Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie działa spriskiwacze

Featured Replies

Napisano

Sluchajcie co jest powodem ze nie dziala spryskiwacze?? bo plyn do spryskiwaczy jest w zbiorniku, ale silnik od spryskiwaczy nie dziala czyli nie halasuje i tylko slychac takie jak pociagam guzik(lapke na kierownicy) takie cos ,,ti,ti,ti albo ki,ki,ki" i nic wiecej. czyzby przegrzal sie silnik od spryskiwaczy czy moze przepalil bezpiecznik???

Napisano

> Sluchajcie co jest powodem ze nie dziala spryskiwacze?? bo plyn do

> spryskiwaczy jest w zbiorniku, ale silnik od spryskiwaczy nie

> dziala czyli nie halasuje i tylko slychac takie jak pociagam

> guzik(lapke na kierownicy) takie cos ,,ti,ti,ti albo ki,ki,ki" i

> nic wiecej. czyzby przegrzal sie silnik od spryskiwaczy czy moze

> przepalil bezpiecznik???

albo mróz go załatwił.....przed napisaniem posta przynajmniej sprawdziłbyś bezpiecznik i czy dochodzi zasilanie do niego... bo MY ci tego nie sprawdzimy biglaugh.gif

Napisano

Sprawdź, czy na konektorach przy pompce masz napięcie. Potrzebujesz do tego żarówki na 12V i drugiej osoby. Najlepiej przylutować do żarówki przewody i podłączyć je do konektorów. Teraz druga osoba włącza spryskiwacz. Jak żarówka świeci - instalacja sprawna, pompka albo zapchana albo spalona. Jak nie świeci - bezpieczniki, wyłącznik zespolony, przewody itp.

Tylko uważaj, żeby nie zrobić zwarcia i dokładnie dotknąć do konektorów. Tam zwykle jest dosyć brudno, więc wcześniej musisz styki wyczyścić do gołego metalu. Powodzenia!

Napisano

skoro robi piiii tzn że pompa działa waytogo.gif przyczyny mogą być 2 albo 3

Zamarzł płyn w zbiorniczku - pompce

nie ma wogóle płynu w zbiorniczku

zatkały się dysze spryskiwacza ( w tym ostatnim przypadku - demontaż dyszy i jej przedmuchanie waytogo.gif )

Napisano
  • Autor

> skoro robi piiii tzn że pompa działa przyczyny mogą być 2 albo 3

> Zamarzł płyn w zbiorniczku - pompce

> nie ma wogóle płynu w zbiorniczku

> zatkały się dysze spryskiwacza ( w tym ostatnim przypadku - demontaż

> dyszy i jej przedmuchanie )

eee ale nie slychac ze ppmpa pompuje tylko ten przelacznik tak robi ti albo ki(taki dzwiek) a pompa nic nei robi(nie daje znaku zycia). plyn jest w zbiorniku,dycze nie sa zapchane. jutro sprawdze bezpiecznik.

Napisano

> eee ale nie slychac ze ppmpa pompuje tylko ten przelacznik tak robi

> ti albo ki(taki dzwiek) a pompa nic nei robi(nie daje znaku

> zycia). plyn jest w zbiorniku,dycze nie sa zapchane. jutro

> sprawdze bezpiecznik.

lepiej sprawdź Voltomierzem czy do silnika dochodzi napięcie

Napisano
  • Autor

Wiec sprawdziłem bezpieczniki i sa ok. prelacznik na keirownicy jest ok. Mysle ze pompa jest uszkodzona:/. i czy trzeba wymontowac ta plastykowa odbudowa tam gdzie jest silnik od wycieraczki??

Napisano

> Wiec sprawdziłem bezpieczniki i sa ok. prelacznik na keirownicy jest

> ok. Mysle ze pompa jest uszkodzona:/. i czy trzeba wymontowac ta

> plastykowa odbudowa tam gdzie jest silnik od wycieraczki??

jeśli tak myślisz to musisz odkręcić wycieraczkę i zdjąć podszybie, zdjąć osłonę silnika wycieraczki a oczom Twoim ukaże się zbiornik od spryskiwaczy, który trzeba będzie wytaszczyć z auta

Napisano
  • Autor

Dzis bylem spytac o pompe do spriskiwaczy i w kazdym sklepie nawet w ASO mowia ze mozna kupic tylko z zbiornikiem W ASO kosztuje 210 zl a winnym sklepie oryginalny kosztuje 107 zl areszta kosztuje 250 zl. W ASO facet powiedzial zebym lepiej jechal na gieldzie i tam zobaczyc.

Napisano

Chłopie Ty sie nie baw w nówki (jeszcze z ASO), bo pójdziesz z torbami. Ja na szrocie za 20 dychy (20zł) kupiłem 2 sztuki, wyglądały jak nówki. Można jeszcze pokombinować z pompkami np. od opla albo od vw, ponoć pasują bez większych przeróbek.

Napisano
  • Autor

Dzis dzialaly spriskiwacze i nie wiem z jakim cudem podzialaly??Jakby samo naprawilo sie shocked.gif

Napisano

> Dzis dzialaly spriskiwacze i nie wiem z jakim cudem podzialaly??Jakby

> samo naprawilo sie

No to polecam sprawdzenie wszystkich kabelków dochodzących do silniczków spryskiwaczy, przeczyszczenie styków i wymiana pękniętego lub złamanego i wszystko będzie śmigało jak nowe.

Testowane osobiście jesienią po identycznym działanio-niedziałaniu spryskiwacza. waytogo.gif

Napisano

> Dzis dzialaly spriskiwacze i nie wiem z jakim cudem podzialaly??Jakby

> samo naprawilo sie

Jak wymieniałem u siebie zaworki zwrotne pod zbiorniczkiem spryskiwaczy, to też po tej operacji nie chciało lecieć na szybe mimo że płyn był. Dopiero jak przyłożyłem usta do wlewy w zbiorniczku i nadmuchałem powietrza coś się odetkało i wszystko wróciło do normy. rotfl.gif

Napisano

> Jak wymieniałem u siebie zaworki zwrotne pod zbiorniczkiem

> spryskiwaczy, to też po tej operacji nie chciało lecieć na szybe

> mimo że płyn był. Dopiero jak przyłożyłem usta do wlewy w

> zbiorniczku i nadmuchałem powietrza coś się odetkało i wszystko

> wróciło do normy.

Mnie tej zimy uratował brak zaworków zwrotnych...za późno się zorientowałem, że miałem letni płyn...na szczęście nic nie rozerwało, pompki też całe....

A co do nagłej naprawy, to może faktyczni Ci przymarzło w samej pompce, tak, że nie umiała obrócić, stad ten brak odzewu podczas włączania...

Napisano
  • Autor

> Mnie tej zimy uratował brak zaworków zwrotnych...za późno się

> zorientowałem, że miałem letni płyn...na szczęście nic nie

> rozerwało, pompki też całe....

> A co do nagłej naprawy, to może faktyczni Ci przymarzło w samej

> pompce, tak, że nie umiała obrócić, stad ten brak odzewu podczas

> włączania...

Mozliwe. ja mam koncestrat plynu letniego z woda destylowana:)). Ona nie zamarzala nawet przy minus 5 stopni. chyba bede zakladal na odbudowe zbiornika folie termoizolacyjne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.