Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pewnie sie Wam naraże, ale...

Featured Replies

Napisano

...mowi sie trudno zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Chciałem napisać pare słów, co myśle o wytworze makaronów pod nazwą Fiat PuntoII JTD-ELX

Design wiadomo, kwestia gustu, mnie sie podoba... Znakomite światła (dużo jeżdże w trasie, wiec można docenić), dobra widocznosc w przod i na boki, do tyłu kiepska, zwlaszcza te słupki tylne no.gif kiepsko sie cofa sick.gif a jeszcze gorzej parkuje. Lusterka niby szerokie, a jednak takie jakies "niskie", nie daja za dobrego pola widzenia (moze czas pomyslec o asferycznych?), wnetrze przestronne, nawet bardzo, pakowny bagaznik (tu chyle czoła), ale oswietlenie padakowate zlosnik.gif, baardzo duży schowek pasazera, szkoda, ze nie zamykany no.gif, praktyczna rzecz, to szuflada pod fotelem pasażera, ogolnie duzo kieszeni, schowkow, etc ok.gifok.gifok.gif

Co mnie najbardziej denerwuje w tym aucie... Niesamowicie kiepskie zawieszenie, dla mnie po prostu porażka.... Nie dosc, ze kiepsko wyciszone (i tak jest niesamowita poprawa w stosunku do punto jedynki), to nie wiadomo, czy ono jest twarde, czy miekkie niewiem.gif uwazam, ze skopali sprawe na calej linii no.gifno.gifno.gif

w polokokcie nigdy radio mi nie "skakało" na CD, tutaj dosyc czesto oslabiony.gif na szczescie mam zmieniarke, tej to nic nie ruszy zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Autkiem mozna jezdzic szybko, szkoda tylko, ze po porstej, po prostu boje sie nim szybko jezdzic w zakretach yikes.gif, moze to wina kiepskich opon? a moze nizszy profil by sie przydal? wink.gif Nie wiem, czy nie obejdzie sie bez kuracji na Dobrej, trzeba bedzie chiba skrocic sprezynki -20mm, wtedy pewnie bedzie lepiej. Inna sprawa, ktora nie bardzo rozumiem... Autko jest dosyc wysokie, a non-stop zaczepiam osłona silnika na kraweznikach... dziwne... moze cosik sie urwalo zlosnik.gif

za to same superlatywy mozna powiedziec o silniku... baaaardzo elstyczny, niestety bez powera zlosnik.gif, aczkolwiek, wczoraj "wzielismy sie za łby" z Mario_ em, myslalem, ze mnie strasznie objedzie, a tu ledwie mnie objechał ze trzy długości yikes.gif, nie jest źle zlosnik.gif

za to jesli chodzi o zuzycie paliwa, to dla mnie po prostu szok... (Cinek thx za instrukcje) przy deptaniu po miescie pali 6-6,5L gnojowki, przy normalnej jezdzie ok. 5,6L a na emeryta... nie probowalem...zlosnik.gifzlosnik.gif Za to na trasie, to juz wogole pieknie... przy stalej predkosci 130km/h komputer pokazywal 5,3L i wez tu czlowieku takiego nie kochaj serce.gif, na spot do Łodzi.... predkosci 160-180km/h a komputerek pokazuje niewiele ponad 6,3L

Koncze, mam nadzieje, ze wywiaze sie z tego jakas madra dyskusja...zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Podsumowujac.... Jak cosik jest fajne, to inna rzecz jest skopana... zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano

a jakie auto nie ma mankamentow zakrecony.gifzakrecony.gifzakrecony.gifzakrecony.gif

Napisano

z tego co widzę to nie jest tak źle...

W kwestii zawieszenia - mnie się podoba, dość sztywne ale tak lubię i nieźle się trzyma drogi.

Co do CD - u mnie nic nie przeskakuje (a jeżdże po Warszawie - wiadomo, dziury, szyny tramwajowe itp.). To chyba raczej kwestia odtwarzacza a nie samochodu. Natomiast nie wiem jak u innych ale mój playerek dość mocno się grzeje i po ok. 1 godz. intensywnego grania, można na płytce smażyć jajka. Zdarza się, ze pod koniec płytki od gorąca zaczyna gubić ścieżki, ale tu już chyba płytki CD zaczynają mięknąć (na szczęście po ostygnięciu jest OK).

