Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

znowu cos nie halo...ciezkie odpalanie

Featured Replies

Napisano

jestem w Niemczech i tu sa spore mrozki w nocy tak ok -10 i dzis rano jak odpalalem to normalnie icon_eek.gif ledwo sie udalo i na poczatku to obroty tak 300-400 falowaly i dopiero po jakis 30sek sie ustabilizowaly i potem juz ok,po przejechaniu paru km potem juz na dotyk palenie,co moze byc przyczyna i ile to bedzie kosztowalo? crazy.gifswiece nowe dodam.

Napisano

A to ja sie podepne ...

Raz na jakiś czas, powiedzmy raz na 2 miesiące zdarza mi sie że po przekręceniu kluczyka nic sie nie dzieje i jak wyłączam zapłon zaskakuje na mikrosekunde ...

Rozrusznik>> Szczotki czy coś tam podobnego?? Dobrze typuje? hmm.gif

Napisano
  • Autor

patre screwy.gifdzieki za taka diagnoze...jakby to byl aku to sam bym do tego doszedl...aku kreci a auto jak zapali to tak jakby chodzilo przez te pare sek na 3 cylindry frown.gif coz to moze byc?

Napisano

> patre dzieki za taka diagnoze...jakby to byl aku to sam bym do tego

> doszedl...aku kreci a auto jak zapali to tak jakby chodzilo

> przez te pare sek na 3 cylindry coz to moze byc?

zapłon??

Cewke mozna wykluczyć bo cały czas by chodził "bezgarowo" ...

Napisano

> w dieslu??

niedoczytałem wink.gif

ja sie na dieslach aż tak mocno nie znam skromny.gif

Napisano
  • Autor

ma ktos jeszcze jakies pomysly?kazda madra wskazowka mile widziana

Napisano

A masz świece żarowe ?

To sprawdź czy wszystkie hulają.

Pozdrawiam.

Napisano

W takim wypadku wygląda że nie zawsze są załączane - powinien być do nich przekażnik pewnie, bo prądu trochę potrzebują.

Napisano

> pisalem ze swiece nowki sztuki...

Jak z Iskry to już sie mogły wy.....ać.

Braku kompresji to na święta ci raczej nie życzę. biglaugh.gif

Napisano

Zaopatrz się Diesel Starta palacz.gif

Napisano
  • Autor

Marek nie strasz,jestem 1300 km od domu w Reichu smile.gif ten sam problem mialem na poprzednich swiecach,jak stoi w garazu ok jak na mrozie tj na 3 chodzil z 30sek,jak mozna w prosty sposob sprawdzic(bez rozbierania) czy wszystkie siwece grzeja?chyba ze jeszcze cos moglo pasc...?

Napisano

> Marek nie strasz,jestem 1300 km od domu w Reichu ten sam problem

> mialem na poprzednich swiecach,jak stoi w garazu ok jak na

> mrozie tj na 3 chodzil z 30sek,jak mozna w prosty sposob

> sprawdzic(bez rozbierania) czy wszystkie siwece grzeja?chyba ze

> jeszcze cos moglo pasc...?

No spoko jeszcze istnieją start kable jak by cóś to odpalisz po dłuższym kręceniu i wrócisz .

Napisano
  • Autor

odpalic to odpale,ale chodzi o zdiagnozowanie tej uciazliwosci,co to moze byc?jak sprawdzic szybko i bez rozbierania czy wszystkie swiece grzeja?Co oprocz swiec moze byc?

Napisano

> moze byc?jak sprawdzic szybko i bez rozbierania czy wszystkie

> swiece grzeja?Co oprocz swiec moze byc

Znajomy, który ma starego vw dieselka sprawdza czy świece są OK mierząc przepływ prądu. Tyle, że już robił to wcześniej i wie jaki jest na 1 jak i na 4. Wydaje mi się że to byłaby dobra metoda gdyby ktoś wiedział jaki jest pobór przy 4 sprawnych.

Pozdrawiam

Napisano

> Ma ktos jeszcze jakies sugestie?

Ztym pomiarem prądu to problem jest z przyrządem mierzącym takie natężenia. Zwykły multimetr to max 10A.

Jeżeli chcesz na szybko sprawdzić swiece nie mając do tego odpowiednich przyrządów, a tak sądzę bo pisałeś ze gdzieś w Reichu jesteś. To proponuję ci odłączyć zasilanie z poszczególnych świec i kawałkiem kabelka dotykając świecy i + aku, powinno iskrzyć. Można też w szereg dać żarówkę to wtedy będzie świecić.

Napisano

> Ma ktos jeszcze jakies sugestie?

Myślę , że Patre dobrze typuje. Tez tak miałem , jak aku był słaby. Silnik po odpaleniu chodził jak stary traktor, a żeby odpalić trzeba było chile pokręcić rozrusznikiem. Po wymianie aku problem sie rozwiązał.

Wydaje mi sie że przy słabym aku za mały prąd idzie na świece żarowe, i nie nagrzewają sie do takich temperatur jak powinny. Stad problem. Jak odpalisz i przegazujesz, to dostaja dodatkowy prąd z altka i chwilę potem auto pali już normalnie.

Napisano
  • Autor

nie sadze...bo jak aku bylby slaby to by nie krecil wcale a skoro na mrozie krecil wiec jest dobry,jakby swiece nie mogly sie nagrzac to rozrusznik tez by nie zakrecil

Napisano

A jak zagrzejesz 2-3 razy pod rząd przed odpaleniem to lepiej chodzi? Może za krotko grzeją...

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

dzis mniejszy troszke mroz i lepiej juz zapalil,jak sadzicie obstawiac swiece do sprawdzenia?

Napisano

> dzis mniejszy troszke mroz i lepiej juz zapalil,jak sadzicie

> obstawiac swiece do sprawdzenia?

Od czegoś trzeba zacząć wink.gif

Jak nie masz miernika żeby pomierzyć rezystancję świec po kolei oraz to czy przychodzi na wszystkie zasilanie , to zrób to metodą opisaną na końcu poprzedniej strony ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.