Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o Vectrę B

Featured Replies

Napisano

Witam .

Mam możliwość wyciągnięcia paru rzeczy z V-ki B rok ok. 1996 ( wers. ang.) chodzi mi o ściemniacz oświetlenia wnątrza kabiny , gdzie go szukać . Lamki oświ. już nie ma ,ale ściemniacz gdzieś tam jest.

Jeszcze jedno pytanko ; skąd zasilane jest podświetlenie lusterek w osłonach przeciw słonecznych.

Napisano

> Jeszcze jedno pytanko ; skąd zasilane jest podświetlenie lusterek w

> osłonach przeciw słonecznych.

Logika nakazuje sądzić ,że z lampki oświetlenia wnętrza - najbliżej wink.gif Tzn "plus" bo masa "spod śrubki".

Jedyny problem to przeprowadzenie przewodów. Niby kilkanaście centymetrów a problem okrutny... zlosnik.gif 30 minut kombinowałem i zanim zaatakowalem wiertarką zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> Logika nakazuje sądzić ,że z lampki oświetlenia wnętrza - najbliżej

> Tzn "plus" bo masa "spod śrubki".

> Jedyny problem to przeprowadzenie przewodów. Niby kilkanaście

> centymetrów a problem okrutny... 30 minut kombinowałem i zanim

> zaatakowalem wiertarką

> Pozdroofka

Wiertarką na auto yikes.gif JA bodajże po zdjęciu starych daszków odchyliłem do dołu podsufitkę troszeczkę i przepchnąłem od strony lampki sztywny drut a jak wyszedł z drugiej strony to reszta już prosta. Nie jestem pewny tylko czy przy tej operacji nie jest konieczne zdjęcie tych plastikowych osłon słupków przednich bo one też trzymają troszkę podsufitkę. No i nie mam szyberdachu.

Napisano

> JA bodajże po zdjęciu starych daszków odchyliłem

> do dołu podsufitkę troszeczkę i przepchnąłem od strony lampki

> sztywny drut a jak wyszedł z drugiej strony

Tak, tyle mówi teoria... wink.gif Tylko w praktyce kiedy pcha siędrut od strony daszkow to nie wychodzi pod tapicerką jakby się tego oczekiwało (w miejscu któe wskazuje ZIELONA strzałka) ale pod blachą, którą wskazuje CZERWONA. Jedyny sposob to rozwiercić otwór (CZERWONA strzalka) i łapać tamtedy przewód.

Przy próbie pchania pod tapicerkę od strony lampki drut idzie pod blachy i nawet nie probuje wyleść przy otworze po daszku.

Myślałem, że tylko ja mialem tak zamotane lub dwie lewe ręce ale wczoraj rozmawiałem z kolegą zielikiem i mial dokładnie ten sam problem

Pozdroofka

280231465-10_demont_2.jpg

post-36940-14352490352486_thumb.jpg

Napisano

> Tak, tyle mówi teoria... Tylko w praktyce kiedy pcha siędrut od

> strony daszkow to nie wychodzi pod tapicerką jakby się tego

> oczekiwało (w miejscu któe wskazuje ZIELONA strzałka) ale pod

> blachą, którą wskazuje CZERWONA. Jedyny sposob to rozwiercić

> otwór (CZERWONA strzalka) i łapać tamtedy przewód.

> Przy próbie pchania pod tapicerkę od strony lampki drut idzie pod

> blachy i nawet nie probuje wyleść przy otworze po daszku.

> Myślałem, że tylko ja mialem tak zamotane lub dwie lewe ręce ale

> wczoraj rozmawiałem z kolegą zielikiem i mial dokładnie ten sam

> problem

> Pozdroofka

Wszystko się zgadza tyle że ja nie mam szyberdachu więc tapicerkę da się odciągnąć lekko do dołu i przewód idzie tam gdzie sie chce. Więc z tej strony mam dobrze przy tym montażu a z szyberkiem to tak właśnie myślałem że może być troszkę gorzej

Napisano

> Witam .

> Mam możliwość wyciągnięcia paru rzeczy z V-ki B rok ok. 1996 ( >wers.

> ang.) chodzi mi o ściemniacz oświetlenia wnątrza kabiny , gdzie

> go szukać . Lamki oświ. już nie ma ,ale ściemniacz gdzieś tam

> jest.

za ściemnianie oświetlenia wnętrza- i jeszcze innych parę rzeczy- odpowiada multitimer - cały duży układ elektroniczny znajdujący się pod bezpiecznikami, wpięte są w niego przekaźniki i inne pierdoły, takie czarne, płaskie, wysuwane gdy już wszystko się wypnie ze skrzynki bezpiecznikowej łącznie z przekaźnikami,

tego nie wiem,

brat

Napisano

> tyle że ja nie mam szyberdachu

Moja astra też nie posiada szyberdachu. Nie ma to w zasadzie żadnego znaczenia. Problem polega na tym, że przewody z daszka są skierowane bezpośrednio w otwór pomiędzy wkrętami mocującymi owy daszek.

Tak jak zobrazowane jest to na powyższym zdjęciu - rozwiercić otworek i bez problemu można podłączyć się pod lampkę oświetlenia wnętrza.

Napisano

Ja wziąłem + z lampki oświetlenia wnętrza. Tam jest stały + a masa kluczowana wyłacznikami drzwiowymi / wyłącznikiem oświetlenia.

Masę przykręciłem śrubką gdzieś za lampką oświetlenia wnętrza. Na tym zdjęciu by lelek są takie dziurki, wkorzystałem jedną z nich do zrobienia punktu masy.

Napisano

> Moja astra też nie posiada szyberdachu. Nie ma to w zasadzie żadnego

> znaczenia. Problem polega na tym, że przewody z daszka są

> skierowane bezpośrednio w otwór pomiędzy wkrętami mocującymi owy

> daszek.

> Tak jak zobrazowane jest to na powyższym zdjęciu - rozwiercić otworek

> i bez problemu można podłączyć się pod lampkę oświetlenia

> wnętrza.

No to ja mam jakiś inny dach albo coś. Nie mam żadnego mocowania podsufitki w tym miejscu ona sobie po prostu wisi i jest w miarę sztywna. Przewody do lampki też idą pod podsufitką. Ja przepchałem przewody i mi wyszły w miejscu mocowania daszka i jest git. Coś kojarzę że to mocowanie daszka przechodzi przez podsufitkę i chyba tą blachę o której mowa ale ja przewody z pod tej blachy przeciągnąłem pod podsufitkę w okolicy mocowania daszka. chyba tam są jakieś do tego przydatne otwory ale żeby się upewnić musiałbym rozebrać. A oto fotki okolic mojej lampki

dsc00650wg7.th.jpg dsc00652lp6.th.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.