Co do silniczka - mogę jedynie pozazdrościć. Ja mam 8V - 60KM

Napisano

> ...mowi sie trudno

> Chciałem napisać pare słów, co myśle o wytworze makaronów pod nazwą Fiat PuntoII JTD-ELX

> Design wiadomo, kwestia gustu, mnie sie podoba... Znakomite światła (dużo jeżdże w trasie, wiec

> można docenić), dobra widocznosc w przod i na boki, do tyłu kiepska, zwlaszcza te słupki

> tylne kiepsko sie cofa a jeszcze gorzej parkuje. Lusterka niby szerokie, a jednak takie

> jakies "niskie", nie daja za dobrego pola widzenia (moze czas pomyslec o asferycznych?),

> wnetrze przestronne, nawet bardzo, pakowny bagaznik (tu chyle czoła), ale oswietlenie

> padakowate , baardzo duży schowek pasazera, szkoda, ze nie zamykany , praktyczna rzecz, to

> szuflada pod fotelem pasażera, ogolnie duzo kieszeni, schowkow, etc

> Co mnie najbardziej denerwuje w tym aucie... Niesamowicie kiepskie zawieszenie, dla mnie po

> prostu porażka.... Nie dosc, ze kiepsko wyciszone (i tak jest niesamowita poprawa w

> stosunku do punto jedynki), to nie wiadomo, czy ono jest twarde, czy miekkie uwazam, ze

> skopali sprawe na calej linii

> w polokokcie nigdy radio mi nie "skakało" na CD, tutaj dosyc czesto na szczescie mam

> zmieniarke, tej to nic nie ruszy

> Autkiem mozna jezdzic szybko, szkoda tylko, ze po porstej, po prostu boje sie nim szybko

> jezdzic w zakretach , moze to wina kiepskich opon? a moze nizszy profil by sie przydal?

> Nie wiem, czy nie obejdzie sie bez kuracji na Dobrej, trzeba bedzie chiba skrocic

> sprezynki -20mm, wtedy pewnie bedzie lepiej. Inna sprawa, ktora nie bardzo rozumiem...

> Autko jest dosyc wysokie, a non-stop zaczepiam osłona silnika na kraweznikach... dziwne...

> moze cosik sie urwalo

> za to same superlatywy mozna powiedziec o silniku... baaaardzo elstyczny, niestety bez powera ,

> aczkolwiek, wczoraj "wzielismy sie za łby" z Mario_ em, myslalem, ze mnie strasznie

> objedzie, a tu ledwie mnie objechał ze trzy długości , nie jest źle

> za to jesli chodzi o zuzycie paliwa, to dla mnie po prostu szok... (Cinek thx za instrukcje)

> przy deptaniu po miescie pali 6-6,5L gnojowki, przy normalnej jezdzie ok. 5,6L a na

> emeryta... nie probowalem... Za to na trasie, to juz wogole pieknie... przy stalej

> predkosci 130km/h komputer pokazywal 5,3L i wez tu czlowieku takiego nie kochaj , na spot

> do Łodzi.... predkosci 160-180km/h a komputerek pokazuje niewiele ponad 6,3L

> Koncze, mam nadzieje, ze wywiaze sie z tego jakas madra dyskusja...

> Podsumowujac.... Jak cosik jest fajne, to inna rzecz jest skopana...

Twoje odczucia są w 100 % zgodne z moimi i trzeba pomyśleć co zrobić z zawiechą żeby ją wyciszyć i poprawić jakość.

Pozdrawiam z Cafe int.

Napisano
  • Autor
skoro to kwestia odtwarzacza, to czemu w polo mi nie "skakał"? a przeciez polokokta miala o wiele twardsze zawieszenie...?
Napisano
  • Autor

> Twoje odczucia są w 100 % zgodne z moimi i trzeba

> pomyśleć co zrobić z zawiechą żeby ją wyciszyć i

> poprawić jakość.

wyciszyc to sie raczej nie da oslabiony.gif

> Pozdrawiam z Cafe int.

pozdrawiam z domciu... uf... mam dzis wolne! eureka! smile.gif

Napisano

> skoro to kwestia odtwarzacza, to czemu w polo mi nie

> "skakał"? a przeciez polokokta miala o wiele

> twardsze zawieszenie...?

jak to zmieniarka moze byla miekko zamocowana ???? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> jak to zmieniarka moze byla miekko zamocowana ????

zmieniarka nie przeskakuje, jest na prawde hard-core, mowie o odtwarzaczu cd

Napisano

> skoro to kwestia odtwarzacza, to czemu w polo mi nie

> "skakał"? a przeciez polokokta miala o wiele

> twardsze zawieszenie...?

nie wiem. Wiem tylko, że u mnie nie skacze...

