzebie trochę wewnątrz radyjka i dołoży na przenim panelu zewnętrzne wejście sygnału (np. jack 3,5mm).

Przełączanie automatyczne przy podłączeniu np. tego mp3 (lub discmena, itp.) to drobiazg, obejdzie się bez dodatkowych przeróbek.

No i można wtedy zainwestować w lepsze głośniki, bo radyjo samo w sobie na czystym sygnale gra nieźle waytogo.gif

Napisano

> przenośny mp3 np:

> http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=39091974

> Kiedyś można było w miejsce kasety włożyć odpowiedni adapter i grał

> przenośny CD.

Ja podlaczalem zupelnie inny odtwarzacz przez adapter "w kasecie". Kasetke kupilem w mediamarkt na jakiejs promocji przy kasie za jakies smieszne pieniadze tylko po to zeby zobaczyc jako to dziala.

Z plejera mp3 przez kasete do radia L bylo calkiem przyzwoicie, choc byc moze na fabrycznym L pewnych rzeczy nie da sie porwnac confused.gif

Napisano

Jak już to tylko kaseta adaptacyjna. Wkładasz jak kasetę i gra. Po co bawić się w dłubaninę i rozkręcać radio. W MediaMarkt taka kaseta kosztuje 25 zł . Może znajdziesz tańsze.

Napisano

ja mialem przez 1 dzien z kaseta i zasilanie do zapalniczki

mmmmaaaaaaasakra z kabalmi i jak smigalem po bruku to cieeeelooo skakalo w koncu kupilem normalny na mp3 alpiny zalozylem i jeste zajebiscie zadowolony

Napisano

> ja mialem przez 1 dzien z kaseta i zasilanie do zapalniczki

> mmmmaaaaaaasakra z kabalmi i jak smigalem po bruku to cieeeelooo

> skakalo w koncu kupilem normalny na mp3 alpiny zalozylem i

> jeste zajebiscie zadowolony

jakie zasilanie z zapalniczki? do kasety adaptacyjnej idzie tylko kabelek z jackiem. Wiem że kabelek troszkę przeszkadza i wieśniacko wygląda ale to lepsze rozwiązanie niż kopanina w radiu- wtedy tam też będzie wisiał kabel jack. A przeskakiwać i przerywać dzwięk może tylko w MP3 playerach na CD jak się ma jakiś złom. W tych z pamięcią nie ma prawa nic przeskakiwać

Napisano

> jakie zasilanie z zapalniczki? do kasety adaptacyjnej idzie tylko

> kabelek z jackiem. Wiem że kabelek troszkę przeszkadza i

> wieśniacko wygląda ale to lepsze rozwiązanie niż kopanina w

> radiu- wtedy tam też będzie wisiał kabel jack. A przeskakiwać i

> przerywać dzwięk może tylko w MP3 playerach na CD jak się ma

> jakiś złom. W tych z pamięcią nie ma prawa nic przeskakiwać

mysle ze taniej kupisz radio z mp3 bez kombinowania i wiszacych kabli

Napisano

> mysle ze taniej kupisz radio z mp3 bez kombinowania i wiszacych kabli

oczywiście że najlepiej kupić radio a jeszcze lepiej jak jest na MP3 waytogo.gif

ale tu jest mowa jak podłączyć MP3 playera do zwykłego kaseciaka

Napisano

jak zdobede cyfroofke to zapodam foto jak to u mnie wyglada , aha jak bedzies zchciał to moge ci dać to do zasilanie z zapalniczki tylko ze ja zmieniałem wtyk na aki co do sony pasuje ale ten srtayu też jest wiec jak bedzisz chcioał to sobie zmienisz.

Napisano

> jak zdobede cyfroofke to zapodam foto jak to u mnie wyglada , aha jak

> bedzies zchciał to moge ci dać to do zasilanie z zapalniczki

> tylko ze ja zmieniałem wtyk na aki co do sony pasuje ale ten

> srtayu też jest wiec jak bedzisz chcioał to sobie zmienisz.

tylko po co na sile uszczesliwiac sie

Napisano

Ja używam discmana, który m.in. odtwarza mp3. Rok temu kosztował 50 euro wraz z osprzętem (słuchawki, zasilacz 230V, kabel do zasilania z zapalniczki oraz adapter w formie kasety). Gra całkiem nieźle. Jednak ze względu na nieporęczność i dodatkowe okablowanie używam go głównie w trasie. Dodatkowa niedogodność to wyłączanie się discmana w chwili wyłączenia zapłonu (brak zasilania z gniazda zapalniczki) i konieczność wczytania płyty od nowa. W sumie urządzenie można zasilać też z akumulatorków i wtedy jest OK, a dodatkowo jeden kabel mniej. Jednak po jakimś czasie należy podłączyć zasilanie z zapalniczki aby doładować akumulatorki. Mimo wszystko jestem usatysfakcjonowany. Wydatek niewielki, gra przyzwoicie i nie kusi złodzieja (jeżeli się go w aucie nie zostawi smile.gif.

