Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

diesel..?

Featured Replies

Napisano

siemka no i zamiast benzyniaka chyba mam diesla...Co zauwazylem dzisiaj?wyjezdzalem z roboty bylo ok.bialy dym z rury wydechowej...itd.po przejechaniu 2 km bylem juz pod domem na podworku..i ZONK...dogazowalem troche uniaczkowi zeby na obroty jakies wlazl..a tu...czarny dym z rury wydechowej jak w dieslu???co sie dzieje??pozniej zawiozlem zone do pracy i jak wracalem znow przygazowalem na postoju i znow czarny dym jak z pieca...ale silnik chodzil w normalnie???pomocy bo chyba zaczne tankowac rope... oslabiony.gif

Napisano

> Pewnie UPG powiedziała

UPG i czarny dym...się chłopie zastanów co piszesz bo chłopakowi gupoty opowiadasz..czarny dym to za bogata mieszanka

Napisano
  • Autor

> Pewnie UPG powiedziała

TZN.???bo teraz nie wiem co mam z tym wszystkim zrobic...moze i jestem laik w temacie skrotow ale co to UPG

Napisano

> siemka no i zamiast benzyniaka chyba mam diesla...Co zauwazylem

> dzisiaj?wyjezdzalem z roboty bylo ok.bialy dym z rury

> wydechowej...itd.po przejechaniu 2 km bylem juz pod domem na

> podworku..i ZONK...dogazowalem troche uniaczkowi zeby na obroty

> jakies wlazl..a tu...czarny dym z rury wydechowej jak w

> dieslu???co sie dzieje??pozniej zawiozlem zone do pracy i jak

> wracalem znow przygazowalem na postoju i znow czarny dym jak z

> pieca...ale silnik chodzil w normalnie???pomocy bo chyba zaczne

> tankowac rope...

A kiedy tankowałeś??

Może paliwo ujowe się trfiło.

Napisano
  • Autor

> A kiedy tankowałeś??

> Może paliwo ujowe się trfiło.

tankowalem wczoraj tam gdzie zawsze i nigdy nic takiego mi sie nie zdarzylo ze czarny dym jak ropniak w uniaku benzynce...??

Napisano

> tankowalem wczoraj tam gdzie zawsze i nigdy nic takiego mi sie nie

> zdarzylo ze czarny dym jak ropniak w uniaku benzynce...??

I od tankowanie to się dzieje ??

To możesz mieć paliwo lipne

Napisano

hmmm

tylko jak diesel dymi za bardzo to też nie za dobrze...

więc może to coś poważniejszego

zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> I od tankowanie to się dzieje ??

> To możesz mieć paliwo lipne

tyle razy tankuje na tej stacji kazde auto ktore mialem i nigdy czegos podobnego nie mialem...??nie wiem co jest przyczyna ale wiem napewno ropy nie zatankowalem..:D nie wiem silnik pada czy jak???

Napisano

może pierścienie rzeczywiście ? i ciągnie tyle oleju czasem ze na czarno aż kopci ?

Napisano
  • Autor

> Niebieski by był a nie czarny

zgadza sie tu masz racje byl by niebieski dym a na chwile obecna jest CZARNY... buu.gif

Napisano

> ze niby lipne paliwo?nie wiem co mam myslec..

A gdzie tankowałeś? U Pana Jasia, w markecie czy na normalnej stacji benzynowej? Bo jeśli wybrałeś opcje 1 lub 2 to się nie dziw, że Ci silnik głupieje rotfl.gifzakrecony.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> TZN.???bo teraz nie wiem co mam z tym wszystkim zrobic...moze i

> jestem laik w temacie skrotow ale co to UPG

Uszczelka pod głowicą ale to raczej nie to. Coś Ci się chyba z układem paliwowym pokopało i zalewa. Najładniejsze czarne chmury jakie widziałem to za Drupim kiedyś z ruły leciały. Jak przyjdzie to opowie co było. Coś mu tam z wtryskiem chyba właśnie wariowało.

Napisano

święta racja claps.gif

ja też tak miałem pojechałem do boscha, kawałek przewodu, 15 min roboty, rachunek na 30 zł i jest jump.gif

przyczyna - barak połączenia między ecu a przekaźnikami pompy paliwa i centralki wrysku

Napisano

jak zaczynał temat w innym poście to napisał ze ma olej w płynie chłodzącym.. UPG walnięta.. i myślę ze co by sie potem nie działo.. jest to wina uszczelki.. ( w końcu wiem co to UPG yay.gif)

a z drugiej strony.. przez kiepskiej jakości paliwo.. mogła walnąć uszczelka ? jakieś syfy, dodatki itp osłabiły uszczelkę ?

tak mię się wydaję ę.

EDIT

ojciec coś mi podpowiada że takie kopcenie na czarno to możliwe ze mieszanka paliwa jest za bogata ... ale tego tematu nie dotykam bo nie znam sie na mieszankach smile.gif

Napisano

masz wtrysk Przynajmniej tak wynika z opisu więc mieszankę może przestawic tylko ecu na podstawie zebranych danych z czyjników,po za tym twój ojciec ma racje.Co do tych syfów to raczej nie powinno miec wpływu

Napisano
  • Autor

> masz wtrysk Przynajmniej tak wynika z opisu więc mieszankę może

> przestawic tylko ecu na podstawie zebranych danych z

> czyjników,po za tym twój ojciec ma racje.Co do tych syfów to

> raczej nie powinno miec wpływu

wiec co mam z tym kopceniem teraz zrobic???hmm..?a poza tym pompa wody mi cieknie tylko nie mam pojecia gdzie,czy jakas uszczelka tam jest?czy mozna na jakis czas silikonem do wys.temp. zasmarowac wkolo pompy i ewentualnie uszczelki... frown.gif

Napisano

Moje autko jeździło normalnie-ale dużo palił PB 10/100km i jak pochodził na wolnych a potem przegazowałem to kopcił na czarno,Sonda Lambda nie pracowała jak trzeba,za bogata mieszanka. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Moje autko jeździło normalnie-ale dużo palił PB 10/100km i jak

> pochodził na wolnych a potem przegazowałem to kopcił na

> czarno,Sonda Lambda nie pracowała jak trzeba,za bogata

> mieszanka.

o widzisz teraz bardziej realne przypuszczenia ale sam na to nie wpadlem..thx rozejrze sie po mechanikach czy tam elektrykach za ta sprawa..pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.