Zibi Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Na rynku zamiennikow obecnie najpopularniejsze sa paski Gates i Dayco. O ile Dayco jest producentem oryginalu (lub w pewnym okresie bylo), to z Gatesem w JTD sa niestety problemy. Gates chyba zapomnial ze Fiat poddawal te silniki jednak jakims modyfikacjom, a gates swoje paski juz chyba nie. Raz probowalem pasek napedowy Gatesa jeszcze w Alfie (JTD 105KM) i byl krotszy od oryginalu o jakies 3cm!!! Podobnie rzecz miala sie ostatnio, jak jeszcze poprzedni wlasciciel wymienial pasek w Bravie JTD 100KM i tez wybral Gatesa - tym razem pasek byl krotszy tylko o ok 1cm, ale wystarczylo to by szlag trafil napinacz (po ok 2 miesiącach) i sam pasek tez (po 3,5 miesiacu). Tak wiec wybierajcie albo oryginal, albo jesli juz to zamiennik Dayco. Gatesowi mowimy NIE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_77 Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 w 1.6 też bodajże były problemy z gatesami > Tak wiec wybierajcie albo oryginal, albo jesli juz to zamiennik > Dayco. polecam contitechy również Link to comment Share on other sites More sharing options...
kucolek Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 > szlag trafil napinacz (po ok 2 miesiącach) i sam pasek tez (po > 3,5 miesiacu). ale chyba nie tobie .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi Posted January 18, 2005 Author Share Posted January 18, 2005 > ale chyba nie tobie .... no wlasnie mi. teraz 'testuje' oryginalne, sprawdzone rozwiazania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kucolek Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 > no wlasnie mi. bolało ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuki Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 bzdury ja jakoś jeżdże bez problemu na gatesie i nic się nie dzieje - przypuszczam że ktoś wam wcisnoł paski z innymi numerami katalogowymi - sam wymieniałem u mnie pasek i miał idealnie taką długość jak orginał... proponuje zmienić dostawce.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi Posted January 18, 2005 Author Share Posted January 18, 2005 > bolało ??? nic nie bolalo, bo sie nic nie stalo. napinacz zaczal strzelac czasem, wiec poszedl do wymiany i przestalo strzelac. ale ze pasek byl krotki i naciag wiekszy to pasek zaczal sie strzepic i poszedl do wymiany. zreszta to nie pasek rozrzadu, wiec jak padnie to tylko wspomagania nie bedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi Posted January 18, 2005 Author Share Posted January 18, 2005 > bzdury > ja jakoś jeżdże bez problemu na gatesie i nic się nie dzieje - > przypuszczam że ktoś wam wcisnoł paski z innymi numerami > katalogowymi - sam wymieniałem u mnie pasek i miał idealnie taką > długość jak orginał... > proponuje zmienić dostawce.... no wlasnie dlatego ze byc moze trafiles ze gates jest idealny ale tylko do twojego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kucolek Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 > zreszta to nie pasek rozrzadu, i wszystko jasne ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_77 Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 > zreszta to nie pasek rozrzadu, wiec jak > padnie to tylko wspomagania nie bedzie słyszałem o kilku wypadkach, że po pęknięciu pasek klinowy potrafił się "wkręcić" w rozrząd - nie muszę dodawać, jaki był tego koniec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi Posted January 18, 2005 Author Share Posted January 18, 2005 > słyszałem o kilku wypadkach, że po pęknięciu pasek klinowy potrafił > się "wkręcić" w rozrząd - nie muszę dodawać, jaki był tego > koniec tam jest pokrywa, wiec ciekawe jak go tam wessalo, ale sadzac po tym co widzialem u siebie, jak strzep od paska sie odrywal i mial juz ze 30 cm, to szanse sa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_77 Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 > tam jest pokrywa, wiec ciekawe jak go tam wessalo, ale sadzac po tym > co widzialem u siebie, jak strzep od paska sie odrywal i mial > juz ze 30 cm, to szanse sa wiem, że jest pokrywa ale niestety pomimo to zdarza się Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuki Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 > Gates chyba zapomnial ze Fiat poddawal te silniki jednak jakims > modyfikacjom, a gates swoje paski juz chyba nie. Raz probowalem > pasek napedowy Gatesa jeszcze w Alfie (JTD 105KM) i byl krotszy > od oryginalu o jakies 3cm!!! tu się zgodzę - ale w czerwcu informowałem o tym na forum - pasek ten wogóle nie pasuje bo faktycznie jest za krótki - jest on bodajże od TD a katalogi hurtowników - nie gatesa przyporządkowują go do JTD również - zbadałem to gates wogóle paska transmisyjnego do JTD nie produkuje - tylko dayco... > Podobnie rzecz miala sie ostatnio, jak jeszcze poprzedni wlasciciel > wymienial pasek w Bravie JTD 100KM i tez wybral Gatesa - tym > razem pasek byl krotszy tylko o ok 1cm, ale wystarczylo to by > szlag trafil napinacz (po ok 2 miesiącach) i sam pasek tez (po > 3,5 miesiacu). > Tak wiec wybierajcie albo oryginal, albo jesli juz to zamiennik > Dayco. Gatesowi mowimy NIE. kurcze i tak sie dziwie że zdołał to założyć... co tu dużo mówić wogóle nie widzę sensu zakładać pasków innej długości niż wyjmujemy z autka... pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
