Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przymiarka do Vectry B, na co zwrócić uwagę??

Featured Replies

Napisano

Witam,

pytanko jak w temacie:) Interesowałyby mnie Vectry z roczników '98-'99, wersja kombi, only benzynka. Dziękuję z góry za wszystkie sugestie bow.gif

Napisano

> Witam,

> pytanko jak w temacie:) Interesowałyby mnie Vectry z roczników

> '98-'99, wersja kombi, only benzynka. Dziękuję z góry za

> wszystkie sugestie

Z Vectra tak samo jak z Astrą te same bolączki przede wszystkim blaszyska no i zawiecha bardziej skomplikowana. Szczególnie tył i słynne tuleje pływające. Na szczęście koszt wymiany nie wielki.

Napisano

i słynne tuleje pływające. Na szczęście koszt wymiany nie

> wielki.

40 zeta za sztuke, razy 4 + 80 wymiana smile.gif

Napisano

> Z Vectra tak samo jak z Astrą te same bolączki przede wszystkim

> blaszyska no i zawiecha bardziej skomplikowana. Szczególnie tył

> i słynne tuleje pływające. Na szczęście koszt wymiany nie

> wielki.

Blacha w poliftowych już tak bardzo nie daje popalić ok.gif

Napisano

> Blacha w poliftowych już tak bardzo nie daje popalić

to fakt... moje '00 zdrowiutkie jak d..a niemowlaka

Napisano

> Witam,

> pytanko jak w temacie:) Interesowałyby mnie Vectry z roczników

> '98-'99, wersja kombi, only benzynka. Dziękuję z góry za

> wszystkie sugestie

Imo bardziej celowałbym w wersję poliftową (bodajże od maja '99) podobno są z nimi mniejsze kłopoty niż z poprzednich roczników - dużo rzeczy ponoć poprawiono - ile w tym prawdy to nie wiem.

Dużo zależy od konkretnego modelu - ja powożę vectrą z 99 z nalotem ~150 kkm - mam ją od lipca i do tej pory musiałem wymienić rolkę napinacza paska klinowego. Do tego chyba powolutku muszę przymierzać się do wymiany sprzęgła bo dość wysoko bierze (ale to prawdopodobnie wina techniki jazdy poprzedniego właściciela).

Poza tym jeśli chcesz benzynę to przygotuj się, że oplowskie ecoteki lubią żłopać olej - choć nie jest to regułą. Mój 1,6 zjada jakieś 3 do 4 setek na 1000 km - natomiast kumpla dokładnie taki sam motor trzyma stan od wymiany do wymiany (jeździmy na mobilu1 10w40).

Aha... moja niunia ma też lekki luz na maglwonicy co czasem objawia się na kole kierowniczym. Z tego co rozmawiałem z mechanikiem, który zajmuje się oplami w vectrach układ kierowniczy nie jest mocną stroną i lubią wychodzić właśnie takie kwiatki jak u mnie albo np luzy na krzyżaku łączącym kierownicę z resztą układu (to bym w każdym razie po swoich doświadczeniach dotychczasowych bym sprawdził).

Jeśli chodzi o silniki - nie wiem jaki masz styl jazdy ale do szybszej jazdy 1.6 jest słabawy. Jeździ ale jakoś strasznie nie pokozaczysz - do spokojnej jazdy w sam raz - na autostradzie prędkość podróżna to tak koło 130-140. Maks do jakiej go rozbujałem to coś koło 185 (dokładnie nie pamiętam i było to na niemieckim autobanie żeby nie było że pirat jestem zlosnik.gif)

Generalnie gdybym był na kupnie to szukałbym minimum 1.8 bo spalanie podobne jak w 1.6 a przyjemność z jazdy na pewno troszkę większa. Mój pali teraz około 10 litrów - w lecie koło 9 ale jak się włączy klimę to spalanie od razu podskakuje.

EDIT: teraz zauważyłem: przesiadłem się do viki dokładnie z takiej samej astry jak powozisz (tyle, że miałem c16nz) - różnica kolosalna zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.