Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fotki umiejscowienia CB w bbmach...

Featured Replies

Napisano

Proszę was bardzo o zamieszczanie fotek jak macie zamontowane CB u siebie bo przyszła kolej na mnie...

Wydaje mi sie ze kiedys byly gdzies fotki na foruma le nie moge sie doszukac hmm.gif

Napisano

wymontowałeś popielniczke ? i co czego to przykręciłeś ? bardzo ciekawe rozwiazanie smile.gif

Napisano

> wymontowałeś popielniczke ? i co czego to przykręciłeś ? bardzo

> ciekawe rozwiazanie

więc po odkręceniu popielniczki wyciąłem z cienkiej płyty takową zaślepkę pod wymiar wnęki która pozostała.

w płycie wyciąłem dwie podłużne dziury,przez które przechodzą od tyłu boczne uchwyty do mocowania radia.

Miałem problem jeśli chodziło o samo zamocowanie tej płyty do kokpitu (Strasznie trudne dojście od środka),

więc od tyłu płyty przykręciłem dwa podłużne płaskowniki(na jedną śrubkę każda, aby można było okręcac płaskownikami) symetrycznie z lewej i prawej strony płyty.

W płycie wyciąłem również większą dziurę na środku,abym mógł włożyc np śrubokręt

Okręciłem płaskowniki w poziom,przyłożyłem zaślepkę i przez w/w dziurę śrubokrętem przekręciłem płaskowniczki w pion aby zablokowały się o dół i góre kokpitu.

na całośc naciągłem czarną tkaninę aby w miarę przyzwoicie to wyglądało z zewnątrz i Gotowe smile.gif

Napisano

tez mi sie przyda bo zamierzam kupić CB i właśnie sie zastanawiam gdzie je umocuje. Myślałem o przestrzeni miedzy fotelem pasażera a środkowym tunelem, tylko trochę ręczy przeszkadza

liczę na pomoc pozdrawiam

> Proszę was bardzo o zamieszczanie fotek jak macie zamontowane CB u

> siebie bo przyszła kolej na mnie...

> Wydaje mi sie ze kiedys byly gdzies fotki na foruma le nie moge sie

> doszukac

Napisano

Ja ma zamocowane z boku tunelu przy prawej nodze kierowcy, na bolcu od blokady skrzyni biegów. Napewno teraz się zastanawiacie jak to wygląda smile.gif jak moja cyfra wróci z wojaży ( obecnie aparat ma Córka ) to zapodam fotke smile.gif

Napisano
  • Autor

a ja w końcu zrobiłem tak:

dscf2909ek2.jpg

Napisano

> a ja w końcu zrobiłem tak:

też często spotykane miejsce na montaż radyjka cool.gif

a gruszke gdzie powiesiłeś?

widzę,że Kolega też posiada radyjko TTI, jaka antena?

Jestem z niego zadowolony, mam RF Gaina na maxa rozkręconego i nic nie trzeszczy, a antena 150 cm na stałe.

jak miałem Floridę 45 cm na magnes to w połowie RF Gaina słyszałem w radiu działanie wycieraczek frown.gif

Napisano
  • Autor

> też często spotykane miejsce na montaż radyjka

> a gruszke gdzie powiesiłeś?

> widzę,że Kolega też posiada radyjko TTI, jaka antena?

> Jestem z niego zadowolony, mam RF Gaina na maxa rozkręconego i nic

> nie trzeszczy, a antena 150 cm na stałe.

