Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xsara Picasso 1.6 110KM czy 2.0 90KM

Featured Replies

Napisano

Wiec tak, po dlugich poszukiwaniach, kombinacjach, kilku nocach spedzonych na poszukiwania co dobre, a co zle, jutro jade ogladac Xsare Picasso Exclusive 2.0HDi z 2004 roku z wrzesnia - to auto (bez podsmichujek prosze ze zepsute biglaugh.gif).

Auto jak widac od dealera Citroena, z przebiegiem 39kkm (24.5kmil). AZ autem mam dosatc 12 miesieczna gwarancje Citroena, przeglad, etc.. Auto sprawdzone - licznik nie krecony, wszystko OK. Cena - podobna do innych na rynku.

Jedno co mi nie daje spokoju, to dlaczego silnik 2.0HDi w sumie slabszy jest drozszy od podobnego auta z silnikiem 1.6HDi (110KM)? Ktore z nich bedzie bardziej niezawodne i mnie w trasie niemilo nie zaskoczy?

Kurde radzcie, bo mysle nad Stilo, o kilkanascie stowek tansze, ale mam wonty. Xsara mi pasuje wielkosciowo, ale czy mnie nie rozczaruje? Czytam forum, ale za wiele to nie moge znalezc... Aha, Scenic odpada - bardziej podoba nam sie Picasso...

Napisano

Mam dokładnie taką samą wersję wyposażenia (Exclusive, z tą "złotą" deską rozdzielczą) jak prezentowany przez Ciebie Pikuś (tyle, że kieruję ja, a nie pasażer grinser006.gif). Moje Picasso jest z 2002 r. i też ma motor HDI 2.0 (przebieg 135 tysiaków km). Nie jeździłem Picasso z silnikiem HDI 1.6 więc nie mam porównania, ale jakoś nie tęsknię za nowszym silnikiem, bo te wszystkie FAPY czy sprężarki o zmiennej geometrii nieco mnie przerażają. Silnik 2.0 nie ma takich bajerów więc jest mniej rzeczy do popsucia, a też dzielnie sobie radzi z tym autem i do spokojnej, rodzinnej jazdy wystarcza w zupełności zadowalając się przy tym małą ilością paliwa (od 5 do 8 l/100 km w zależności od warunków jazdy). Jeśli chodzi o samo nadwozie, to również wybierałem pomiędzy Picasso, a Scenikiem no i wybrałem Picasso, bo w jego bagażniku mieści się duży, głęboki wózek dziecięcy zlosnik.gif, czego nie można powiedzieć o Scenicu (przynajmniej mój wózek tam się nie mieścił). Liczne schowki, przestronność nadwozia oraz zabawki typu klimatronik, komputer i pełna elektryka (w tej wersji wyposażenia) oraz dość komfortowe zawieszenie to kolejne atuty tego auta (zabrzmiało jak w reklamie biglaugh.gif) No to napiszę tylko, że po pół roku powożenia mogę stwierdzić, że dokonałem dobrego wyboru i mam duże, rodzinne auto z oszczędnym i bezawaryjnym (odpukać mlot.gif) silnikiem.

Napisano
  • Autor

No, nawet znalazlem Twoja epopeje na forum - dobrze sie skonczyla widze biglaugh.gif

Napisano

Ja też mam 2.0 HDI Exclusive - przebieg 169 kkm i rośnie. Nic tylko polecić.

Napisano

> Wiec tak, po dlugich poszukiwaniach, kombinacjach, kilku

Jezdze takim wlasnie pikusiem 2.0 HDI 90 KM podniesiona moc chipem do 109 KM smile.gif a dlaczego 2.0 drozszy... hmmm po pierwsze nie ma kola 2 masowego i nie ma FAP... praktycznie niezawodny osprzet boscha (do picasso nie montowali siemensa) po trzecie ten silnik mimo ze nominalnie slabszy duzo lepiej radzi sobie z tym autem zwlaszcza na wyzszych biegach...( 4i 5 ) sprawdzona 8 zaworowa konstrukcja... polecam...

pozdr.

