Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cinquecento 700-problem silnik słabnie...

Featured Replies

Napisano

mam cinquecento 700 gaznik weber polski (wczesniej był aisan) rocznik 96. problem jest taki ze gdy odpale silnik i jade to ma odpowiednią moc i"czuć" przyspieszenie nawet jak wyłącze potem ssanie ale po przejechaniu tak 3-4km pomomo gwałtownego przyspieszenia silnik nie reaguje tak jak był zimny poprostu wolniej sie rozpędza i to o połowe wolniej pomimo ze chodzi stabilnie na niskich obrotach.dodam ze po wcisnieciu gazu (nawet jak jest zimny) to silnik przymula a dopiero po chwili wskakuje na obroty obojetnie czy ciepły czy zimny. dodam ze przy podstawce gaznika widac wyciek oleju i ogolnie przy silniku w pobliżu świec, swiece są stare dosyc i kable do świec również. prosze o pomoc. dodam jeszcze ze silnik po odpaleniu na ssaniu odpala odrazu i wchodzi w ciagu 2 sekund na max obroty po czym obroty spadają i gaśnie ale potem normalnie odpala i juz chodzi ale tylko sie tak dzieje jak jest zimny.

Napisano

uzupełnij profil. waytogo.gif

wymien kable-tylko nie janmor - unikaj jak ognia.

wywal odme i zobacz co bedzie.

termostat w obudowie filtra powietrza działa?

jest podtlenek LPG?

Napisano
  • Autor

jest na benzyne, odme tzn to jest ten wąż co idzie od wlewu oleju do wylotu powietrza z tam gdzie jest filtr tak?

Napisano

> jest na benzyne, odme tzn to jest ten wąż co idzie od wlewu oleju do

> wylotu powietrza z tam gdzie jest filtr tak?

tak właśnie wyciąg tego węza dziure zaslep czyms a odme przedłuż i puśc pod samochod

Napisano
  • Autor

> tak właśnie wyciąg tego węza dziure zaslep czyms a odme przedłuż i

> puśc pod samochod

a czemu akurat ma to pomóc? i wyjac ten wąż od strony silnika przy wlewie oleju i zaslepic to przy silniku czy wyjąć przy filtrze i wtedy zalepic ten wlot przy filtrze. prosze napisac to dokłądnie bo cc nie mam długo i jestem troche zielony niewiem.gif

Napisano

Odma może być w zimne wilgotne dni przyczyną obladzania kolektora dolotowego

Napisano
  • Autor

dobra juz wiem trzba odczepic przy filtrze i tam zaślepić a od silnika zostawić zeby powietrze z niego wychodziło tak? aha nie mam tego węza metalowego od puszki z filtrem i obejmy na rure wydechową ktora bierze ciepłe powietrze wiec ciagle ma zimne tzn ta rura była zardzewiała i ją zdjąłem aabemy nie było. ale i tak powietrze biore z tamtąd a nie od chłodnicy bo tam chyba jest bardziej ciepłe jak juz sie nagrzeje silnik

Napisano
  • Autor

to po co ona tam wogole jest? ale jak było cieplej to było to samo wiec nie wiem ale odłącze ją jutro jak bede jechac i napisze co sie działo. jak ktos ma inne pomysły to niech pisze

Napisano
  • Autor

wymienie jutro swiece ikable tylko ze widze ze dojscie do tej drugiej swiecy jest nie za ciekawe. jak mam ją odkręcic?

Napisano

Ja ja odkrecam kluczem rurkowym do swiec bez problemowo.

Napisano
  • Autor

pierwszą swiece owszem ale zeby drugą to tam nawet miejsca nie ma zeby reke włożyć a nie mówiąc juz o kluczu nawet takim małym i kręceniu nim

Napisano

drugą - proste - kładziesz się na ziemi wzdłuż zderzaka i od spodu jest dojście do drugiej świecy. Kładziesz się obok auta a nie pod nim

Napisano

taki mały offtop:

ludzie nie chcą mi uwierzyć kiedy mówie, że żeby zmienić świece w agencie z przeklętym aisanem, trzeba zdjąć lewe koło i odkręcić nadkole... ręcę opadają... :/

Napisano

> taki mały offtop:

> ludzie nie chcą mi uwierzyć kiedy mówie, że żeby zmienić świece w

> agencie z przeklętym aisanem, trzeba zdjąć lewe koło i odkręcić

> nadkole... ręcę opadają... :/

no chyba że ktoś jest plasticman z kluczem na giętkim wale wtedy możliwe smile.gif

Napisano

> taki mały offtop:

> ludzie nie chcą mi uwierzyć kiedy mówie, że żeby zmienić świece w

> agencie z przeklętym aisanem, trzeba zdjąć lewe koło i odkręcić

> nadkole... ręcę opadają... :/

Ja wymieniałem świece w 10 min bez zdejmowania koła. Używałem do tego fabrycznego klucza do świec i pokrętki z grzechotka z kluczem sztorcowym 19. Koła skręcone w bok i pad obok autka (nie z kanału). Najdłużej się schodziło ze zdjęciem kabla ze świecy.