Napisano
  • Autor

> nie wiem. Wiem tylko, że u mnie nie skacze...

a jaki sprzet ma kolega?

Napisano

> wyciszyc to sie raczej nie da

> pozdrawiam z domciu... uf... mam dzis wolne! eureka!

No to zapraszam.

Napisano

Hmm.... a nie mowilem, ze germanofilzlosnik.gif. A serio to jezdzilem troche JTD i oczywiscie moja "sportowka" i jak twierdzisz, ze masz zla widocznosc do tylu, to sie ciesz, ze nie jezdzisz 3D, tam to dopiero nic nie widacoslabiony.gif.

Napisano
  • Autor
ciesze sie, ze nie mam 3d, bo mam dodatkowe drzwi, i wiekszy bagaznik wink.gif
Napisano

> zmieniarka nie przeskakuje, jest na prawde hard-core, mowie o odtwarzaczu cd

Mnie również nie przeskakuje ale ja mam Pioneer'a, nigdy jeszcze ani razu nie przeskoczył.

Napisano

> Hmm.... a nie mowilem, ze germanofil. A serio to

> jezdzilem troche JTD i oczywiscie moja "sportowka"

> i jak twierdzisz, ze masz zla widocznosc do tylu,

> to sie ciesz, ze nie jezdzisz 3D, tam to dopiero

> nic nie widac.

proponuje parkowanie tylem TIGRA tam to na wyczucie sie robi tonguea.gif

Napisano
  • Autor

> No to zapraszam.

ale nie dzis Tomciu, chce posiedziec w domciu, a poza tym leci teraz Spin City na Canal+ wink.gif

wpadne w tygodniu smile.gif

Napisano
  • Autor

> proponuje parkowanie tylem TIGRA tam to na wyczucie sie

> robi

fajne autko serce.gif nie wiem dlaczego, ale ciagle mi sie podoba ok.gif

Napisano

> ciesze sie, ze nie mam 3d, bo mam dodatkowe drzwi, i wiekszy bagaznik

No nie wiem, ten wygladzlosnik.gif. A propos zawiechy to po SCS stiwerdzilem, ze w sumie jest podobne. Niestety jak sie szybko wejdzie w zakret i trafi na uskok, to czuc, ze tyl jest polzaleznyoslabiony.gif

Napisano

> proponuje parkowanie tylem TIGRA tam to na wyczucie sie robi

Jak w Ikarusiezlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mnie również nie przeskakuje ale ja mam Pioneer'a, nigdy

> jeszcze ani razu nie przeskoczył.

Hm, to juz sam nie wiem...oslabiony.gif... amorki mam ok, moze to oponki? beksa.gif

Napisano

> fajne autko nie wiem dlaczego, ale ciagle mi sie podoba

Ja tezzlosnik.gif, bardzo damskiewink.gif. Bardziej mi sie Puma podobawink.gif

Napisano
  • Autor
no wlasnie, strasznie niepewny ten tyl! i do tego wynosi jakos tak dziwnie przod no.gif
Napisano

> ale nie dzis Tomciu, chce posiedziec w domciu, a poza tym leci teraz Spin City na Canal+

> wpadne w tygodniu

ok.gif

Napisano

> Ja tez, bardzo damskie. Bardziej mi sie Puma podoba

mi tam Cuguar alien.giftongue.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tez, bardzo damskie. Bardziej mi sie Puma podoba

a mnie nie. Nie przepadam za fordami, a jak dla mnie puma, to jakas tak wysoko zawieszona... Za to tigra, taka niziutka, gotowa do skoku wink.gifok.gif

Napisano

> a jaki sprzet ma kolega?

JVC KD-S673R - żadna rewelacja (raczej dolna półka cenowa) - ale ma podświetlenie amber - prawie idealnie zgrywa się z zegarami. ok.gif

Napisano
  • Autor

> mi tam Cuguar

mondeo w innej skorze? wink.gif

śliczne ok.gif

Napisano

> no wlasnie, strasznie niepewny ten tyl! i do tego wynosi jakos tak dziwnie

> przod

U mnie przodu tak nie wynosi, ale JTD ma kawal silnika i to pewnie stad.