Napisano

teraz jest lepszy bajer, sa przenosne mp3 ktore po wybraniu opcji moga nadawac na ukf - jakas wysoka czestotliwosc i mozna toto zlapac w radiu, kumpel sprzedaje takie rzeczy i mowi ze fajnie dziala...

Napisano

Zasilacze? zapalniczki? mini jacki?:) A po chorobe Wam to?:) ja jeżdziłem ze stickiem (ta tym małym urzadzeniem do mp3) + "kasetą" imitacyjną przenoszącą sygnał ze sticka do radia.....

- kupujemy sticka

- kupujemy kasete

- sluchamy do bólu

- nie dajemy dodatkowych zasilań (do sticka bateria AAA starcza na bardzo długo)

Pozdro smile.gif

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=38892209 <---- Link do kasetki adaptera smile.gif

Napisano

> A jak to cenowo wyglada ??

sam mp3 player (kasetowy )to koszt na allegro (mój) grinser006.gif około. 100 zł kaseta adapter od 25, a kabelek do zasilacza no to u mnie sie szwęda za free.

Napisano

To ja wiem ale chodzilo mi o cene tego co po UKF moze nadawac smile.gif

fajne rozwiazanie nic nie widac a mp3 z radia slychac smile.gif

Napisano

Korzystam z takiej kasety - adaptera, a podpinam to do... palmtopa (tam mam na karcie m.in. mp3). Gra to porównywalnie z bardzo dobrej jakosci kasetą magnetofonową (kupowałem tylko najlepsze i nagrywałem tylko raz, potem były wyminiane na nowe). Jesli chodzi o jakość dźwięku, to pewnie jest zasługa porzadnych głosników i dobrze zrobionych wygłuszeń niż radia, adaptera i o zgrozo palmtopa blush.gif.

Pozdro

Napisano

jutro sprawdze szczegoly i podam jakies konkrety

Napisano
  • Autor

> jutro sprawdze szczegoly i podam jakies konkrety

Ta, tak też czekam na jakieś namiary. Ps. Napisz czy lepiej od bravci jeździ Ci się stilo. Pozdrawiam!

Napisano

o tym juz pisalem i musialbys odkopac to gdzies w archiwum

Napisano

> przenośny mp3

Lepszym rozwiazaniem jest zakupic modulator FM i przez radio go sluchac. U nas kosztuje kolo $10, czyli mysle ze w PL za 30 zl sie znajdzie?

Napisano

> Lepszym rozwiazaniem jest zakupic modulator FM i przez radio go

> sluchac. U nas kosztuje kolo $10, czyli mysle ze w PL za 30 zl

> sie znajdzie?

Niestety trzeba dac za to ok. stówki frown.gif

Napisano
  • Autor

Czy masz jakieś namiary na stronkę, gdzie można zobaczyć jak ten modulator wygląda? Może ktoś coś takiego użytkuje...

Napisano

Majac podobny problem wpadlem na rozwiazanie z kaseta 270751858-jezyk.gif

ale przyszedl mi do glowy jeszcze jeden pomysl.

Wiem ze w mojej maryscie jest kabel do zmieniarki...

czy pod takie cos mozna podlaczyc discmana (z mp3)

ew znacie moze jakies zmieniarki co mp3 czytaja????

Napisano

na razie udalo mi sie ustalic ze moi kumple testuja to:

taka zabawke

bedzie dostepna za chwile w Polsce... pogadam z nim jeszcze czy nie mozna by pozyczyc do testow...

Napisano

Poszukaj w schematch kabli wychodzacych napewno da sie coś takiego zrobić.

Napisano

> Poszukaj w schematch kabli wychodzacych napewno da sie coś takiego

> zrobić.

hmmm

a gdzie taki schemat zdobyc??? confused.gif

bo jak bym mial dokladny schemat, to moze udaloby sie cos takiego:

discman ma sterowanie z pilota, wiec jakby jego schemat tez zdobyc to w optymistycznej wersji daloby sie nim sterowac z panelu radia... wink.gif

Napisano

Nie wiem czy ktos o tym juz pisal, bo nie chce mi sie czytac postow, ale rozwiazaniem jest kaseta adapter z wyjsciem maly jack

• 3 tygodnie później...
Napisano

rozumię że to jest coś zastępczego do kasety adaptacyjnej.

coś w rodzaju bezprzewodowych słuchawek

Napisano
  • Autor

Oto info jakie otrzymałem od sprzedającego:

To urządzenie przyłącza się do jakiegoś discmena, czy mp3 pleyera w wejście słuchawkowe. Po podłączeniu, jego zadaniem jest wysyłka drogą radiową sygnału do samochodowegho radia, lub w domu do wieży.

Następnie łapiemy częstotliwość i gra. Bez zadnych przewodów.

Napisano

może gra, a moze i nie zagra.......

to wie ten co ci tak napisał.....

ja tam wiem swoje.......

każdego discmena podłacza się na spoko przez kasete adaptor......

ale mozna też z CD-romu zrobic sobie compakcik (oczywiscie tez przez kasetkę adaptor)

[pozdrowionka

Napisano
  • Autor

> może gra, a moze i nie zagra.......

