Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

licznik ze sieny

Featured Replies

Napisano

Panowie potrzebuje porady....mysle nad zmiana licznika SX na licznik ze Sieny z obrotomierzem zlosnik.gif

i chce wiedzieć czy moge kupić każdy licznik ze sieny np przez allegro? czy musi być z jakiejś konkretnej wersji silnikowej... hmm.gif

i czy bedą akieś przekłamania czy licznik bedzie normalnie wskazywał prędkość , obroty ...paliwo itp....o przeróbce kontrolek wiem wink.gif

aha a co z linka prędkościomierza...bedzie ta sama?

Napisano

ja mam taki licznik smile.gif z tego co mi wiadomo to są 2 wersje... z silnikiem 1,2 i 1,6... w wersji 1,2 trzeba zmienić rezonator... w wersji z silnikiem ( ja taką posiadam ) wystarczy zamontować potencjometr i wyregulować... zegary raczej nie przekłamują... a jeśli już to niewiele biglaugh.gif

a co do linki - ta sama IThankYou.gif

Napisano

> Panowie potrzebuje porady....mysle nad zmiana licznika SX na licznik

> ze Sieny z obrotomierzem

A jakbyś tak zmieniał, to daj znać za ile chciałbyś się pozbyć tych z SX`a. Jestem pierwszy w kolejce zeby.GIF

Napisano

tak sie coś takiego prezentuje

280166717-karas10.jpg

i tu tez kawałek do widać

280166717-karas8.jpg

post-52711-14352490031449_thumb.jpg

Napisano

U mnie nie mozna dostac licznik od uno z obrotomierzem a ja nie mam i na zlomowisku nigdzie nie maja tylko w ASO FIAT i powiedzieli mi okolo 800 zl yikes.gif i sa lcizniki od sieny i tu pytanie czy trzeba cos przerobic zeby weszlo albo z eletronika itd do silnika 899??

Napisano

> U mnie nie mozna dostac licznik od uno z obrotomierzem a ja nie mam i

> na zlomowisku nigdzie nie maja tylko w ASO FIAT i powiedzieli mi

> okolo 800 zl i sa lcizniki od sieny i tu pytanie czy trzeba cos

> przerobic zeby weszlo albo z eletronika itd do silnika 899??

Witam!!

W moim przypadku z elektroniką nie przerabiałem nic!!,potrzebowałem około 1,5m przewodu 1 (żyła)do podpięcia obrotka no i oczywiście przekładka kabelków w kostkach,jeżeli masz tą najbiedniejszą wersje zegarów(obecnie )to jeszcze musisz dokupić czujnik temp.szukaj takiego pod wskaznik ma czerwony kołnierz.Niestety nie moge chwilowo znaleść linka do stronki jak podmienić kabelki w kostkach ale na pewno ktoś pomoże.

Napisano

> Witam!!

> W moim przypadku z elektroniką nie przerabiałem nic!!,potrzebowałem

> około 1,5m przewodu 1 (żyła)do podpięcia obrotka no i oczywiście

> przekładka kabelków w kostkach,jeżeli masz tą najbiedniejszą

> wersje zegarów(obecnie )to jeszcze musisz dokupić czujnik

> temp.szukaj takiego pod wskaznik ma czerwony kołnierz.Niestety

> nie moge chwilowo znaleść linka do stronki jak podmienić kabelki

> w kostkach ale na pewno ktoś pomoże.

Ooo kolego, ten licznik wygląga pięknie, w dodatku ta kierownica, wprost bosko, a ja sie bawiłem w jakieś wieśniackie tuningi na początku, żal mi samego siebie mlot.gif kupowałem jakieś folie termiczne na allegro i próbowałem tym oklejac rózne rzeczy, ale jak sie okazało inaczej wyglądana zdjęciu a inaczej w praktyce, po tygodniu ta folia zaczeła pekać, następny mój zakup to taki licznik i kiera sportowa drive.gif

Na razie w swoim uniaku dodałem:

