Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lakierowanie...

Featured Replies

Napisano

Male pytanko. W moim Uno na progach zaczol sie lakier wycierac i na katach drzwi . confused.gif Chcialbym sie tego jakos pozbyc. Chyba czeka mnie male lakierownaie. Jesli ktos wie jak to wykonac to niech mi powie od czego zaczac, co trzeba miec itp.

niewiem.gif

Z gory dzieki!!! bow.gif

Napisano

> Male pytanko. W moim Uno na progach zaczol sie lakier wycierac i na

> katach drzwi . Chcialbym sie tego jakos pozbyc. Chyba czeka

> mnie male lakierownaie. Jesli ktos wie jak to wykonac to niech

> mi powie od czego zaczac, co trzeba miec itp.

> Z gory dzieki!!!

przed lakierowaniem odtlusc powierzchnie.Potem bedzie ci potrzebny papier scierny np 200 a potem wodny 800 i duuuuuzo cierpliwosci...potem walisz podklad,lakier i na to utwardzacz i gotowe...troche zabawy z tym jest,jak nie lakierowales nigdy to niech ci ktos pomoze zlosnik.gif

Powodzenia

Napisano

> przed lakierowaniem odtlusc powierzchnie.Potem bedzie ci potrzebny

> papier scierny np 200 a potem wodny 800 i duuuuuzo

> cierpliwosci...potem walisz podklad,lakier i na to utwardzacz i

> gotowe...troche zabawy z tym jest,jak nie lakierowales nigdy to

> niech ci ktos pomoze

> Powodzenia

Witam witam Napoczatku male pytanko o jaki utwardzacz ci chodzi confused.gif Moze miales na mysli lakier bezbarwny z utwardzaczem cfaniaczek.gif ??!! Mysle ze z ta 200 to lekka przesada no chyba ze szpachlujesz no to wtedy owszem szpachla papierek 80 ,120 no i dopiero wtedy 240 , odtluscic , podkladzik (tak ze 3 warstwy zeby przylac ryski) po wyschnieciu papierek 400 na mokro poprawic 800 tez na mokro odtluscic no i lakierek Akryl lub baze i bezbarwny (w przypadku metaliku) na koncu papierek 2000 , 2500 na mokro (duuuuzo duuuzo wody nie zalowac zeby piasek nie wpadl pod papierek bo ryski bendom sick.gif )pasta polerska najlepiej G3 Farecla cos kolo 78 zlotych (jeszcze mnie nie zawiodla)polerka i jest Cacy malyna

Napisano

oczywiscie chodzilo mi o bezbarwy z utwardzaniem...a zaczynalem ja osobiscie od 200 jak szpachle kladlem 270751858-jezyk.gif .i odtluszczanie oczywioscie co polerke smile.gif

Napisano

> oczywiscie chodzilo mi o bezbarwy z utwardzaniem...a zaczynalem ja

> osobiscie od 200 jak szpachle kladlem .i odtluszczanie

> oczywioscie co polerke

No to zaczynajac ta 200 musiales sie zajefajnie natrzec 270751858-jezyk.gif Nie bardzo wiem o co ci chodzi z tym "odtluszczaniem co polerke"

Jezeli chodzi ci o to ze przed polerka odtluszczasz i pozniej w miedzy czasie (tzn jesli pierwsze polerowanie nie dalo efektu glebi)no to cie nierozumiem jaki w tym sens confused.gif Pierwszy raz slysze o takiej metodzie polerki icon_eek.gif No ale niech ci bedzie grunt zeby efekt byl taki jaki powinien ok.gif

Napisano

jest pozno i chodzilo mi o to :

odtluscic, podkladzik (tak ze 3 warstwy zeby przylac ryski) po wyschnieciu papierek 400 na mokro poprawic 800 tez na mokro odtluscic czyli to co ty napisales tylko innymi slowami 270751858-jezyk.gif i fakt faktem ze trudno 200....ale jakos sie tak przyzwyczailem 270751858-jezyk.gif ale next time zastosuje sie do twojego sposobu :D

Napisano

Reasumujac cenne i szczegółowe porady kolegow - nie wiem naprawde, czy warto sobie d. zawracac jakimis otarciami lakieru na progach itp. Po niedlugim czasie znowu beda inne. Kupa uciazliwej recznej roboty; prawie jak do malowania sporego kawalka samochodu; sporo kosztuje dobranie lakieru (chyba ze masz jeszcze oryginalny "blue capri"?), a efekt koncowy taki sobie. Szczegolik. Kiedys tez pakowalem sie w podobne bagno. Jezeli jeszcze nie ma sie wyposazenia jak w warsztaciku malarskim, czystego odpylonego garazu itp. to kiepska sprawa. Nie wyjdzie idealnie. Napracujesz sie, a efektu i tak wlasciwei nie iwdac. Lepiej skupic uwage na zabezpieczeniu antykorozyjnym szczegolnie wnetrz progow, drzwi itp., aby rudzielec jak najdluzej nie dawal oznak zycia wewnatrz blacharki. Bo jesli pojawia sie pecherzyki np na dole drzwi, to wtedy juz kiepska sprawa. A to w uniakach o dziwo bywa zbyt czesto i zbyt szybko.

Jeszcze jedno pytanko zasadnicze - czy na progach i in. masz lakier w 100 proc oryginalny - bo moze byl poprzednik autka, ktory tylko rzucil cienka warstwe na podkladzik i teraz to wylazi. Nie zycze tego.

Pozdro.

Napisano

> Reasumujac cenne i szczegółowe porady kolegow - nie wiem naprawde,

> czy warto sobie d. zawracac jakimis otarciami lakieru na progach

> itp. Po niedlugim czasie znowu beda inne. Kupa uciazliwej

> recznej roboty; prawie jak do malowania sporego kawalka

> samochodu; sporo kosztuje dobranie lakieru (chyba ze masz

> jeszcze oryginalny "blue capri"?), a efekt koncowy taki sobie.

> Szczegolik. Kiedys tez pakowalem sie w podobne bagno. Jezeli

> jeszcze nie ma sie wyposazenia jak w warsztaciku malarskim,

> czystego odpylonego garazu itp. to kiepska sprawa. Nie wyjdzie

> idealnie. Napracujesz sie, a efektu i tak wlasciwei nie iwdac.

> Lepiej skupic uwage na zabezpieczeniu antykorozyjnym szczegolnie

> wnetrz progow, drzwi itp., aby rudzielec jak najdluzej nie dawal

> oznak zycia wewnatrz blacharki. Bo jesli pojawia sie pecherzyki

> np na dole drzwi, to wtedy juz kiepska sprawa. A to w uniakach o

> dziwo bywa zbyt czesto i zbyt szybko.

> Jeszcze jedno pytanko zasadnicze - czy na progach i in. masz lakier w

> 100 proc oryginalny - bo moze byl poprzednik autka, ktory tylko

> rzucil cienka warstwe na podkladzik i teraz to wylazi. Nie zycze

> tego.

> Pozdro.

Troche przesadzasz całego auta to on nie maluje dobarnie lakieru 100ml ok.20 zł (akryl) a 100 sporo można pomalować , zamtuj papierkiem 400 wodnym potem podkładzik ( jak nie ma gołej blachy to niepotrzeba) matowanie jeszce raz drobnym może byc 600 i jakierek jak kupisz 100 lakieru dajesz 50 ml utwardzacza i 50 ml rozpuszczaliku więc z 100 robią ci sie 2 setki grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.