Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wygłuszenie

Featured Replies

Napisano

witam

biore sie za wygluszanie drzwi w samochodzie czym to najlepiej zrobic prosze o linki i instrukcje klejenia nakladania

pzdr

Napisano

> witam

> biore sie za wygluszanie drzwi w samochodzie czym to najlepiej zrobic

> prosze o linki i instrukcje klejenia nakladania

> pzdr

Co do materiału jakiego używać do wygłuszania to polecam taśmę dekarską. Tania i dobra.

Napisano
  • Autor

> Co do materiału jakiego używać do wygłuszania to polecam taśmę

> dekarską. Tania i dobra.

cos takiego klik ? ile warstw tego kleic ?

Napisano

> cos takiego klik ? ile warstw tego kleic ?

tak takie, warstwy proponuję dwie

acha, w castoramie kupisz w tej samej cenie co na allegro + wysyłka, a nawet chyba taniej, bo rolka szerokości 15 cm jest za 56 zł o ile dobrze pamiętam waytogo.gif

Napisano

> cos takiego klik ? ile warstw tego kleic ?

Coś tego typu, ale lepiej przejedź się do castoramy na przykład i tam kupisz rolke taśmy firmy soudal za około 75zł (22,5cmx10m) z wartstwą aluminiową. powinno wysstarczyć na obie pary drzwi. Wyklej wnętrze drzwi, a potem całą powierzchnie gdzie są otwory technologiczne żeby stworzyć wygłuszoną komorę z drzwi. tutaj znalazłem ładny opis wygłuszania, aczkolwiek blachogum i laminat mozesz spokojnie pominąć.

Napisano

> a co myslicie o takich:

app są podobno twarde i trzeba sie namęczyć z doklejaniem, szczególnie teraz jak sie to chce robić na dworzu, a ja tak robiłem, poza tym ktoś kiedyś pisał że App odpadały mu na mrozie od blachówy, matu Soudaband kleją się fajnie i w teperaturze 5-10 C nadal są elastyczne

Napisano

> a co myslicie o takich:

> - KLIK

> - KLIK

> - KLIK

te gąbki sobie odpuść bo w samochodzie one nie zdją egzaminu no i pewien za jakiś czas nasiąkną wodą

Proponuję maty dekarskie fajnie sie układają są elastyczne ja właśnie takimy wygłuszałem sobie podłogę w SC Van potrzebna jest opalarka albo mocna suszarka do włosów bardzo pomaga przy modelowaniu maty przy nierównościach blachy

tak wyszło u mnie -robione na szybko smile.gif

Napisano

> myslalem zeby dac tasme dekarska i na to ta gabke

nie ma sensu, gąbkami i innymi wypełniaczami wykleja się ścianki skrzyń zestawów głośnikowych, na dzwi jest to zbędne, zresztą w których drzwiach masz tyle miejsca żeby nawpychac gąbek i żeby jeszcze wszystkie mechanizmy działały - szyby czy zamki

Napisano

Nie, żadnych gąbek w samochodzie sie nie daje!! Kup maty APP lub Boll. Dobrze nagrzane i przyklejane nie mają prawa odpaśc. Najlepiej podgrzewac je opalarką i przyciskac aż nie będzie widac tej faktury, uważając przy tym, żeby nie rozpuścic maty.

Napisano
  • Autor

powiedz mi jeszcze czy ta tuleja miedzy panelem a drzwiami jest konieczna ?

Napisano

> powiedz mi jeszcze czy ta tuleja miedzy panelem a drzwiami jest

> konieczna ?

a powiedz mi kto Ci to wszystko zrobi ? zlosnik.gif

Napisano

POlecam MAty Sinus Line .Co do Tasmy mam troszke inne zdanie niz koledzy ... MOze sie trzyma dobre i nie odpada w zimie tak jak APP ale efekt nie jest "zadowalajacy" mam wygłuszone drzwi 3 war. Tasmy +Sinus line i nie jestem do końca zadowolony. Lepiej zainwestowac w sprawdzony Dynamat ale kiedys nie było $$

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.