-Podwójną zapalniczkę, ale nie w tym samym miejscu tylko w miejscu gdzie jest półka w desce rozdzielczej, u mnie nie było zamknięcia, więc tam to wmontowałem, kable poszły pod stacyjkę i z dodatkowym bezpiecznikiem

-przerobiłem instalacje pod radio, wymiana kostki, lutowanie itd. radyjko JVC takie średniej klasy, po co mi lepsze wink.gif

- CB radio fajna rzecz zawsze wiadomo gdzie miśki stoją

- wymieniłem podłokietniki drzwiowe na nowe, bo stare zszarzały i nie wyglądały zbyt ciekawie

- tapicerka drzwiowa ala skaj

- chciałem załozyc czarny pasek żeby słonko tak nie oślepiało, lecz nie wyszło, folia jakaś taka dziwna była 20 cm szer. dla mnie za dużo w dodatku brzydko się kleiło więc oderwałem.

-czekam na nowe drzwi:)

Napisano

ja narazie tylko wymieniłem licznik na ten co na fotach i deske i wszystkie plasttiki z szarych na czrne a na wiosne gleba nowy silnik albo 1.2 8v 75 KM albo 1.2 16v i hamulce z palio no i czekam na siedzenia i boczki z una SX i nic więcej mi nie trzeba przynajmniej narazie

Napisano

> ja narazie tylko wymieniłem licznik na ten co na fotach i deske i

> wszystkie plasttiki z szarych na czrne a na wiosne gleba nowy

> silnik albo 1.2 8v 75 KM albo 1.2 16v i hamulce z palio no i

> czekam na siedzenia i boczki z una SX i nic więcej mi nie trzeba

> przynajmniej narazie

Ok, nurtuje mnie takie pytanko:

Wymieniam liczniki, ustawiam przebieg jak wcześniej, albo ciut mniejszy zlosnik.gif no i ide na przegląd... Czy tam nie doczepi sie ktoś jak zobaczy takie zegary u mnie? Nie zarząda jakiegoś zaświadczenia i udokumentowanego przebiegu... Dziękuje za odpowiedź 20.GIF

Napisano

przeciez to jest twoje auto i przedląd nic do tego nie moze mieć jezeli jest licznik

Napisano

> Ooo kolego, ten licznik wygląga pięknie, w dodatku ta kierownica,

licznik faktycznie mam taki sam ale kiera to nie moja wink.gif

Napisano

> przeciez to jest twoje auto i przedląd nic do tego nie moze mieć

> jezeli jest licznik

U mnie gość na przeglądzie marszczył się jak po włączeniu świateł drogowych zamiast kontrolki drogowych zapalał się duży niebieski kwadrat, a zamiast przeciwmgielnych zielony (pozostałe miały piktogramy z CC)

Napisano

> Witam!!

> W moim przypadku z elektroniką nie przerabiałem nic!!,potrzebowałem

> około 1,5m przewodu 1 (żyła)do podpięcia obrotka no i oczywiście

> przekładka kabelków w kostkach,jeżeli masz tą najbiedniejszą

> wersje zegarów(obecnie )to jeszcze musisz dokupić czujnik

> temp.szukaj takiego pod wskaznik ma czerwony kołnierz.Niestety

> nie moge chwilowo znaleść linka do stronki jak podmienić kabelki

> w kostkach ale na pewno ktoś pomoże.

A jaka wersje zegarow od sieny kupowales i jaka masz wersja una?

Napisano

> A jaka wersje zegarow od sieny kupowales i jaka masz wersja una?

Witam!!

Prawdopodobnie od 1,4 ale głowy nie daje. crazy.gif

jaka masz wersja una?

no szalona rakieta 899 rotfl.gif

Napisano

> Witam!!

> Prawdopodobnie od 1,4 ale głowy nie daje.

> jaka masz wersja una?

> no szalona rakieta 899

No ja mam wersje 1.o ie silnik fire smile.gif na wtrysku smile.gif Zegary a wlasciwie zegar pokazuja tylko predkosc i paliwo w baku. Przymierzam sie do zakupu tych od sieny i nie wiem jaka wersje wybrac :/

Napisano
  • Autor

Ja też zlosnik.gif

ale konkretnej odpowiedzi nie dostałem.... frown.gif

Napisano

> Panowie potrzebuje porady....mysle nad zmiana licznika SX na licznik

> ze Sieny z obrotomierzem

> i chce wiedzieć czy moge kupić każdy licznik ze sieny np przez

> allegro? czy musi być z jakiejś konkretnej wersji silnikowej...

