Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spec od akumulatorów

Featured Replies

Napisano

> Jak w temacie szukam, bo mam sprawę, Prv.

Firma w której pracuje zajmuje się sprzedażą aku. Akurat to nie mój dział ale może będę mógł pomóc wink.gif

Napisano

Forum nie jest portalem do wyszukiwania specjalistów tylko miejscem do dyskusji. No chyba, że opisanie tego narazi Twoich bliskich na odpowiedzialność karną, hańbę lub dotkliwą i bezpośrednią szkodę majątkową albo jeżeli miałoby to być połączone z pogwałceniem istotnej tajemnicy zawodowej. zlosnik.gif

Napisano

> Jak w temacie szukam, bo mam sprawę, Prv.

Wal na forum. Tutaj są sami spece od akumulatorów, a każdy lepszy od drugiego biglaugh.gif. Odpowiedź na problem napewno dostaniesz, a przy okazji inni się czegoś dowiedzą. Co sto głów to nie jedna grinser006.gif

Napisano

Dobrze gadają ale jak się wstydzisz to kontattuj się z tym >

jonasz < człowiekiem kiedyś bardzi mi pomógł.

Napisano
  • Autor

W skrócie: padł aku - złożona reklamacja - nie przyjeli, jak sie odwołać bo twierdzą że wina po stronie samochodu a tak nie jest. Aku z lipca 2007.

Napisano

> Wal na forum. Tutaj są sami spece od akumulatorów, a każdy lepszy od

> drugiego . Odpowiedź na problem napewno dostaniesz, a przy

> okazji inni się czegoś dowiedzą. Co sto głów to nie jedna

oczywiście kolega ma racje, tu prawie każdy zna się na akumulatorach , ja na przykład swój ładuje w każdą sobotę pub2.gif20.GIF najbardziej to lubię te 40Volt zakrecony.gif

Napisano

Właśnie odgrzebałem kotleta to sobie poczytaj > tutaj właśnie <

Napisano

> Właśnie odgrzebałem kotleta to sobie poczytaj > tutaj właśnie

U kolegi Piterpan'a był inny objaw: opad masy czynnej. Normalnie nie jest to wada fabryczna (wynika najczęściej ze złego napięcia ładowania ale również z intensywnej eksploatacji np na Taxi), ale w tym przypadku wystąpił tylko w jednej celi, co sugeruje jednak że coś z nią było nie tak. IMO reklamacja powinna być uznana ok.gif

Napisano

> oczywiście kolega ma racje, tu prawie każdy zna się na akumulatorach

> , ja na przykład swój ładuje w każdą sobotę najbardziej to

> lubię te 40Volt

Ja wole coś o niższym napięciu, tak ok. 6V biglaugh.gif20.GIF

A wracając do akumulatorów, to wydaje mi się, że po prostu robią coraz gorsze, pomimo że piszą o super, hiper technologi w nowych produktach. Ja w maluchu użytkowanym przez 18 lat zużyłem 2,5 akumulatora (bo ten 3 był jeszcze całkiem dobry i miał 2 lata). Czyli wypada, że każdy wytrzymywał po 8 lat boje_sie.gif A nadmienie, że w maluchu miałem prądnice.

Ojciec w Tico używa akumulatora już 10,5 roku, a chyba każdy widział jak wygląda akumulator w tym samochodzie biglaugh.gif.

A ja w półtorarocznej Fieście mam już drugi akumulator, na szczęście wymieniony na gwarancji (dobrze, że gwarancja jest na cały samochód i odpada przepychanka z tytułu, co jest winne: aku, czy instalacja.

Albo po prostu te nowe samochody maja za małe akumulatory w stosunku do zapotrzebowania na prąd do rozruchu i utrzymania na postoju pod napięciem alarmów, immobilizerów, komputerów, centralnych zamków itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.