> jak miałem Floridę 45 cm na magnes to w połowie RF Gaina słyszałem w

> radiu działanie wycieraczek

RF mic i gain na maxa, trzeszczy tylko czasem w duzych miastach, antena wilson metrowka na magnes, bardzo przyjemna...

gruszka na tej poleczce co widac nad radniem na tej fotce (ponizej) czasem jak wychodze z auta to tez zdaz amia sie powiescic ja tak jjak na tym zdjeciu

mini02hm0.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jak obiecałem zapodaje fotki smile.gif

pict0030smallko1.th.jpg

Napisano

> Jak obiecałem zapodaje fotki

trzeba było schować ten kabel a nie zakładać zapalniczkę 270751858-jezyk.gif

Napisano

Radio czasem zabierm z auta, więc musi być łatwe w demontażu . Kabelek w ogóle w czasie jazdy nie przeszkadza smile.gif

Napisano

> Kabelek w ogóle w czasie jazdy nie przeszkadza

Nie chcialbym zebys sie na mnie obrazil we Wigilie, ale to strasznie wyglada. Od strony praktycznej moze i jest ok, ale jesli chodzi o estetyke wnetrza to nie bardzo...

Napisano

> Nie chcialbym zebys sie na mnie obrazil we Wigilie, ale to strasznie

> wyglada. Od strony praktycznej moze i jest ok, ale jesli chodzi

> o estetyke wnetrza to nie bardzo...

Niestety, pod względem montażu urządzeń dodatkowych BBM'y są bardzo niepraktyczne. Nie da się tu w zasadzie tak zamontować radia żeby było wygodnie i zarazem estetycznie.

Napisano

> Niestety, pod względem montażu urządzeń dodatkowych BBM'y są bardzo

> niepraktyczne. Nie da się tu w zasadzie tak zamontować radia

> żeby było wygodnie i zarazem estetycznie.

Wiem, wiem. Te wszystkie zaokraglenia na desce...

Napisano

> Nie chcialbym zebys sie na mnie obrazil we Wigilie, ale to strasznie

> wyglada. Od strony praktycznej moze i jest ok, ale jesli chodzi

> o estetyke wnetrza to nie bardzo...

Nie mam zamiaru się obrażać, fakt nie wyglada to estetycznie , lecz w czasie jazdy jest bardzo praktycznie . Może to śmiesznie zabrzmi , ale w czasie jzady prawą nogą potrafie ściszyć radyjko dociskaja ją mocniej do głosnika smile.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Może jeszcze jakieś rozwiązania, gdzie montować CB Radio?????

Napisano

> Może jeszcze jakieś rozwiązania, gdzie montować CB Radio?????

ja mam TAK

• 2 lata później...
Napisano

Dobrego miejsca w Bravie na CB po prostu nie ma.

Ale jeśli ktoś nie potrzebuje popielniczki, to to miejsce jest moim zdaniem świetne na CB.

Niżej kilka fotek jak to wygląda:

Tylny fragment fiatowskiej popielniczki stuningowany kawałkiem tworzywa i kleju dwuskladnikowego:

ok1d.jpg

Do tego przymocowany uchwyt i całość wkręcona w miejsce popielniczki:

ok2.jpg

Tutaj w zasadzie byłby koniec. Miejsce naprawdę jest ergonomiczne, choć prezentuje się jeszcze nieco amatorsko:

ok3e.jpg

Dlatego z kawałka miski kuchennej dorobiłem obudowę (człowiek się nudzi w zimowe wieczory):

ok4u.jpg

Wtyk mikrofonu zamieniłem na kątowy, przy okazji zmieniłem kabel na ciutkę dłuższy. Wtyk da się zmontować w różnych kierunkach co 90 stopni, lepiej jest go dać do dołu, a nie w lewo jak jest na zdjeciu. Polepszyło to ergonomię:

ok45.jpg

Przy okazji wrzucam fotkę pokazującą antenę CB Indiana na fiacie Brava. Antena jest tania, bardzo dobra i nie rzuca się w oczy. Niestety (albo stety) trzeba wiercić. Za to zdejmować i zakładać nie trzeba. Mocowanie ładnie zmieściło się pod podsufitką, nic nie widać, zero walających się przewodów w aucie:

ok5.jpg

Ponieważ przy okazji pozbyłem się zapalniczki, to zamontowałem sobie uniwersalną zapalniczkę w dekielku tam gdzie lepsze wersje mają przyciski regulacji lusterek.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.