M.

PS

ujezdzana przeze mnie to tez wersja exclusive...

Napisano

pomykam, tym wozikiem ( Picasso ) prawie roczek na liczniku 179tys.km. i tylko te koło co jest na wale i napędza pasek klinowy sie posypało. Bardzo fajne rodzinne autko. POLECAM !!

Napisano

Z racji, że też przymierzam się do zmiany dupowozu na jakieś inne francowate. Lali2 na pewno nie kupię ale czytałem sporo ostatnio o cytrynkach i w sumie nie można powiedzieć złego o 2 litrowych HDI (poza nielicznymi wypadkami ofkors); nie patrzyłem na nowe wynalazki 1,6 bo to nie mój budżet.

Wybór padnie na pikusia albo C5 dizelkav- tanie i dobre.

Ps. trochę chyba jednak drogie to picasso.

Napisano

> No, nawet znalazlem Twoja epopeje na forum - dobrze sie skonczyla

> widze

Epopeję dotyczącą Scenica, którego kiedyś oglądałem w Swarzędzu? hmm.gif Jeśli tak, to do dzisiaj dziękuję niebiosom, że wtedy pojechałem do serwisu. Potem oglądałem jeszcze kilka Sceniców i w każdym coś mi się nie podobało aż w końcu zwróciłem uwagę na Picasso i to był strzał w dziesiątkę. No i znów pochwalę się moim pieszczochem zlosnik.gif - kilka godzin temu wróciłem z Gór Sowich od teścia, zrobiłem 600 km specjalnie nie oszczędzając auta i średnie spalanie pokazało mi na pokładowym kompie 5,6 l. To była reklama. biglaugh.gif W przyszłym tygodniu znów muszę jechać do teścia i wtedy zatankuję w Shellu V-Powera i porównam czy będzie różnica w stosunku do Verwy, na której śmigałem dzisiaj.

A Ty kupiłeś w końcu Pikusia?

Jeśli nie, a nadal masz zamiar, to mogę jeszcze doradzić żebyś szukał właśnie wersji Exclusive. Jest lepiej wyposażona, a jak dobrze poszukasz, to może nawet szklany dach Ci się trafi. Powodzenia.

Napisano
  • Autor

> A Ty kupiłeś w końcu Pikusia?

Caly weekend spedzilem na ogladaniu. Niestety wszystkie okazje zdazyly sie rozjechac, zostaly normalne auta w nienormalnych cenach zeby.GIF

> Jeśli nie, a nadal masz zamiar, to mogę jeszcze doradzić żebyś szukał

> właśnie wersji Exclusive. Jest lepiej wyposażona, a jak dobrze

> poszukasz, to może nawet szklany dach Ci się trafi. Powodzenia.

Mysle, ze jedna zostane przy tym aucie, i wlasnie wersji exclusive, chociaz desire kusi, bo auto rok i lepiej mlodsze mozna wyrwac. Mam nadzieje, ze moja cierpliwosc i czas spedzony na poszukiwaniach, etc. znajdzie odzwierciedlenie w ladnej cytrynce. biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Jedno pytanko - czy ktos ma versie Exclusive z tym niebiesko/czarno/szarym wnetrzem? Bo na zdjeciach wyglada tak sobie, ale na pewno w utrzymaniu bedzie duzo latwiejszy od tego jasnego... Jak wszystko dobrze pojdzie, to przed koncem stycznia powinienem stac sie wlascicielem Pic z grudnia 2004 w kolorze srebrnym. Autko ma miec przebieg ok. 40kkm. Aczkolwiek autko musze najpierw zobaczyc. Wg slow dealera Citroena wszystko z autkiem jest super, ale najpierw musi je sciagnac, a ja dokonac ogledzin. W rozliczeniu zostanie moja ukochana foczka buu.gif

Napisano

> Jedno pytanko - czy ktos ma versie Exclusive z tym

> niebiesko/czarno/szarym wnetrzem?

A są takie?? IMO szaro-czarne wykończenie wnętrza wygląda słabo. A brązy i beże wcale nie są takie trudne do utrzymania.