Napisano

przeciętnemu Kowalskiemu, który dodatkowo nie ma garażu zajmie to duuużo więcej niż 10 minut smile.gif odpowiedniego klucza też na bank nie będzie posiadał smile.gif

nie wiem kto projektował te 700setki... nie wyobrażam sobie co bym zrobił jakby w deszcz, na trasie spadł mi przewód ze świecy... brrr!

Napisano

mnie zajmuje 5 min zdjęcie kabli i wyjęcie z komory silnika za to gimnastyki jest z odkręcaniem świec ta bliżej kierowcy idzie migiem ta bliżej zderzaka to istna mordęga standartowym przegubowym kluczem przy gaźniku aisan przy gaźniku fos jest więcej miejsca i robota idzie jeszcze szybciej

Napisano
  • Autor

wymieniłem przewody i świece (musiałem koło zdjąć) i odłączyłem odme i jest ok faktycznie nie traci mocy jak sie nagrzeje i przedłuzyłem ja i dałem na dół i na końcu niej pokazuje sie po jeździe taka białą maź pewnie to wlatywało do gaźnika. zreszta wazne ze działa dzieki za pomoc

Napisano

> wymieniłem przewody i świece (musiałem koło zdjąć) i odłączyłem odme

> przedłuzyłem ja i dałem na dół i na końcu niej pokazuje sie po

> jeździe taka białą maź pewnie to wlatywało do gaźnika.

biała maź/serek to ponoć normalna rzecz o tej porze roku smile.gif jesienią i zimą jest dużo wilgotniej niż latem dlatego pod korkiem od wlewu oleju i na końcu odmy pojawia się taka maź. pozdr

Napisano
  • Autor

tak tak własnie o to chodzi i jest ok. jak ktos by mogł to niech spojrzy na moj drugi temat o dławieniu sie silnika bo mam jeszcze ten problem

Napisano

> tak tak własnie o to chodzi i jest ok. jak ktos by mogł to niech

> spojrzy na moj drugi temat o dławieniu sie silnika bo mam

> jeszcze ten problem

A ten wylot z korka oleju zaślepiłeś czym?

Ta maź to poprostu woda która sie skrapla do oleju z korka wlewu

Napisano

> tak tak własnie o to chodzi i jest ok. jak ktos by mogł to niech

> spojrzy na moj drugi temat o dławieniu sie silnika bo mam

> jeszcze ten problem

problem znany i opisywany milion razy, w okresie jesienno zimowym skrapla sie woda w odmie i leci do gaźnika, jak jest troszkę zimniej to potrafi nawet zamrozić gaźnik ( wracałem tak z wawy i musiałem odmrażać co chwilę ) u mnie pomogło tankowanie BP ULTIMATE ( i nie jest to reklama ) po kieszeni troszkę pociągnęło ale dało sie jeździć

Napisano

Mam problem zaczeło sie to całkiem niedawno mam efekty kangurka jak jadę na 3 około 70 to samochód sie dławi i jest takie dziwny efekt to samo jest na 4 jak jade około 100 autko to CC 70 Aisan a ia czasem jest tak ze w ogóle nie ma rekacji na gaz auto słabnie traci moc zwalnia i wtedy go gasze i odpalam na nowo i jest juz dobrze o co chodzi ktoś wie ?

Napisano

> Mam problem zaczeło sie to całkiem niedawno mam efekty kangurka jak

> jadę na 3 około 70 to samochód sie dławi i jest takie dziwny

> efekt to samo jest na 4 jak jade około 100 autko to CC 70 Aisan

> a ia czasem jest tak ze w ogóle nie ma rekacji na gaz auto

> słabnie traci moc zwalnia i wtedy go gasze i odpalam na nowo i

> jest juz dobrze o co chodzi ktoś wie ?

miałem to smile.gif jak narazie ok pomogło zamontowanie chwytaka ciepłego powietrza z kolektora.

A masz może dyskotekę pod maską ? na cewce czy świecach?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.