Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ile za podlaczenie w serwisie

Featured Replies

Napisano

Witam z powodu lenistwa walcze juz prawie pol roku z kontrolka air bagu zapalila sie i nie chce zgasnac bylem juz raz w jednym zakladzie

i nie mogli sie podpiac teraz wlasnie bylem w 2 i stwierdzili ze we wtyczce nie ma napiecie (wtyczka 3pin pod schowkem pasazera)

wiec pozostaje mi tylko serwis fiata tak wiec czy ktos sie orientuje ile mi za to przyjdzie zaplacic?moze ktos byl i wie

Napisano

jezeli jeden i drugi warsztat powiedzial ze nie dadza rady bo cos tam nawalilo to to samo powiedza w serwisie tylko ze jak oni zaczna naprawiac to zrobi sie z tego calkiem ladna sumka.poszukaj dobrego elektryka samochodowego i powiez jemu kontrole wadliwego jaska.

Napisano

Za podpięcie do kompa biorą w ASO od 80PLN w górę .

Jedź lepiej najpierw do elektryka , niech sprawdzi czy wszystko z kabelkiem OK , a najlepiej zobacz wcześniej czy ci czasem sterownika od air-bagu nie zalało .

Napisano
  • Autor

ale ja z tym jezdze od sierpnia i klima chodzila bez zarzutu,dobrego elektryka smile.gif gdzie mam szukac na wyspach czy w kraju jeszcze tacy ostali ? no nie pozostaje mi chyba nic innego jak poszukac.

Napisano

> ale ja z tym jezdze od sierpnia i klima chodzila bez zarzutu,dobrego

> elektryka gdzie mam szukac na wyspach czy w kraju jeszcze tacy

> ostali ? no nie pozostaje mi chyba nic innego jak poszukac.

Oczywiście chodziło mi o sterownik od air-bagu , miałem chyba jakąś chwilową desynchronizację wink.gif

Napisano
  • Autor

a gdziesz ten sterownik sie znajduje? Choc przepuszczam ze przyczyna moze byc inna bo kontrolka zapalila sie podczas jazdy po mazyrskich kocich lbach.Pierwszy raz widzialem zeby byly jeszcze takie drogi kilkunasto kilometrowe smile.gif

Napisano

Możliwe w takim razie ze failura spowodował zwykły brak styku , w sumie mogli też spróbować się połączyć ze sterownikiem biorąc zasilanie z innego m-ca .

Sterownik jest w części końcowej tunelu , przy samej podłodze , pod panelem od sterowania klimy , można go dojrzeć od strony pasażera po zdjęciu części bocznej osłony tunelu .

Napisano

Niestety wizyta w serwisie jest braniem udziału w polowaniu na jelenia. Z tym, ze to klient jest jeleniem a mysliwych wielu. To, że ci ustrzelą parę stówek jest pewne bo chłopaki najchętniej by pół samochodu wymienili. Jak się okaże , że to jednak nie to to będą szukać dalej. Efekt końcowy jest taki,że w pewnym momencie wyjezdzasz popsutym autem ale znacznie uboższy devil.gif

Napisano

> Witam z powodu lenistwa walcze juz prawie pol roku z kontrolka air

> bagu zapalila sie i nie chce zgasnac bylem juz raz w jednym

> zakladzie

> i nie mogli sie podpiac teraz wlasnie bylem w 2 i stwierdzili ze we

> wtyczce nie ma napiecie (wtyczka 3pin pod schowkem pasazera)

> wiec pozostaje mi tylko serwis fiata tak wiec czy ktos sie orientuje

> ile mi za to przyjdzie zaplacic?moze ktos byl i wie

Tam idą tylko dwa przewody. Nie ma napewno plusa "+" jeden to masa drugi to komunikacja.

Napisano
  • Autor

> Tam idą tylko dwa przewody. Nie ma napewno plusa "+" jeden to masa

> drugi to komunikacja.

taka sama wtyczke mam pod maska i tam komputer polaczyl sie bez problemu za to pod schowkiem majster stwierdzil ze do wtyczki wogle nie dociera zasilanie i dlatego nie ma komunikacji z komputerem

Napisano

> taka sama wtyczke mam pod maska i tam komputer polaczyl sie bez

> problemu za to pod schowkiem majster stwierdzil ze do wtyczki

> wogle nie dociera zasilanie i dlatego nie ma komunikacji z

> komputerem

co masz zza radyjko w aucie ? W VW miałem taki problem że był włożony panasonic i też nie było komunikacji z kompem.

A jaki sprzęt mieli ci mechanicy ? Bo zdarzyło mi się że też nie mogli się podłączyć bo zapominali o podłączeniu dodatkowego zasilania z auta do kompa.

Napisano
  • Autor

> co masz zza radyjko w aucie ? W VW miałem taki problem że był włożony

> panasonic i też nie było komunikacji z kompem.

> A jaki sprzęt mieli ci mechanicy ? Bo zdarzyło mi się że też nie

> mogli się podłączyć bo zapominali o podłączeniu dodatkowego

> zasilania z auta do kompa.

Radio Sony jakis tam model.Mieli przenosny akumulator i z niego podlaczyl do kompa prad.

Napisano

> taka sama wtyczke mam pod maska i tam komputer polaczyl sie bez

> problemu za to pod schowkiem majster stwierdzil ze do wtyczki

> wogle nie dociera zasilanie i dlatego nie ma komunikacji z

> komputerem

jest prawidłowo. zasilanie powinni brać z twojego akumulatora

Napisano
  • Autor

> jest prawidłowo. zasilanie powinni brać z twojego akumulatora

no tak ale z kompem od sterowania silnikiem (wtyczka pod maska) podlaczyl sie bez problemu.DZis jade do nastepnego fachowca smile.gif

Napisano

> no tak ale z kompem od sterowania silnikiem (wtyczka pod maska)

> podlaczyl sie bez problemu.DZis jade do nastepnego fachowca

bo tam jest zasilanie "+" . U siebie mam ten sam problem byłem na 2 examinerach i z AirBag nie łączyły sie. Instalacja Ok. Mam tak samo jak ty nawet w bardzo podobny sposób sie zapaliła. Czego już nie robiłem nie sprawdzałem oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> bo tam jest zasilanie "+" . U siebie mam ten sam problem byłem na 2

> examinerach i z AirBag nie łączyły sie. Instalacja Ok. Mam tak

> samo jak ty nawet w bardzo podobny sposób sie zapaliła. Czego

> już nie robiłem nie sprawdzałem

w srode zostawiam samochod u elektryka bedzie sprawdzal czy gdzies nie doszlo do rozlaczenia lub czy nie zasniedzialy styki smile.gif

Napisano
  • Autor

> w srode zostawiam samochod u elektryka bedzie sprawdzal czy gdzies

> nie doszlo do rozlaczenia lub czy nie zasniedzialy styki

Elektryk stwierdzil ze przyczyna byly zimne luty,poprawil je i nie palila sie kontrolka az jeden dzien smile.gif wiec trza grzebac dalej ale to juz po przyjezdzie bo wybieram sie na narty mam nadzieje ze nie bede potrzebowal tych jaskow po drodze

Napisano

sterownik zlapal... blad wewnetrzny... na duzych dziurach tak sie dzieje... nie pozostaje nic innego jak naprawa sterownika... jest taki typ na allegro lub wymiana na nowy... po podpieciu bedzie caly czas pokazywal blad wewnetrzny... tez tak mialem i zwyklym euroskanem sie nie dalo rady podpiac...dopiero porzadnym kompem mi koleszka zczytal bledy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.