Napisano
  • Autor

> A są takie?? IMO szaro-czarne wykończenie wnętrza wygląda słabo. A

> brązy i beże wcale nie są takie trudne do utrzymania.

Yep, przynajmniej w jUKeju zeby.GIF

280220967-media.jpg

280220967-media2.jpg

280220967-media3.jpg

post-42021-14352490287501_thumb.jpg

Napisano

> Yep, przynajmniej w jUKeju

Deskę jeszcze przeboleję, ale te fotele... sick.gif

Moje dużo ładniejsze:

ATT00118.jpg

Napisano
  • Autor

> Deskę jeszcze przeboleję, ale te fotele...

Wiesz, z jedenj strony auto ma być wół roboczy i średnio mi zalezy na wnętrzu, aczkolwiek zdecydowanie wolałbym to jaśniejsze wnętrze. Nie zmienia to jednak faktu, że gusta są różne i moim rodzicom pasuje np. to niebieskie wnętrze zakrecony.gif

Napisano

Taki sam Pikuś jak mój. ok.gif Też obawiałem się początkowo o utrzymanie w czystości jasnego wnętrza, ale nie ma tragedii - na razie dzieciaki czekolady mi nie rozdusiły na fotelach. zlosnik.gif

Przy okazji mam pytanie - klamki/uchwyty drzwi nie obłażą Ci z farby? hmm.gif Bo u mnie trochę tak i zamierzam to na wiosnę pomalować jakimś szprayem. zlosnik.gif

Napisano

Odbiegając nieco od tematu, to tak oglądam sobie te angielskie wozidła i odkryłem jedną niekonsekwencję. Skoro kierownica jest po prawej stronie, to chyba pedał sprzęgła również pownien być po prawej stronie, a gazu po lewej? biglaugh.gif

Żartuję oczywiście i życzę owocnych poszukiwań - Pikuś to naprawdę dobre auto. ok.gif

Napisano

> Przy okazji mam pytanie - klamki/uchwyty drzwi nie obłażą Ci z farby?

> Bo u mnie trochę tak i zamierzam to na wiosnę pomalować jakimś

> szprayem.

Trochę obłażą, widziałem już gorsze niż moje.

A i tak mam to w d...

Przy okazji - masz ten guzik na górze deski (tuż przed zegarami) cały czy dzielony??

Napisano

> Trochę obłażą, widziałem już gorsze niż moje.

> A i tak mam to w d...

> Przy okazji - masz ten guzik na górze deski (tuż przed zegarami) cały

> czy dzielony??

Jaki guzik? Od świateł awaryjnych? hmm.gif

Napisano

> Jaki guzik? Od świateł awaryjnych?

Tak

Napisano

Muszę go obejrzeć, ale wydaje mi się, że jest cały. A dlaczego miałby być dzielony? hmm.gif Przecież słuzy tylko jednemu celowi czyli włączeniu śwateł awaryjnych.

Napisano

> Muszę go obejrzeć, ale wydaje mi się, że jest cały. A dlaczego miałby

> być dzielony? Przecież słuzy tylko jednemu celowi czyli

> włączeniu śwateł awaryjnych.

Ja mam podzielony - połowa na awaryjne, druga na zamykanie drzwi smile.gif

Napisano

> Ja mam podzielony - połowa na awaryjne, druga na zamykanie drzwi

Jak to? niewiem.gif U mnie drzwi można zablokować tym okrągłym przyciskiem z symbolem kłódki na konsoli środkowej koło nawiewu. Zresztą widzę go też na zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu Twojego Pikusia.

Napisano

> Jak to? U mnie drzwi można zablokować tym okrągłym przyciskiem z

> symbolem kłódki na konsoli środkowej koło nawiewu. Zresztą widzę

> go też na zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu Twojego Pikusia.

