Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klatka z 126p do CC ???

Featured Replies

Napisano

Widziałem CC z klatką ponoć ze 126p. Obecny właściciel nie jest pewien że klatka pochodzi z 126p, jednak sprzedający zapewniał go że tak jest. Wygląda to całkiem przyzwoicie. Ciekaw jestem co było przerobione w tej klatce aby pasowała do CC ?

Czy ktoś ma doświadczenie z takim wynalazkiem ?

Jakiś czas temu na Allegro był również CC z klatką z 126p, jednak nie wyglądał najciekawiej frown.gif

Napisano

Ale po co chcez kombinowac? Kupisz klatke od malucha za 400zł do tego czaczniesz kombinowac przerabiac. Klatka z malucha wg mnie zupelnie nie pasuje bo ma tyl inny. Zreszta lepiej juz samemu wyspawac porzadnie niz kombinowac i poprawiac.

Napisano

> Ale po co chcez kombinowac? Kupisz klatke od malucha za 400zł do tego

> czaczniesz kombinowac przerabiac. Klatka z malucha wg mnie

> zupelnie nie pasuje bo ma tyl inny. Zreszta lepiej juz samemu

> wyspawac porzadnie niz kombinowac i poprawiac.

Dobrze mówi, dać mu pub2.gif

Widziałem seja z klatką po malarze i nie wyglądało to zbyt cudownie. Gość na nią narzekał że nie pasuje za dobrze i nie dość że pałąk główny leci daleko od słupków to zastrzały boczne wychodzą tak, że się nogami zaczepia. Porażka moim zdaniem. To już lepiej kupić jakąś skręcaną Kałużową albo poczytać dokładnie załącznik J i samemu wyspawać coś konkretnego

Napisano

> Widziałem CC z klatką ponoć ze 126p. Obecny właściciel nie jest

> pewien że klatka pochodzi z 126p, jednak sprzedający zapewniał

> go że tak jest. Wygląda to całkiem przyzwoicie. Ciekaw jestem co

> było przerobione w tej klatce aby pasowała do CC ?

> Czy ktoś ma doświadczenie z takim wynalazkiem ?

> Jakiś czas temu na Allegro był również CC z klatką z 126p, jednak nie

> wyglądał najciekawiej

bez sensu totalnie przeciez to dwa różne konstrukcyjnie auta o różnych wymiarach , nia ma sensu takie coś wogóle

Napisano

A pytanko mam.. chesz mieć klatke żeby mieć, czy chces zmieć klatke, zeby w razie czego Ciebie uratowała?? Jeśli to drugie, to poszukaj od SC i nie kombinuj, bo to tak samo jak bys po dzwonie chciał sobie doczepić przód np z Yarisa, bo tez podobno pasuje..

Więcej sie narobisz, a w razie czego to narobi więcej krzywdy niż pozytku...

Napisano
  • Autor

racja, nie ma sensu

pytanie było czysto hipotetyczne

Napisano

A jak juz temat sie troche rozkrecil to ma ktos zwymiaowana klatke do Seja. Bo tez szukam i nic nie moge znalesc i zaczalem sie zastanawiac czy samemu nie zrobic. Trn ja kupuje czesci i daje rysunek a spawacz działa zeby.GIF

Czuczu wiem ze Ty robiles masz moze jakies wymiary?

Napisano

> A jak juz temat sie troche rozkrecil to ma ktos zwymiaowana klatke do

> Seja. Bo tez szukam i nic nie moge znalesc i zaczalem sie

> zastanawiac czy samemu nie zrobic. Trn ja kupuje czesci i daje

> rysunek a spawacz działa

> Czuczu wiem ze Ty robiles masz moze jakies wymiary?

jakie wymiary pany.Maluch a cc to inna liga mialem koło siebie klatke z kszlsa i z cc i ta z kszla to mniejsza o 1/3 w kazda strone.

A klatke robi sie tak ze kupujesz rurke precyzjna np 6*1 lub 8 * 1 i sobie gniesz recznie w aucie a potem doginasz w realu i wtedy idealnie przylega.

Najpierw spawasz cele przednią w aucie potem cele przód do pałaka tylnego za fotelami , wtedy ustawiamy juz w pozycji w jakiej ma stac klatka na podporach i dospawujemy palaki tylne i boczne.

pamietajcie ze jak z przodu postawi sie klatke na metalowej podstawie dospawanej do podłogi i do progu dziek iczemu klatka jest maxymalnie rozstawiona na boki.

Do malucha poprzedniego ( przed cc ) sam robilem klatke i z tego co wiem smiga ona w jakim maluch udo dzisiaj. Koszt to 300-400 zł za rury + robocizna spawacza

Napisano

> A jak juz temat sie troche rozkrecil to ma ktos zwymiaowana klatke do

> Seja. Bo tez szukam i nic nie moge znalesc i zaczalem sie

> zastanawiac czy samemu nie zrobic. Trn ja kupuje czesci i daje

> rysunek a spawacz działa

> Czuczu wiem ze Ty robiles masz moze jakies wymiary?

Nikt nie robi klatki z gotowych wymiarów i rysunku. Po rozebraniu auta możesz zdjąć wymiary z pacjenta co najwyżej bo każde auto się jednak różni od siebie (zwłaszcza z koncernu fiata) po kilku tysiącach przejechanych kilometrów. Poczytaj sobie załącznik "J" ze strony PZM i będziesz dokładnie wiedziałjaką klatkę do sieboie zrobić. Możesz też gdzieś wydłubać homologację w której będziesz miał jeszcze dokładniej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.