Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW LUPO

Featured Replies

Napisano

czy ktos jeździ tym wynalazkiem?

jak to sie sprawuje? czy siljnikiem 1.0 idzie podjechac pod gorke? czy rzeczywiscie bedzie bardzo oszczedny z tym silnikiem. jakie sa typowe usterki tego auta. ew. ile pali 1,7 diesel

Napisano

> czy ktos jeździ tym wynalazkiem?

> jak to sie sprawuje? czy siljnikiem 1.0 idzie podjechac pod gorke?

>ja miałem arosę 1,0 a to jest to samo - napisz mi jaki rocznik zamiezasz nabyć a ja ci cały elaboat wyślę

Napisano

jezdzilem lupo 1,4TDI fajne autko, z klimą ale bez ABS, w miescie rewelacja, z przodu duzo miejsca,

latwos ie parkuje,proste w obsludze...

Napisano

Lepiej unikać wersji specjalnej Lupo 3L. Pali co prawda w granicach 3l/100km po trasie ale jest kosztowniejsza w utrzymaniu z uwagi na niestandardowe bebechy jak m. ni:

- silnik TDI 1.2l 3 cylindry

- skrzynia Tiptronic

- elementy konstrunkcji ze stopów magnezu i aluminium

Napisano
  • Autor

> >ja miałem arosę 1,0 a to jest to samo - napisz mi jaki rocznik

> zamiezasz nabyć a ja ci cały elaboat wyślę

szukam auta od 98 do 2002 mniej wiecej. silnik 1.0, 1.7 sdi albo 1,4 tdi. 1,4 benzyna odpada bo to ma byc bardzo oszczedne autko. nie wiem ile one moga spalic- np czy jest sens pakowac sie w 1,7 sdi czy 1,0 spali podobna ilosc paliwa, no i ktory bedzie zwawszy, jakos pojemnosc 1,7 sugeruje stosunkowo duze spalanie.piszcie wszystko co wam do glowy o tym autku przychodzi bo dzisiaj bylismy obejrzec zielona zabe:)

Napisano

najlepszy bedzie ten 1.4tdi jak nie to 1.7 pala one podobnie czyli nic:)ponizej 5 napewno srednio,benzyna swoje wezmie

Napisano
  • Autor

> najlepszy bedzie ten 1.4tdi jak nie to 1.7 pala one podobnie czyli

> nic:)ponizej 5 napewno srednio,benzyna swoje wezmie

a ten 1,2 tdi faktycznie pali 3 l? 1,7 W MIARE jezdzi czy mul straszny? macie moze jakies parametry yego auta?

Napisano

Czytałem kiedyś testy Lupo TDI 3L. Na trasie przy lekiej nodze jestw stanie zmieścić się poniżej 3l/100km pod warunkiem, że nie korzystamy z za dużej liczby odbiorników prądu i ogrzewania (z uwagi na dużą sprawność silnika jest wspomagane elektrycznie)

Parametry tego Lupo znajdziesz na necie, wpisz Lupo 3L w wyszukiwarce

Napisano

> ja miałem arosę 1,0 a to jest to samo - napisz mi jaki rocznik zamiezasz nabyć a ja ci cały elaboat wyślę

Pozwole sobie podlaczyc sie do tematu z takim oto pytankiem smile.gif: Czy pojawil sie juz moze ktos na tym forum, kto ma Lupo lub Arose z silnikiem 1.0, ale nie zadnym innym, tylko konkretnie o oznaczniu AHT??

A moze ktos ma w postaci elektronicznej serwisowke i/lub materialy szkoleniowe w zakresie mechaniki i elektroniki silnika AHT smile.gif? Bylbym niezmiernie wdzieczny za podzielenie sie nimi 20.GIF.

Napisano

Nie wiem, czy miałem silnik AHT, moja arosa to był 1,0 16V z 1997r - produkowana w Niemczech, bo Arosę przez rok tam robiono - potem Lupo dopiero od 98r a arosę wywalono do hiszpanii. I jeżeli chodzi o spalanie - w Polsce najlepszy wynik miałem 5,4 po trasie. Ale jak pojechałem za granicę - do Chorwacji - spalanko 4,0 - myślałem że mi się wskaźnik poziomu paliwa zawiesił ale podjeżdżałem na stację, bomblowałem do pełna i dalej jazda. Jak już ja bym kupił 1,7 SDI bo ten LUPO 3L - rzeczywiście - spalanko ma w granicach 3 literków ale ten automat to porażka - mało kto to naprawia. 1,7 SDI pali jakieś 4/100. Lepiej lać ropkę i się cieszyć jazdą niż oszczędzać pozornie litr na 100 i bujać sie po mechanikach. 1,4 benzyna - niekoniecznie dużo spali bo auto jest lekkie - ale wszystko zależy od stylu jazdy. Generalnie zawieszenie w aucie super, komfort jazdy też - najlepiej się jeździ w 2 osoby+zakupy bo miejsce w bagażniku jest tylko.... na książeczkę czekową smile.gif

Napisano

> Nie wiem, czy miałem silnik AHT, moja arosa to był 1,0 16V z 1997r

Nie, to na pewno nie miales AHT, po pierwsze dlatego ze w 1997 jeszcze ich nie montowano, a po drugie on nie jest 16V, tylko 8V i w dodatku OHV zlosnik.gif. To dosc rzadko spotykany, specyficzny silnik, na dodatek czesto mylony z innymi 1.0, ktore montoano do Lupo i Arosy. Kiedys juz opisywalem te sprawe na tym forum, przedstawilem szczegolowe dane technicze. Podalbym linka do tamtego mojego posta, ale niestety nie bangla wyszukiwanie i nie moge go teraz namierzyc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.