Napisano
  • Autor

aha, to ja mam cosik droższego...zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

trzeba bedzie przeprowadzic sledztwo co jest nie tak wink.gif

Napisano

> Hm, to juz sam nie wiem...... amorki mam ok, moze to

> oponki?

a może chodzi właśnie o silnik. Nie jestem pewien czy w JTD (silnik jednak sporo cięższy) amorki nie są trochę inne?

Napisano

> a mnie nie. Nie przepadam za fordami, a jak dla mnie puma, to jakas tak

> wysoko zawieszona... Za to tigra, taka niziutka, gotowa do skoku

Ale nie skoczy, bo ma kiepskie silnikizlosnik.gif

Ps. Moj to nawet z miejsca z trudem rusza, zeby byla jasnoscwink.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie przodu tak nie wynosi, ale JTD ma kawal silnika i

> to pewnie stad.

mozliwe

niewiem.gif

moze gdyby byla w jtd zawiecha od hgt-y byloby lepiej?

Napisano

mi tylko przy 150 km/h troche dziwnie na zakrecie za kierownica sie zrobilo passed_out.gifboje_sie.gif

Napisano

> mi tam Cuguar

A mi nie, jakis taki rozlazly. za to mi sie cene Kuguara podobawink.gif

Napisano
  • Autor

> Ale nie skoczy, bo ma kiepskie silniki

tigra 1.6 ma 9.8 do setki, puma 1.7 ma 9.5 dosetki, niewielka roznica...wink.gif

> Ps. Moj to nawet z miejsca z trudem rusza, zeby byla

> jasnosc

nie przesadzaj wink.gif

Napisano
  • Autor

> mi tylko przy 150 km/h troche dziwnie na zakrecie za

> kierownica sie zrobilo

a jechal kiedys kolega 200km/h? zlosnik.gif

Napisano

> mi tylko przy 150 km/h troche dziwnie na zakrecie za kierownica sie zrobilo

Wieksze predkosci na fabrycznych oponach koncza sie u mnie obledem w oczach. Raz, ze za cienki, dwa, ze jak sie szybko jedzie to sie starsznie uginaoslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> a może chodzi właśnie o silnik. Nie jestem pewien czy w

> JTD (silnik jednak sporo cięższy) amorki nie są

> trochę inne?

trzeba bedzie spytac naszego eksperta, Roziego, niech w katalogach sprawdzi smile.gif

Napisano

> a jechal kiedys kolega 200km/h?

jechalem 280 ale nie puntolotem zakrecony.gifrotfl.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> jechalem 280 ale nie puntolotem

na symulatorze komputerowym?zlosnik.gif

Napisano

> mozliwe

> moze gdyby byla w jtd zawiecha od hgt-y byloby lepiej?

W sumie ona jest inna niz w 8, czy 16V i chyba blizej jej wlasnie do tej z HGT...

Napisano
  • Autor

> W sumie ona jest inna niz w 8, czy 16V i chyba blizej

> jej wlasnie do tej z HGT...

ciekawym, jak bardzo blisko?zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wieksze predkosci na fabrycznych oponach koncza sie u

> mnie obledem w oczach. Raz, ze za cienki, dwa, ze

> jak sie szybko jedzie to sie starsznie ugina

no ja wlasnie na takich pomykalem (pod m1) akurat jaeszcze komplet pasazerow i naprzud boje_sie.gif a tu zkret

Napisano

> tigra 1.6 ma 9.8 do setki, puma 1.7 ma 9.5 dosetki, niewielka roznica...

A wiekszosc Tiger ma silnik 1.4wink.gif i krzywa plyte podlogowawink.gif

> nie przesadzaj

No dobra... z gorki rwie jak dzikizlosnik.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> no ja wlasnie na takich pomykalem (pod m1) akurat

> jaeszcze komplet pasazerow i naprzud a tu zkret

jakie ma kolega oponki?

Napisano

> na symulatorze komputerowym?

nie audi a6 naped na 4 lapki i wypas pod macha bez blokady predkosci (ciutke podrasowany) swiety.gif na taka food.gif

tylko te spalanie 25l/100 98-ki beksa.gif

Napisano

> ciekawym, jak bardzo blisko?

Nie wiem, ale pewnie nieprzesadniezlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A wiekszosc Tiger ma silnik 1.4 i krzywa plyte podlogowa

nie wiem, nie wnikam...zlosnik.gif u mnie na parkingu stoi tak sliczna 1.6 czarna z beżowa skóra w środku cool.gif

> No dobra... z gorki rwie jak dziki

wariat zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> jakie ma kolega oponki?

nie pamietam ale chyba 185/60/14

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.