Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mam jeden kluczyk a nie mam Code Karty ani klucza matki...

Featured Replies

Napisano

co poczac? Tylko wymiana zamkow i centralki? Moze mi ktos pomoc? pozdr

Napisano

> co poczac? Tylko wymiana zamkow i centralki? Moze mi ktos pomoc?

możesz porobić klony kluczyka niebieskiego...

jeśli będzie jakiś pad to niestety...

Napisano
  • Autor

> możesz porobić klony kluczyka niebieskiego...

> jeśli będzie jakiś pad to niestety...

no tak ale silnik nie odpali przeciez na kopii kluczyka niebieskiego, bo takowy musi byc zaprogramowany prawda?

Napisano

> no tak ale silnik nie odpali przeciez na kopii kluczyka niebieskiego,

> bo takowy musi byc zaprogramowany prawda?

Da sie zczytac kod z niebieskiego i zaprogramowac w nowym palacz.gif

Napisano

> no tak ale silnik nie odpali przeciez na kopii kluczyka niebieskiego,

> bo takowy musi byc zaprogramowany prawda?

KLON

potocznie: synonim bliskiego podobieństwa (np. w informatyce klon to program odtwarzający zachowanie lub wygląd innego, najczęściej znanego programu)

Napisano
  • Autor

> Da sie zczytac kod z niebieskiego i zaprogramowac w nowym

Hmmm to teraz prosze powiedz mi jak to zrobic bo w ASO Fiata powiedzieli mi ze nie moga nic zrobic bez kluczyka brazowego, i ze moga mi tylko wymienic centralke za 700 pln. Prosze pomoz mi bo pojawilo sie swiatelko w tunelu :cool:

Napisano

> Hmmm to teraz prosze powiedz mi jak to zrobic bo w ASO Fiata

> powiedzieli mi ze nie moga nic zrobic bez kluczyka brazowego, i

> ze moga mi tylko wymienic centralke za 700 pln. Prosze pomoz mi

> bo pojawilo sie swiatelko w tunelu cool.gif

Do aso sie z tym nie chodzi zlosnik.gif, idz do jakiegos dobrego puktu dorabiania kluczy (w marketach sa np mister minit czy jakos tak), kosztu nie znam bo nie dorabialem, ale ~100 powinna starczyc, poszukaj na forum, kiedys ktos podawal ceny waytogo.gif

Napisano

omijaj aso...

Napisano

> pozdr

Witam,

Mialem ten sam problem. Za rada na kaciku zglosilem sie do kilku punktow dorabiania kluczy. W koncu za 150zl mam drugi klucz I tu moja rada za te sama usluge w roznych marketach chciano od 150-250 zl Wiadomo ktory punkt wybralem wink.gif Jezeli na kluczyku masz wygrawerowany trojkat z takimi polkolami to Ci dorobia problem podobno jest jezeli jest tam 2 co oznacza inna generacje immobizajzera o czym mnie uswiadamial Pan dorabiajacy klucz smile.gif

Napisano

Mam ten sam problem. Pytałem już w dwóch punktach w marketach. Cena za dorobienie 120-140 PLN (z programowaniem), bez programowania 20 zł, ale wtedy oczywiście autko nie odpali 270751858-jezyk.gif ale zawsze można się dostać do środka żeby wyjąć zatrzaśnięty kluczyk brawo.gif . Czas wykonania 10-15minut.

Włąsnie mam zamiar dorobić sobie taki, interesuje mnie tylko jedna rzecz. A mianowicie jak potrafią zaprogramować drugi, to czy dadzą mi gwarancję, że kod kluczyka "nie wycieknie" od nich, lub nie zostanie wykonany "przy okazji" jeszcze jeden kluczyk o którym nie będę wiedział i któregoś pięknego dnia autko odjedzie hmm.gif. Czy można sobie zarzyczyć od punktu np. oświadczenia lub gwarancji na piśmie że nie będą przechowywać kodów kluczyka itp...?????

Napisano

Dowiedz się w innym ASO bo z tą wymianą centralki przesadzili.

Miałem ten sam problem (brak kart CODE i brak drugiego kluczyka) a było to 4 lata temu. Wszelcy "dorabiacze" stwierdzili że to nowsza generacja i nie mogą zrobić klona. Dzisiaj być może to jest możliwe ale dla mnie nie jest to dobre rozwiazanie choćby z tego względu że brak karty uniemożliwia uruchomienie silnika w awaryjnej sytuacji np wtedy gdy jesteś gdzieś w dalekiej podróży i uszkodzi się chip w kluczyku. Jeśli znasz kod z karty Code możesz odpalić silnik pomimo że pali się kontrolka imobilizera. Jest to opisane w instrukcji obsługi i mimo że wymaga troszkę wysiłku myślowego to jest to możliwe, warunek-- znajomość kodu.

W ASO powiedzieli Ci bzdury. Jest możliwość wyrobienia duplikatu karty Code, trzeba przedstwić wszystkie papiery które świadczą że jesteś naprawdę właścicielem tego auta czyli umowy kupna, faktury, dowód rejstracyjny, karta wozu tudzież inne stwierdzające legalne nabycie i posiadanie tegoż auta. Zamawiasz w ASO na podstawie tych dokumentów duplikat zagubionej karty CODE i przynajmniej w 2001 roku wbrew pozorom nie kosztowało to majątku bo w moim przypadku około 5zł. Droższy niestety był drugi kluczyk ale też niebieski bo taki sobie zażyczyłem czyli pełną obsługą (centralny zamek) kosztował koło 215zł.

Jak wyrobisz już duplikat karty Code to bez problemu na każdym "egzaminerze" wprowadzi Ci każdy dorobiony kluczyk i nie musi być a wrecz nie jest to klon pierwszego kluczyka a na dodatek kasuje kluczyki wpisane wcześniej których Ty już nie posiadasz więc jeżeli tak wyjdzie taniej to mając kartę Code kluczyk możesz dorobić u "dorabiacza" z dowolnym "chipem" a jedynie potem jechać na wprogramowanie go za pomocą "egzaminera".

Tak więc moja rada, dowiedz się w innych ASO.

PZDR

Napisano

U mnie w mieścinie dorabiają kluczyk za 130 zł. Oczywiście jak jest code 1-szej generacji a nie code 2. Zczytują kod z niebieskiego kluczyka. Brązowa "matka" jest niepotrzebna. [email protected]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.