U mnie to wyłącznik ESP 270751858-jezyk.gif

Napisano

> U mnie to wyłącznik ESP

No to widać coś Francuzy "przeprogramowali" po liftingu. zlosnik.gif Moje Picasso jest z 2002 r. więc sprzed modyfikacji i wtedy jeszcze żabojady nie wymyślili ESP, bo nie było montowane w tym aucie. Twoje Picasso, co widać choćby po innej kierownicy, jest najdalej z 2003 roku. Zgadza się? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> No to widać coś Francuzy "przeprogramowali" po liftingu. Moje

> Picasso jest z 2002 r. więc sprzed modyfikacji i wtedy jeszcze

> żabojady nie wymyślili ESP, bo nie było montowane w tym aucie.

> Twoje Picasso, co widać choćby po innej kierownicy, jest

> najdalej z 2003 roku. Zgadza się?

nie zgadza sie - zabojady montowaly ESP w standardzie w 2.0 benzyna i 1.6 110KM diesel. kazda inna wersja wymagala dokupienia ESP.

Napisano

w 2004 kierownica i deska wygladaja dokladnie tak samo smile.gif z tym, ze u mnie nie ma ESP... ale za to mam piekne gumiaste "dywaniki" bardzo przydatne zima...

pozdr.

M.

Napisano

> No to widać coś Francuzy "przeprogramowali" po liftingu. Moje

> Picasso jest z 2002 r. więc sprzed modyfikacji i wtedy jeszcze

> żabojady nie wymyślili ESP, bo nie było montowane w tym aucie.

> Twoje Picasso, co widać choćby po innej kierownicy, jest

Październik 2003 - tuż przed liftingiem.

Z ciekawostek mam jeszcze z tyłu tarcze zamiast bębnów. Komplet w ASO (tylko tam dostępne) około 500 PLN spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Moje dużo ładniejsze:

jak mowilem - kwestia gustu biglaugh.gif Jakos mi sie to owidzialo, choc na poczatku byla porazka biglaugh.gif Ale zawsze i tak lepiej niz rozowo niebieskie fotele w czarnym SC rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Październik 2003 - tuż przed liftingiem.

> Z ciekawostek mam jeszcze z tyłu tarcze zamiast bębnów. Komplet w ASO

> (tylko tam dostępne) około 500 PLN

Hmmm, widze ze masz wersje 2.0HDi - dziwny ten wypas u Ciebie... auto masz od poczatku? Moze po prostu jak sie dokupywalo ESP, to tarcze byly w komplecie hmm.gif

Napisano

> nie zgadza sie - zabojady montowaly ESP w standardzie w 2.0 benzyna i

> 1.6 110KM diesel. kazda inna wersja wymagala dokupienia ESP.

Ale w wersjach sprzed liftingu, który nastąpił w 2003 r. silników 1.6 HDI chyba jeszcze nie było (przynajmniej w Picasso). hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ale w wersjach sprzed liftingu, który nastąpił w 2003 r. silników 1.6

> HDI chyba jeszcze nie było (przynajmniej w Picasso).

chyba ze tak - zaraz popatrze na ogloszenia na auta z przed liftu - moze cos wyjdzie...

tu jest taka 2.0HDi z 2002 roku:

280222810-media4.jpg

nie ma ESP...

post-42021-14352490295572_thumb.jpg

Napisano

> Hmmm, widze ze masz wersje 2.0HDi - dziwny ten wypas u Ciebie... auto

> masz od poczatku? Moze po prostu jak sie dokupywalo ESP, to

> tarcze byly w komplecie

Na pewno były w komplecie. Sprawdzałem na service.citroen.com po VIN-ie i są fabrycznie przewidziane do tego auta.

Napisano

> chyba ze tak - zaraz popatrze na ogloszenia na auta z przed liftu -

> moze cos wyjdzie...

> tu jest taka 2.0HDi z 2002 roku:

Stara kierownica, stare sterowanie radiem.

Napisano

> chyba ze tak - zaraz popatrze na ogloszenia na auta z przed liftu -

> moze cos wyjdzie...