> to wie ten co ci tak napisał.....

> ja tam wiem swoje.......

Cześć Jackdob!

Wiadomo, że sprzedawca zawsze swoje chwali. Ale dlatego, że jest to nowość napisałem o tym. Właśnie mocno zastanawiam się aby coś takiego nabyć. Z kompa ładujesz do mp3pleyera. Ten masz w kieszeni. Wsiadasz do auta ustawiasz częstotliwość w zakupionym właśnie nadajniku. Taką samą ustawiasz w radiu i jedziesz z 5 godz. do bólu. Podoba mi się to rozwiązanie :-)

Czyli włączam w Łodzi i w Szczyrku wyłączam. Super!

Napisano

Właśnie mocno zastanawiam się aby coś

> takiego nabyć.

ten Joy z tej aukcji to Ty ??

jeśli tak to zdaj relację cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Zan, nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś. Do odtwarzacza MP3, który jak zauważyleś mam, chyba dokupię to:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41218579

i wtedy razem będzie stanowić komplet do odtwarzania w radyjku.

A sam mp3 player jest super. Jakość muzyki extra. Jak podłączysz go do kompa, widziany jest jako dodatkowy dysk. Możesz nagrywać na niego, przenosic dane itp. Fajny gadżet. Są różne pojemności. Niestety im więcej tym drożej.

Do kompa podłączasz przez usb. Są też modele,które mają mały aku ładowany właśnie przez port usb.

Ten model który podał DUKE http://altomax.co.kr/item_view.php?gtype=2&no=103

też mi się podoba. Zaletą tego cacka jest też to , że posiada wygodny dyktafon. Co tu mówić, wiadomo kiedy to spotka się "..wina" na swojej drodze ;-)

Napisano
  • Autor

> Klikać, zamawiać i szczerzyć zęby

Tak, fajny bajer, różnica jest w zasadzie w zasilaniu i niemożności zmiany częstotliwości nadawanego sygnału!

waytogo.gif

Napisano

Ja sobie kupiBem adaptora (tzw kasete adapcyna ) i co kicha jako[ byle jaka (odsBuchiwanej muziki ) halas od napdu kaseciaka jest taki |e zagBusza nawet silnik czy to jest norma czy mi bubla przedali

Napisano
  • Autor

Tak, zauważ, że kosztowało Cię to: 44,99$=144,86 zł + wysyłka zagraniczna.

Tu mam za 79zł+6zł przesyłka jest różnica!

I nie tylko do samochodu a do każdego sprzętu, np. podłączasz do kompa i dźwieki w wieży słuchasz!

Jest różnica!!

Napisano

Kosztowalo mnie troche mniej smile.gif

Pozatym ma plus taki ze wpinasz zwykly pendrive z mp3 i bedzie gralo smile.gif

Napisano

> Oto info jakie otrzymałem od sprzedającego:

> To urządzenie przyłącza się do jakiegoś discmena, czy mp3 pleyera w

> wejście słuchawkowe. Po podłączeniu, jego zadaniem jest wysyłka

> drogą radiową sygnału do samochodowegho radia, lub w domu do

> wieży.

> Następnie łapiemy częstotliwość i gra. Bez zadnych przewodów.

no nie wiem czy to się w samochodzie sprawdzi. tak czy siak jest potrzebny adaptor czeby na głowicę sygnał przesłał (kaseta adaptacyjna) czyli prawie stówkę więcej się wkłada w ten interes vibra.gif

Napisano
  • Autor

> no nie wiem czy to się w samochodzie sprawdzi. tak czy siak jest

> potrzebny adaptor czeby na głowicę sygnał przesłał (kaseta

> adaptacyjna) czyli prawie stówkę więcej się wkłada w ten interes

Mylisz się! Musisz kupić ipod i transmitter! Adresy już podawane były. Żadnych kaset adapterów. Wszystko drogą radiową. Jedyne to tylko ustawić sobie częstotliwość w radiu.

Napiszę to jeszcze raz. Na ipoda wgrywasz np. muzykę MP3. Do niego podłączasz transmitter, tam gdzie masz wyjście na słuchawki. Ustawiasz częstotliwosc na jakiej chcesz nadawać , w radiu ustawiasz tą samą częstotliwość co na transmiterze i to wszystko. Wszystko może być w kieszeni na siedzeniu obok. Żadnych kabelków. yay.gif

Czyli nie przesyłasz sygnału na głowicę magnetofonową, tylko do tunera radiowego!!!!!!!!

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Oto dowód, że jest to spox urządzenie

Laureaci Certyfikatu Wprost 2005

http://wprost.pl/certyfikat/2005/

KATEGORIA: URZĄDZENIA MOBILNE

Zoltrix FM Z-Cyber Air-Wave - mp3 przez radio

Bardzo sprytna sztuczka - podłączony do wyjścia słuchawkowego, np. walkmana lub odtwarzacza MP3, transmiter przetwarza dźwięk na falę radiową, którą odbieramy przez zwykłe radio nastawione na odpowiednią częstotliwość.

Laureat: Megabajt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.