Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwarancja PIONEER

Featured Replies

Napisano

Witam, zakupiłem radio pioneer na allegro, radio nie posiada instrukcji w j. polskim (jest pełna dokumentacja), posiadam gwarancję podbitą przez sprzedającego (pieczątka,NIP ale bez paragonu) wszystko było ok dopóki nie przeczytałem informacji na stronie internetowej takiej treści : Pragniemy poinformować, że wyłącznie produkty marki Pioneer posiadające oryginalną instrukcję w języku polskim i kartę gwarancyjną DSV Trading SA dołączoną do ostatniej strony instrukcji (nie kserokopie czy też innego rodzaju dokumenty) są uznawane przez dystrybutora za nabyte w legalnej sieci dystrybucji. Produkty zakupione poza oficjalną siecią dystrybucji Pioneer są traktowane jako pochodzące z niewiadomego źródła i w związku z tym pragniemy poinformować, że dystrybutor nie ponosi żadnej odpowiedzialności za produkty zakupione poza oficjalną siecią dealerską zarówno w zakresie dokumentacji (brak gwarancji, instrukcji) jak i reklamacji tych produktów; produkty takie nie są objęte bezpłatnym serwisem gwarancyjnym na terenie Polski, a dokumentacja taka nie będzie udostępniana w formie elektronicznej, ani drukowanej. W szczególności zalecamy zachowanie wzmożonej uwagi podczas zakupów na internetowych serwisach aukcyjnych. Zastanawia mnie czy w takim przypadku gwarancja to pic na wodę ??? Dzięki za odpowiedź. Sory ,że tak długo smile.gif

Napisano

> Witam, zakupiłem radio pioneer na allegro, radio nie posiada

> instrukcji w j. polskim (jest pełna dokumentacja), posiadam

> gwarancję podbitą przez sprzedającego (pieczątka,NIP ale bez

> paragonu) wszystko było ok dopóki nie przeczytałem informacji na

> stronie internetowej takiej treści : Pragniemy ... itd...

Z tego wygląda, ze to sprzedawca wziął na siebie obowiązki gwaranta i to on będzie bezpłatnie naprawial sprzęt, pod warunkiem, że uda Ci sie to od niego wyegzekwować!

A tak nawiasem to polskie prawo wyraźnie nakłada na sprzedawcę JAKIEGOKOLWIEK urządzenia do zaopatrzenia go w polską instrukcję obsługi!

Nie wiem jak dawno tego zakupu dokonałeś i jakie warunki były w opisie, bo być może nie czytając dokładnie, biorąc udzial w aukcji zgodziłeś się nieświadomie na nie.

Napisano
  • Autor

No właśnie wczoraj kupiłem to radio jakiś tekst i jest wyrażnie napisane gwarancja 24 miesiące. Najbardziej mnie wkurza fakt informacji na stronie producenta, sory ale jeśli kupuje sprzęt danej firmy to niekoniecznie odwiedzam ich stronę internetową.

Napisano

> No właśnie wczoraj kupiłem to radio jakiś tekst i jest wyrażnie

> napisane gwarancja 24 miesiące. Najbardziej mnie wkurza fakt

> informacji na stronie producenta, sory ale jeśli kupuje sprzęt

> danej firmy to niekoniecznie odwiedzam ich stronę internetową.

Z tego co się orientuje to pioneer na polske daje 12 miesięcy gwarancji. Gwarancja 24-o miesięczna jest gwarancją europejską i z tego co wiem nie jest uznawana w Polsce...Dlatego w razie problemów gwarancje bierze na siebie sprzedawca. Przerabiałem to jakiś czas temu gdy kupowałem pionka 4800 u jednego gościa z allegro zlosnik.gif.

Pozdro.

Napisano
  • Autor

Czyli w momencie jak się (odpukać) coś sp...to mam kłopot.

Napisano

> Czyli w momencie jak się (odpukać) coś sp...to mam kłopot.

dokladnie prawdopodobnie mozesz szukac wiatru w polu oslabiony.gif

Napisano

> dokladnie prawdopodobnie mozesz szukac wiatru w polu

I warto się zastanowić czy wydać parę zł mniej i mieć krótszą gwarancję (lub jej nie mieć), czy zapłacić więcej i mieć gwarancję. Swoją drogą sprzęt takiej firmy jak Pioneer rzadko się psuje, ale jednak jest to tylko sprzęt. Pamiętajmy o tym...

Napisano

> I warto się zastanowić czy wydać parę zł mniej i mieć krótszą

> gwarancję (lub jej nie mieć), czy zapłacić więcej i mieć

> gwarancję. Swoją drogą sprzęt takiej firmy jak Pioneer rzadko

> się psuje, ale jednak jest to tylko sprzęt. Pamiętajmy o tym...

Można też kupić za pośrednictwem Allegro w leglanym sklepie internetowym udzielającym NORMALNEJ i PRAWDZIWEJ gwarancji oraz wydającym faktury i paragony!

Ceny są takie same jak u sprzedawcow prywatnie importujących z zagranicy sprzęt a bezpieczeństwo zakupu większe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.