Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bravo - rozrusznik pada po ok 6 miesiącach

Featured Replies

Napisano

Mam Fiata Bravo 1,6 16v 1996 r. (LPG). Mam problem z rozrusznikiem. Jak odpalam auto jak jest zimne np. rano to rozrusznik kręci jak należy. Jeżeli jeżdżę, gaszę i zapalam (np. podjadę na chwilkę do sklepu i zgaszę, podjadę na chwilkę do domu i zgaszę itd. kilka razy, jak jest silnik ciepły, a raczej jak rozrusznik jest ciepły) to rozrusznik z czasem coraz mniej kręci, aż w końcu przestaje kręcić. Później musi odstać ostygnąć z 30 min. i znów rozrusznik kręci. Elektryk wymieni mi rozrusznik i powiedział jeż był zepsuty bo szczotki się nagrzewały i nie kręcił, jak ostygł to dalej mógł kręcić. Przez ok 6 miesięcy miałem spokój. Po 6 m-ch to samo, elektryk wymienił na drugi (oba używane, ale sprawdzane, były dobre). Minęło znów ok. 6 m-cy i znów to samo. Powiedziałem elektrykowi, że 3 raz nie będę mu płacił za to samo i niech szuka co powoduje, że tak się dzieje. Coś musi powodować, że rozruszniki się psują, że szczotki się nagrzewają, jak się odpala w niedużych odstępach czasu i nie kręci. Proszę o jakąś radę, czy ktoś miał może podobny problem? Z góry dziękuję.

Napisano

Problemy z ciepłym rozrusznikiem są nam tutaj znane.Zakłądam że kazdy kolejny jest brany z jakiegoś wraka sprawdzany "na krótko" i montowany do autka no.gif. Weź jeden z tych rozruszników rozbierz wyczyść przesmaruj (zrób mu solidny przeglad) poskładaj i ma działać ok.gif

Napisano

> jakąś radę, czy ktoś miał może podobny problem? Z góry dziękuję.

Wymień tulejki w rozruszniku - zapewne są zowalizowane i rozrusznik zwiera. Koszt śmieszny

Napisano

Ja bym spróbował też wymienić akumulator .

Miałem tak też zimny bez problemów ,jak się tylko rozgrzał to pół godziny przynajmniej stracone . A rozrusznik ze 4 razy rozbierałem.

Napisano
  • Autor

> Ja bym spróbował też wymienić akumulator .

> Miałem tak też zimny bez problemów ,jak się tylko rozgrzał to pół

> godziny przynajmniej stracone . A rozrusznik ze 4 razy

> rozbierałem.

Akumulator był sprawdzany kilka razy i jest dobry.

Napisano

> Wymień tulejki w rozruszniku - zapewne są zowalizowane i rozrusznik

> zwiera. Koszt śmieszny

też podejrzewałem akumulator ale wymieniałem 2 razy w tygodniu... niestety nie pomogło wczoraj robiłem remont rozrusznika bo miałem te same objawy. tulejki były naprawde w kształcie elipsy co powodowało przytrzymywanie go przy rozruchu... w krakowie koszt tulejek to 2*3zł + 60 zł nowy bendix (robocizna swoja smile.gif ) teraz autko pali jak nalezy smile.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.