> i czy bedą akieś przekłamania czy licznik bedzie normalnie wskazywał

> prędkość , obroty ...paliwo itp....o przeróbce kontrolek wiem

> aha a co z linka prędkościomierza...bedzie ta sama?

Licznik jak licznik ja kupowałem z allegro i nie wiedziałem jaka wersja silnikowa(tylko nie od diesla). Linka zostaje ta sama. Co do przekłamania z prędkością to nie zauważyłem zbyt dużych.

Obrotek hmm ja miałem troche do przerabiania, ale warto.

Napisano

Uno 1.0 sprawdzone, licznik (ze Sieny) przekłamuje dokładnie o 10km/h

Być może taki traf zlosnik.gif

Napisano

> Uno 1.0 sprawdzone, licznik (ze Sieny) przekłamuje dokładnie o 10km/h

> Być może taki traf

+ czy - ?

Napisano

miedzy orginalnym licznikiem a tym ze sienny?? bo ja tez jak załozyłem licznik ze sienny to pokazywał mi takjakby mniej i to duzo ale to raczej ten orginalny mi pokazywał o duzo za duzo w moim starym unie 1.1 na gaźniku przy obrotach 6800 na drugim biegu pokazywał mi 110 km/h a na tym ze sienny przy tych samych obrotach 90km/h

Napisano

Witam,dzis wracajac z pracy kupiłem licznik z Uno 1.5 i.e sx 270635636-JUMP2.gif znając mnie przepłaciłem bo dałem za niego 50zł... icon_rolleyes.gif i teraz zrodziło mi sie pytanie czy bede musiał przekładać jakieś przewody w kostkach tych seryjnych co jest podłączony orginalny licznik i czy w Unie 899 jest wyciągniety w te kostki przewod od temp. i obrotka confused.gif liczne na wasza pomoc smile.gif

zdjęcie licznika:

licznikhw7.th.jpg

Napisano

> Witam,dzis wracajac z pracy kupiłem licznik z Uno 1.5 i.e sx znając

> mnie przepłaciłem bo dałem za niego 50zł... i teraz zrodziło mi

> sie pytanie czy bede musiał przekładać jakieś przewody w

> kostkach tych seryjnych co jest podłączony orginalny licznik i

> czy w Unie 899 jest wyciągniety w te kostki przewod od temp. i

> obrotka liczne na wasza pomoc

> zdjęcie licznika:

Właściwie to to je SX hmm.gif I już w 1.1 takie zegarki mogłeś mieć za dodatkową opłatą oczywiście rotfl.gifzakrecony.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> Witam,dzis wracajac z pracy kupiłem licznik z Uno 1.5 i.e sx znając

> mnie przepłaciłem bo dałem za niego 50zł... i teraz zrodziło mi

> sie pytanie czy bede musiał przekładać jakieś przewody w

> kostkach tych seryjnych co jest podłączony orginalny licznik i

> czy w Unie 899 jest wyciągniety w te kostki przewod od temp. i

> obrotka liczne na wasza pomoc

> zdjęcie licznika:

W kostakach nie trzeba nic grzebać. Przewodu od obrotka nie ma (można pociągnąć np. z przekaźnika pompy paliwa), natomiast kabelek od czujnika temperatury jest tylko trzeba zmienić sam czujnik na taki pod wskaźnik (ma czerwoną kołnierzyk). Wtedy bedzie wszystko śmigać.