> tu jest taka 2.0HDi z 2002 roku:

Ta wersja jest dokładnie taka jak moja. Na pierwszy rzut oka najłatwiej poznać to po kierownicy. Starsze wersje, takie jak ta, mają sterowanie radiem na kierownicy, te nowsze mają już nieco inne kierownice.

Napisano
  • Autor

> Stara kierownica, stare sterowanie radiem.

a jaka ty masz?? bo juz glupi jestem, raz piszesz, ze masz z przed liftu, teraz wynika, ze masz po lifcie... spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Ta wersja jest dokładnie taka jak moja. Na pierwszy rzut oka

> najłatwiej poznać to po kierownicy. Starsze wersje, takie jak

> ta, mają sterowanie radiem na kierownicy, te nowsze mają już

> nieco inne kierownice.

Nie mam pojecia, wg jakiego klucza montowali ESP... wszystkie Pic 2.0HDi, ktore obejrzalem z lat 2002-2004 nie mialy ESP spineyes.gif

Napisano

> a jaka ty masz?? bo juz glupi jestem, raz piszesz, ze masz z przed

> liftu, teraz wynika, ze masz po lifcie...

Taką:

ATT00118.jpg

Napisano

> Nie mam pojecia, wg jakiego klucza montowali ESP... wszystkie Pic

> 2.0HDi, ktore obejrzalem z lat 2002-2004 nie mialy ESP

Bo ja mam rodowitego Francuza spineyes.gif

Napisano

> Bo ja mam rodowitego Francuza

sprzedawane w Polsce nie maja ESP z tego co wiem jako opcja..., wszystkie maja natomiast climatronic w wersji exclusive...

pozdr.

M.

Napisano

> sprzedawane w Polsce nie maja ESP z tego co wiem jako opcja...,

> wszystkie maja natomiast climatronic w wersji exclusive...

Mam obie rzeczy

280225895-Foto057.jpg

post-5414-14352490303272_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No to fura już u mnie. Srebrna, z granatowym wnętrzem - pomimo mojej awersji, auto prezentuje się całkiem przyjemnie z tym wnętrzem. Zrobiłem już jakieś 400km, i pierwsze wrażenia są nie najgorsze, choć przede wszystkim trzeba się przestawić na jazdę dieslem po jeździe benzyną zeby.GIF.

No niestety zawias to nie to co niskie w porównaniu z xsarą) usztywnione foczysko, ale tragedii nie ma. Pici rozczarowała mnie tym, ze nie chciała jechać mi wczoraj szybciej niż 165km/h, choć faktem jest, że nie było się gdzie rozpędzić, bo na autostradzie ruch był dość duży.

Silnik jak silnik - spodziewał się po 205Nm czegoś więcej (jeździłem 160Nm przy 1200kg). Spalanie na poziomie 45mpg (muszę przeliczyć), więc nie ma tragedii, zwłaszcza, że czasem dawałem ostro.

Mam tylko dwa pytania. Pierwsze - przy zapalaniu i gaszeniu troszkę zarzuci silnikiem - przy zapaleniu rzuci i gada od razu. Przy gaszeniu rzuci i za ułamek sekundy później auto zgaszone. Chiba nie jest to kończące się koło zamachowe? I drugie - ruszam z jedynki, chcę wrzucić dwójkę, wciskam sprzęgło i słysze ciche (psssss), dwójka na trójkę - to samo. Rozumiem, że to turbo? W poprzednim dieslu nie słyszałem czegoś takiego. Na pozostałych biegach nic nie słychać.

Poza tym przy zapalaniu zero dymu (no minimalny), jak mu się wdepnie też minimalnie, za sobą w lusterku siekiery nie widzę, także wszystko fajnie zdaje się być. Heh, mam nadzieję, że autko posłuży i odwzajemni się małym spalaniem biglaugh.gif

Napisano

> Mam tylko dwa pytania. Pierwsze - przy zapalaniu i gaszeniu troszkę

> zarzuci silnikiem - przy zapaleniu rzuci i gada od razu. Przy

> gaszeniu rzuci i za ułamek sekundy później auto zgaszone.

