Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie działa pilot z kluczyka

Featured Replies

Napisano

co się mogło zepsuć?

cały czas otwieranie i zamykanie działało (oryginalny kluczyk Opel) dziś chciałem zamknąć samochód jednak dioda w kluczyku nie zgasła jak zwykle tylko się ciągle świeciła pomimo że przycinsku nie naciskałem pare razy potrząsnąłem kluczykiem i zgasła - teraz dioda oświeca się jak zawsze na chwilę - jednak pilot nie działa - o co kaman?

drugi kluczyk działa normalnie...

Napisano

> teraz dioda oświeca się jak zawsze na chwilę - jednak pilot nie

> działa - o co kaman?

> drugi kluczyk działa normalnie...

Witam

Na początek sprawdź baterie

pozdrawiam

Napisano

Juz bylo o tym na forum. Zimne luty na styku miedzy baterią a elektronika. Jakpada bateria to przewaznie idzie wyczuc ze sygnal slabnie i zasieg maleje.

Napisano

jakis idiota wymyslil ze blaszka która przewodzi prąd od baterii do elektroniki nie przechodzi przez laminat, a jedynie jest przygięta i zgrzana z drukiem. Miałem to w obu pilotach. Trza rozebrać, wyczyścić, minimalnie cyny na oba styki i przygrzac.... tyle ze dostep fatalny i przydalaby sie punktowa lutownica, ale zwykla tez zrobisz tylko strzel 100 wczesniej coby Ci sie rece nie trzesły wink.gif

Napisano

To standard w Astrze.Jest tak jak pisze kol.wjotek

Ja za pierwszym razem odkleiłem druk.Znajomy mający zakład naprawy RTV przelutował całość za friko.

Napisano

W sklepach elektronicznych pojawiły się grzałkowe lutownice 230VAC 30W z długim, bardzo dobrym grotem (wyjątkowo dobra chińszczyzna), cena ok. 10PLN. Ostatnio taką bez problemu polutowałem płytkę kluczyka AII.

Napisano

Jak dla mnie ten grot jest za duży, szukaj podobnej z grotem blokowanym nakrętką radełkowaną, nie zwykłym wkrętem.

Grot powinien mieć kształt stożka o długości 15-20mm.

Napisano

> Jak dla mnie ten grot jest za duży, szukaj podobnej z grotem

> blokowanym nakrętką radełkowaną, nie zwykłym wkrętem.

> Grot powinien mieć kształt stożka o długości 15-20mm.

A jakieś foto poglądowe jest dostępne?

Przydałoby się takie cudo również do innych prac ręcznych,ale jest tego taka masa na rynku,że nie wiadomo co wybrać.

A może coś z regulowaną temperaturą np. http://www.allegro.pl/item286671495_stacja_lutownicza_zd_99_lutownica_podstawka.html

Napisano

Jak najbardziej, mam właśnie taką, tylko na 230V. Obudowa i grot identyczne, widocznie z tej samej szopy.

Napisano

Witam

Wczoraj przechodzilem przez to samo, identyczne objawy jak u kolegi:) zamykanie i otwieranie nie dziala a dioda swieci sie dluzsza chwilke.

Wymiana bateri na nowa i programowanie kluczyka:)

Wszystko wrocilo do normy. Koszt 10 PLN.

pozdrawiam

Napisano

A ja wczoraj reaktywowalem ojcu pilota w kluczyku citroena. Raz dzialal a raz nie to w lutownicy zmienilem grot na bardzo maly i wszytkie luty poprawilem. Smiga elegancko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.