Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z AIRBAGiem

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie po dlugiej przerwie.

Mam problem z kontrolką AIRBAR na liczniku. Od kilku dni po wlaczeniu zaplonu zaswieca sie i gasnie na sekunde, po odpaleniu kontrolka takze tylko gasnie na sekunde i pozniej sie ciagle swieci. Nie wiem w czym jest problem, probowalem z bezpiecznikami, ale bez efektow. Sadze ze moze byc cos nie tak z poduszka i kontrolka sygnalizuje jej awarie.

Czy ktos mial podobne doswiadczenia?

Prosze o rady.

Napisano

Sprawdz sobie czy nagrzewnica nie cieknie bo pod nia jest centralka i lubi na nia cieknac i wtedy moze generowac blad u mnie tak bylo, moze tez nie byc gdzieś styku na kostkach najlepiej na komputer i sprawdzić inaczej tego sie tez nieda wykasowac jak to tylko blad to wykasuja a jak cos innego to bedziesz wiedział co

Napisano

proponuje poszukac w szukajce bylo sporo o tym, czesta przypadlosc bbm,trzeba pojechac na kompa i skasowac blad, ja jezdze 7 mc i nic sie nie dzieje, bylem na kompie po wym termosa i z silnika mi pokasowali bledy a do poduchy jest inna wtyczka i z tego kompa nie mogl sie polaczyc zadzwonilem do innego kolesia 80zł mi powiedzial,ale w starym roku i przed wyjazdem za granice jakos mi bylo szkoda kasy,moze troche glupota ale z wyboru:)

Napisano

> Witam serdecznie po dlugiej przerwie.

> Mam problem z kontrolką AIRBAR na liczniku. Od kilku dni po wlaczeniu

> zaplonu zaswieca sie i gasnie na sekunde, po odpaleniu kontrolka

> takze tylko gasnie na sekunde i pozniej sie ciagle swieci. Nie

> wiem w czym jest problem, probowalem z bezpiecznikami, ale bez

> efektow. Sadze ze moze byc cos nie tak z poduszka i kontrolka

> sygnalizuje jej awarie.

> Czy ktos mial podobne doswiadczenia?

> Prosze o rady.

Miałem taki problem w swojej marei. Pojechałem na diagnostykę i okazało się, że sterownik od airbagu zawiesił się z powodu niskiego napięcia zasilania (padaka akumulatora) skasowali usterkę i na tym skończyły się moje problemy.

Napisano

> Miałem taki problem w swojej marei. Pojechałem na diagnostykę i

> okazało się, że sterownik od airbagu zawiesił się z powodu

> niskiego napięcia zasilania (padaka akumulatora) skasowali

> usterkę i na tym skończyły się moje problemy.

u mnie byla kiedys taka sytuacja ze przy odpalniu gdy auto stalo dlugo nieodpalane akumulator tak oslabl ze auto ledwo zapalilo, bardzo powoli krecilo rozrusznikiem, po tym icydencie zaswiecila sie kontrolka airbagu, niestety pozniej sama juz nie zgasla beksa.gif i kosztowalo mnie to 100zł w aso frown.gif

Napisano

Witam, u mnie było (i jest) podobnie rok temu. Kontrolka zaświeciła (i świeci nadal) frown.gif. Pojechałem na stację, podłączyli do kompa i stwierdzili uszkodzenie centralki crazy.gif. Zaproponowali wymianę centralki (i wiązki za jednym razem żeby się 2-krotnie nie bawić) plus robocizna - całość za ok 1500 PLN shocked.gif. Ponieważ jest wart 6000 nie zaiwestowałem. Wiem, że to moje bezpieczeństwo, ale ponieważ zmieniam autko to za 1500 będę miał klimę automatyczną smile.gif lub dowolny lakier metalik.

Napisano

> Witam, u mnie było (i jest) podobnie rok temu. Kontrolka zaświeciła

> (i świeci nadal) . Pojechałem na stację, podłączyli do kompa i

> stwierdzili uszkodzenie centralki . Zaproponowali wymianę

> centralki (i wiązki za jednym razem żeby się 2-krotnie nie

> bawić) plus robocizna - całość za ok 1500 PLN . Ponieważ jest

> wart 6000 nie zaiwestowałem. Wiem, że to moje bezpieczeństwo,

> ale ponieważ zmieniam autko to za 1500 będę miał klimę

> automatyczną lub dowolny lakier metalik.

na allegro centralki chodzą po max 100zika...

Napisano

Troche z innej beczki ..

Wczoraj jak mi padł aku, po naładowaniu jego i odpaleniu autka zaświeciła mi sie na wyświetlaczu temeratura zewnętrzna i nie chciała zgasnąć, musiałem troche ponaciskać przycisk i zgasła, ale skąd to się wzieło to nie wiem!

Napisano
  • Autor

Bardzo dziekuje Wszystkim za pomoc, mam nadzieje ze to tylko problem ktorey zniknie po resecie centralki. Pozostaje tylko podlaczyc pod kompa. Zobaczymy - dam znac co z tego wyszlo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.