Napisano
  • Autor

wkładasz i działa odrazu smile.gif ewentualnie gdzyby ci obrotomierz nie działał to może nie masz kabelka podprowadzonego do licznika i wtedy musisz sobie to sam zrobić...najczęsciej to chyba jest zielony z czarnym paskiem..chyba.

jesli masz wskażnik temp pod kontrolke to żeby dział wskażnik temp muszisz wymieniś czujniek temperatury na taki pod wskażnik...są 2 rodzaje niebieski i czerwony...jesli masz niebieki a tak chyba jest to kupujesz ten czerwony i działa wink.gif

taki sam licznik montowałem u siebie 893goodvibes.gif

Napisano

> + czy - ?

Na +

Napisano

wszystko fajnie smile.gif tylko ja nie znam sie na tym i dokładnie nie wiem gdzie ten przewod (tą jedna żyłe) z obrotka podłączyć frown.gif moze ktos mi to wyjaśnic ewentualnie zrobic fotke w 899 w ktore miejsce wsadzic ten przewod confused.gif a i ten czujnik z czerwonym kołnierzem bedzie pasował z silnika 1.5 i.e sx do 899 confused.gif to jutro go wykręce i ile za taki czujnik moga na szrocie wołac confused.gif

Napisano

powiedz mi slejzi gdzie wychaczyłeś te zegarki, bo widze że z Bytomia jesteś, a ja sie wiosną sporo naszukałem, nawet w Bytomiu....

Napisano

> powiedz mi slejzi gdzie wychaczyłeś te zegarki, bo widze że z Bytomia

> jesteś, a ja sie wiosną sporo naszukałem, nawet w Bytomiu....

W Bytomiu na tzw obwodnicy jest taki duzy szrot tam stoją nawet auta cale ktore po wsadzeniu akumulatora pojada smile.gif

Napisano

Ja tak pomyslalem ze z licznikiem pzerobie czyli wezme od turbo albo od SX i tu pytanie czy te liczby i kredki sa malowane??Jesli nie, to z drugiej strony(w srodku) np. naswietle lampka to bedzie widacz liczby w liczniku, skaznik paliwa itd??

Napisano

> Ja tak pomyslalem ze z licznikiem pzerobie czyli wezme od turbo albo

> od SX i tu pytanie czy te liczby i kredki sa malowane??Jesli

> nie, to z drugiej strony(w srodku) np. naswietle lampka to

> bedzie widacz liczby w liczniku, skaznik paliwa itd??

Obawiam sie, że to raczej nie wypali. Musiałbyś mieć tarcze z wyciętymi cyframi, bo fabryczne były malowane.

Napisano

> Obawiam sie, że to raczej nie wypali. Musiałbyś mieć tarcze z

> wyciętymi cyframi, bo fabryczne były malowane.

Hmm to bede musial isc do sklepu grafiki reklamowego gdzie wydrukuja na folie itd. zeby te czyfry mozna bylo oswietlic itd.I mam nadzieje ze bedzie extra i bedzie wygladac nowoczesnie. Tylko musze szukac licznik na szrocie itd

Napisano

> Hmm to bede musial isc do sklepu grafiki reklamowego gdzie wydrukuja

> na folie itd. zeby te czyfry mozna bylo oswietlic itd.I mam

> nadzieje ze bedzie extra i bedzie wygladac nowoczesnie. Tylko

> musze szukac licznik na szrocie itd

a może coś takiego hmm.gif i potem dorobić podświetlenie z diodek

Napisano

> a może coś takiego i potem dorobić podświetlenie z diodek

tandeta jak ..uj, a ..uj jak słonia nos

Napisano

> a może coś takiego i potem dorobić podświetlenie z diodek

No cos podobnego. Tylko tylko chce zrobic 3 kolory. a nie jedno

. a wskazowka chce zeby swiecila na czerwono.zobacze jak sam zrobie te liczniki i nie chce bialych tylko czarne. tylko jak kupie licznik uzywany i na tym liczniku zrobie. Nie powiem dokladnie bo to bedzie tajemnica:P w jeden dzien tego nie zrobie i musze poszukac licznika na gieldzie.

Napisano

> tandeta jak ..uj, a ..uj jak słonia nos

Ja tu próbuje pomóc, a ty mnie tak ostro gasisz crazy.gif mógłbys to zrobić delikatniej buu.giffoch.gif normalnie sie zaraz zamknę w sobie beksa.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.