>

cool.gif w moim Picasso też tak czasami przy gaszenie dziwnie telepnie , ale nie wiem dlaczego confused.gif a z tym kołem dwumasowym to lepiej nie strasz,

Napisano

Gratuluję zakupu i czekamy na fotki. food.gif Który rocznik i jaki przebieg?

Napisano
  • Autor

> Gratuluję zakupu i czekamy na fotki. Który rocznik i jaki przebieg?

listopad 2004, 24200 mil - 38700km. A fotki beda, jak je najpierw porobie biglaugh.gif

EDIT. No to się widzę znaleźliśmy na cytrynowym forum... a powiedz mi, czemu tam tak mało o naszych cytrynkach - jak porównam z tym forum, to trochę nędza jest na cytrynce crazy.gif

Napisano

> EDIT. No to się widzę znaleźliśmy na cytrynowym forum... a powiedz

> mi, czemu tam tak mało o naszych cytrynkach - jak porównam z

> tym forum, to trochę nędza jest na cytrynce

Na cytrynkowym forum było dużo więcej wiadomości, opisów itd., ale niestety niedawno była awaria serwera+jakiś atak hakiera zlosnik.gif no i zdechło i dopiero od kilku dni (dokładnie od 21 stycznia) forum się odradza. Mam nadzieję, że rozrośnie się do rozmiarów sprzed awarii.

Napisano
  • Autor

> Mam nadzieję, że rozrośnie się do rozmiarów sprzed awarii.

Aha, no bo tez mam taka nadzieje biglaugh.gif

A tutaj fotki cudaka w przededniu zakupu:

280297811-p1.jpg

280297811-p2.jpg

I moje wczesniej tak niechciane, a teraz w sumie lubiane niebieskie wnetrze...

280297811-p3.jpg

post-42021-14352490649456_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

No i po dwoch tygodniach jazdy, czas na rekonesans - jak dla mnie to auto to moja najwieksza porazka - troche wiecej na temat po sasiedzku... nie chce sie nikomu narazac, ale wg MNIE to auto nie nadaje sie do niczego innego jak przewozu warzyw czy uzytku jako auto ciezarowe - 2m3 przestrzeni bagazowej daja taka mozliwosc. Mozna jeszcze na taksowke. I na tym sie konczy ta wielo zadaniowosc auta - na rodzinny to sie ten samochod nie nadaje kompletnie... szkoda, ze musialem sie przekonac w ten sposob i wtopic kase w picasso crazy.gif

Dodatkowo do calego zlego wrazenia na temat auta dochodzi walka z dealerem o swoje, wiec ogolnie o ile w picasso jakiekolwiek plusy jestem w stanie znalezc, to citroena uwazam za zlo. Niestety nie tylko moja to opinia, i nie tylko oparta na podstawie jednego doswiadczenia. Od zakupu auta chodze struty i coraz bardziej wkurzony... sciana.gif

Napisano

> No i po dwoch tygodniach jazdy, czas na rekonesans - jak dla mnie to

> auto to moja najwieksza porazka - troche wiecej na temat po

> sasiedzku... nie chce sie nikomu narazac, ale wg MNIE to auto

> nie nadaje sie do niczego innego jak przewozu warzyw czy uzytku

> jako auto ciezarowe - 2m3 przestrzeni bagazowej daja taka

> mozliwosc. Mozna jeszcze na taksowke. I na tym sie konczy ta

> wielo zadaniowosc auta - na rodzinny to sie ten samochod nie

> nadaje kompletnie... szkoda, ze musialem sie przekonac w ten

> sposob i wtopic kase w picasso

> Dodatkowo do calego zlego wrazenia na temat auta dochodzi walka z

> dealerem o swoje, wiec ogolnie o ile w picasso jakiekolwiek

> plusy jestem w stanie znalezc, to citroena uwazam za zlo.