duke Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 moze strzepy paska pekly pokrywe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi Posted January 18, 2005 Author Share Posted January 18, 2005 > moze strzepy paska pekly pokrywe? faktem jest ze taki strzep smiga jak batem po kobylim zadzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
chevy Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 > moze strzepy paska pekly pokrywe? raczej nie... jak juz to mogl dostac sie od dolu bo... na dole (niedaleko miski olejowej) nie ma obudowy rozrzadu Ja zalozylem do TD gates-a rozrzad i dlugosc byla idealna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 Ja wymieniałem niedawno na Dayco , pasował idealnie , ta sama długość i ilość zębów - sprawdzone przez mechanika . Dziwne , że Gates był krótszy a nic się z rozrządem ( lub co gorsza z silnikiem ) nie stało ,musiał mieć tyle samo zebów widać co oryginał ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi Posted January 18, 2005 Author Share Posted January 18, 2005 > Ja wymieniałem niedawno na Dayco , pasował idealnie , ta sama długość > i ilość zębów - sprawdzone przez mechanika . > Dziwne , że Gates był krótszy a nic się z rozrządem ( lub co gorsza z > silnikiem ) nie stało ,musiał mieć tyle samo zebów widać co > oryginał ?! masz na mysli pasek rozrzadu, ja pisalem o pasku napedowym/wieloklinowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Posted January 18, 2005 Share Posted January 18, 2005 > masz na mysli pasek rozrzadu, ja pisalem o pasku > napedowym/wieloklinowym. No taaak , widać byłem rozkojarzony Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 dziekować za rade za niecałe 4kkm czeka mnie rozrząd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_77 Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 > dziekować za rade za niecałe 4kkm czeka mnie rozrząd to całkiem fajnie - ale zibi mówił o klinowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi Posted January 19, 2005 Author Share Posted January 19, 2005 > dziekować za rade za niecałe 4kkm czeka mnie rozrząd poszukaj w zamiennikach - dayco ma cale kity, pasek, rolka, napinacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuki Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 > poszukaj w zamiennikach - dayco ma cale kity, pasek, rolka, napinacz. do 105 JTD chyba niema całych zestawów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi Posted January 19, 2005 Author Share Posted January 19, 2005 > do 105 JTD chyba niema całych zestawów moje aso sprowadzilo kit dayco do JTD 100. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 > poszukaj w zamiennikach - dayco ma cale kity, pasek, rolka, napinacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 > to całkiem fajnie - ale zibi mówił o klinowym ale wymieniajac rozrzad wypada wymienic inne paski było juz o tym kilka razy a o konsekwencjach padu paska alternatora wspominac nie musza Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 > moje aso sprowadzilo kit dayco do JTD 100. ale ja mam 105 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_77 Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 > ale wymieniajac rozrzad wypada wymienic inne paski jaki ty się qrna porządny zrobiłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 > jaki ty się qrna porządny zrobiłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
zan Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 > jaki ty się qrna porządny zrobiłeś porządny silnik, to i kierownik sporządniał Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 > porządny silnik, to i kierownik sporządniał co znaczy sporządniał Link to comment Share on other sites More sharing options...
zan Posted January 21, 2005 Share Posted January 21, 2005 > co znaczy sporządniał no dobra żartowałem ciągle taki sam, mimo że silnik porządny Link to comment Share on other sites More sharing options...
antares Posted January 21, 2005 Share Posted January 21, 2005 > no dobra żartowałem > ciągle taki sam, mimo że silnik porządny chyba użyje przycisku powiadom ojca prowadzącego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.