Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Popielniczka w AII

Featured Replies

Napisano

nie zamyka się ot tak nagle raz na sto sie zamknie jak ją wyjać żeby popatrzeć? hmm.gif

Tuż nad nią są jakieś trzy wkręty ,wykręciłem ale niewiem.gif

Napisano

Pod popielniczką jest zaślepka w której są (jeśli występują) przyciski do podgrzewania foteli itp. Trzeba ją podważyć i wyjąć. Odkręcić dwa wkręty po otwarciu popielniczki. Wtedy da się ją wyciągnąć.

Napisano

> nie zamyka się ot tak nagle raz na sto sie zamknie jak ją wyjać żeby

> popatrzeć?

> Tuż nad nią są jakieś trzy wkręty ,wykręciłem ale

Doraźnie powinno pomóc popychanie tej klapki w lewo lub w prawo przy zamykaniu.

To znaczy: Zamykamy klapkę i nie odrywając palców staramy się przesunąć ją (tak jak byśmy chcieli z niej coś zetrzeć) w lewo lub w prawo.

POZDRAWIAM.

Napisano

To może by kolega napisał co było i jak naprawił. Będzie dla potomnych.

Napisano
  • Autor

Ok .

Po pierwsze jak wyciągniesz zaślepkę ,tą przed lewarkiem w której jest montowane sterowanie grzaniem w fotelach (jeśli ktoś ma) wąska długa, to tam nie ma wkrętów jak kol. pisał wyżej.

Aby ją wyjąć wystarczy wykręcic dwa torxy nad popielniczką -dostep przy otwartej i nachylonej klapce ruchomej popielniczki .

Następnie umiejetnie zdjąć szyldzik zapalniczki ,tak aby nie pourywać małych trzech zaczepów .Najlepiej podważyć czymś wąskim i szerokim .

A teraz najlepsze.

nie mam fotek a szkoda

Z lewej strony popielniczki są dwa zaczepy jeden na dole pop. a drugi na górze i co ciekawe jeden zaczepia w jedną stronę a drugi w druga w swoich otworach .po prostu zabawa jak przy wyciąganiu oryg. radia gwozdkami ale tu trzeba użyc najlepiej czegoś bardzo cienkiego aby wsunać.(mnie poszło szybko he he).

Odciągamy do siebie tą lewą stronę i 60% sukcesu .

Po prawej stronie pop, też od samego brzegu tzn, czytaj razem z zapalniczką bo stanowi całość jest jeden taki zaczep jak po lewej.

I wszystko .

U mnie powodem nie zamykania był stary zjełczały twardy smar w mechanizmie trzymania .to taki malutki plasticzek po lewej stronie pop. Ma on ząbek ,czytaj -palec jeżdżący w miniaturowej prowadnicy.

WSZYSTKO mam nadzieję że zrozumiałe jeśli nie to SORKI

Niestety nie posiadałem w tym momencie aparatem a szkoda.

PS do którego roku wychodziły AII z motorami 17 ale tymi Niemieckimi nie Isuzu ?????????

Napisano

Do 2000 roku.

A nie wspominałem nic o wkrętach pod tą zaślepką. Tylko, że trzeba ją wyjąć, żeby wyciągnąć popielniczkę. Ale ważne, że wszystko cacy i można odsyłać do szukajki następnych biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.