> Niestety nie tylko moja to opinia, i nie tylko oparta na

> podstawie jednego doswiadczenia. Od zakupu auta chodze struty i

> coraz bardziej wkurzony...

co w tym autku takiego złego ze tak sie załamałeś ? podziel się swoimi spostrzeżeniami. cool.gif

Napisano

Po Twoich opisach na różnych kącikach oraz w klubie cytrynki śmiem twierdzić, że przebieg Twojego Picasso jest mocno podejrzany. W aucie z przebiegiem 40 tys.km (a tyle niby ma Twoje) wszystko powinno działać bez zarzutu, turbinka powinna pracować cicho, nadwozie nie dzwonić, a tapicerka nie ma prawa się mechacić czy coś w tym stylu (moje Picasso ma 100 tysiaków więcej przebiegu i nie mam nic z tych rzeczy). Rozumiem natomiast rozczarowanie z podwozia pojazdu. Jeździłeś w końcu wcześniej Focusem, a to przecież przytaczany przez wszystkich wzór do naśladowania pod względem zawieszenia i zachowania na drodze. Musisz wziąć jednak pod uwagę, że Picasso to nie "sportowy" Focus tylko raczej mały autobus zlosnik.gif służący do statecznej jazdy, a nie szybkiego pokonywania zakrętów.

Napisano
  • Autor

> Po Twoich opisach na różnych kącikach oraz w klubie cytrynki śmiem

> twierdzić,

nie widziales mojego poematu na angielskim forum - tutaj to jest pikus biglaugh.gif

> ... że przebieg Twojego Picasso jest mocno podejrzany. W

> aucie z przebiegiem 40 tys.km (a tyle niby ma Twoje) wszystko

> powinno działać bez zarzutu, turbinka powinna pracować cicho,

> nadwozie nie dzwonić, a tapicerka nie ma prawa się mechacić czy

> coś w tym stylu (moje Picasso ma 100 tysiaków więcej przebiegu i

> nie mam nic z tych rzeczy).

Heh, wlasnie problem w tym, ze auto tyle ma przebiegu (sprawdzielem sobie przez niezalezna firme), tak to wyglada - ostatnie dwie pozycje sa specjalnie wpisane zle przeze mnie - po prostu jak wpisze sie wartosc prawidlowa, to nie dostaje sie w odpowiedzi kolejnych dat rejestracji, tylko pisza, ze wszystko OK. Ja chcialem sprawdzic troche wiecej biglaugh.gif. Niestety w "papierach zostaje nasrane" zeby.GIF

280339557-Image1.jpg

Dodatkowo ksiazka przegladow sie praktycznie zgadza, etc. Auto nalezalo do osoby niepelnosprawnej, a osoby te sa dotowane tu przez Panstwo. Auto takie nalezy do Funduszu, nie osoby prywatnej. Kazdy przeglad, naprawa jest oplacana przez Panstwo, tak wiec osoba niepelnosprawna nie ma potrzeby ruszac przebiegu. Dodatkowo auto kupione w salonie Citroena - myslisz, ze by zaryzykowali?

Ten aspekt odrzucam...

> Rozumiem natomiast rozczarowanie z

> podwozia pojazdu. Jeździłeś w końcu wcześniej Focusem, a to

> przecież przytaczany przez wszystkich wzór do naśladowania pod

> względem zawieszenia i zachowania na drodze. Musisz wziąć jednak

> pod uwagę, że Picasso to nie "sportowy" Focus tylko raczej mały

> autobus służący do statecznej jazdy, a nie szybkiego

> pokonywania zakrętów.

Tu nie ma rozczarowania. tzn. ono jest, ale rozumiem - inne auto, inne zastosowanie. Najwieksze rozczarowanie jest z jakosci materialow i wykonczenia auta - sa one wyjatkowo slabe. W wolnej chwili porobie zdjecia. Niestety, o ile plusem jest kupno takiego auta z programu Motability, bo auto naprawiane w serwisie, na czas, i wszystko powinno byc technicznie OK, to widze, ze o te auta sie nie dba w ogole. W ramach tego programu auta zmienia sie co trzy lata, stad osoby te niebzyt o auta dbaja. Niestety mam wrazenie, ze trafilem na tkie auto i stad to niezadowolenie...

post-42021-14352490863028_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.