Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z poprowadzeniem kabli

Featured Replies

Napisano

Witam. Dzisiaj poniewaz mialem troche czasu pociagnalem kable od wzmacniacza do przedniego zestawu odseparowaneg. Wszystko bylo by dobrze gdyby nie to ze niema ktoredy przejsc kabalem od slupka do drzwi. W zlaczce elastycznej nic sie nie zmiesci, obok tez nie da rady nic puscic bo zlaczka jest plastikowa. Pozostaje wiec trzy opcje:

1. Wiercic dziure w drzwiach

2. Wpiac sie do oryginalnego kabla (ale tu chyba beda spore straty w bo seryjne kable sa cieniutkie).

3. Wpiac sie w wolne miejsce w wtyczce i zrobic przejscie w laczniku elastycznym.

Co proponujecie?

Napisano

Miałem to samo w Ibizie. Użycie oryginalnych przewodów nie wchodzi w gre. W prawych drzwiach nei było jednego przewodu, więc było wolne miejsce. Przewiercilem sie tam wiertełkiem we wtyczce i gnieździe i puściłem przewód. W lewych był jeden więcej, więc wyciągnąłem go i rozwierciłem w tym miejscu wtyczke/gniazdo. Puściłem tamtędy i przewód głośnikowy i na krótko spięty kabelek.

Napisano
  • Autor

No wlasnie w Omedze jest wiekszy problem. Mianowicie to gniazdko od drzwi to taka ogromna wtyczka w roznymi kablkami. Niema szans sie pzrez nia przewiercic raz ze nie da rady jej z drzwi wyjac bo jest przymocowana chyba na stale a drugie to ze niebardzo jest miejsce wszystkie kable sa porozkladane w calej wtyczce. Jutro zrobie fotke moze ktos cos pomysli i mi podpowie niewiem.gif

Napisano

Musisz wyciągnąc tapierke do okoła gniazda, trzyma sie za pewne na 3 "wciskach". Wyciągasz dwa piny na przykład, przewiercasz sie, puszczasz głośnikowe i tamte łączysz i tyle. U mnie było dokładnie tak samo smile.gif. Inni wiercili drzwi, ja chwile pomyślałęm 270751858-jezyk.gif.

Napisano
  • Autor

Wtyczka wyglada tak jak foto nizej. W srodku pelno roznych kablekow i wolel bym jej nie tykac bo tamtedy idzie sygnal z bocznych poduszek.

Jedynie co pozostaje to chyba puscic po wtyczce czyli znalesc dwa wolne miejsca i podlaczyc sie do nich.

kableee2.th.jpg

Napisano

> Wtyczka wyglada tak jak foto nizej. W srodku pelno roznych kablekow i

> wolel bym jej nie tykac bo tamtedy idzie sygnal z bocznych

> poduszek.

> Jedynie co pozostaje to chyba puscic po wtyczce czyli znalesc dwa

> wolne miejsca i podlaczyc sie do nich.

w golfie 3 brata bylo podobnie, wytargalismy cala wtyczke i gniazdo i jakos przepchnelismy

Napisano

> Wtyczka wyglada tak jak foto nizej. W srodku pelno roznych kablekow i

> wolel bym jej nie tykac bo tamtedy idzie sygnal z bocznych

> poduszek.

W drzwiach są boczne poduszki?

Napisano

> W drzwiach są boczne poduszki?

poduszki są w fotelach. omega w drzwiach ma czujniki ciśnieniowe sterujące poduchami

Napisano
  • Autor

> w golfie 3 brata bylo podobnie, wytargalismy cala wtyczke i gniazdo i

> jakos przepchnelismy

Tak ale nie da rady puscic ani obok wtyczki ani przez wtyczke poniewaz jest twarda plastikowa. Chyba wywierce dziure frown.gif

Napisano

> Tak ale nie da rady puscic ani obok wtyczki ani przez wtyczke

> poniewaz jest twarda plastikowa. Chyba wywierce dziure

grube kable będziesz ciągnąć? zestaw mocno drogi? Może to wszystko to porywanie się z motyką na księżyc? wink.gif Moze wystarczy up...uciać oryginalne przewody głośnikowe przy złączu i dolutować się tam z nowymi kabelkami? nie rozwalasz złącza...

Napisano

Co byś nie podłączał, to te oryginalne przewodu możesz podłączyc pod słuchawki conajwyżej grinser006.gif

Napisano

> Co byś nie podłączał, to te oryginalne przewodu możesz podłączyc pod

> słuchawki conajwyżej

bo? bo tak koledzy Ci powiedzieli? przeczytałeś, co napisałem wogóle? Temat kabli jest bardzo drażliwy...

A jeśli Matador wkłada radio za 300 i głośniki za 200-250 zł i nie przewiduje wzmacniacza, to wymiana kabli, rozwiercanie kostek itp to IMO przerost formy nad treścią crazy.gif o wiele więcej zyska porządnie instalując głośniki i wygłuszając drzwi 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> bo? bo tak koledzy Ci powiedzieli? przeczytałeś, co napisałem wogóle?

> Temat kabli jest bardzo drażliwy...

> A jeśli Matador wkłada radio za 300 i głośniki za 200-250 zł i nie

> przewiduje wzmacniacza, to wymiana kabli, rozwiercanie kostek

> itp to IMO przerost formy nad treścią o wiele więcej zyska

> porządnie instalując głośniki i wygłuszając drzwi

Kable glosikowe ida od wzmacniacza do zestawu odseparowanego. Dlateg tez ida nowe kable. Jak bym mial radio za 300zł to bym nie kupowal okablowania za 200zł.

Napisano

> Witam. Dzisiaj poniewaz mialem troche czasu pociagnalem kable od

> wzmacniacza do przedniego zestawu odseparowaneg. Wszystko bylo

> by dobrze gdyby nie to ze niema ktoredy przejsc kabalem od

> slupka do drzwi. W zlaczce elastycznej nic sie nie zmiesci, obok

> tez nie da rady nic puscic bo zlaczka jest plastikowa. Pozostaje

> wiec trzy opcje:

> 1. Wiercic dziure w drzwiach

> 2. Wpiac sie do oryginalnego kabla (ale tu chyba beda spore straty w

> bo seryjne kable sa cieniutkie).

> 3. Wpiac sie w wolne miejsce w wtyczce i zrobic przejscie w laczniku

> elastycznym.

> Co proponujecie?

z tego co pameitam to rozwiercało sie w oplu taka biała plastikowa wtyczke w drzwiach i tam tedy puszczało sie kable

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.