Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Egr czyszczenie ii

Featured Replies

Napisano

Przeczyscilem dzisiaj egr ,zasyfiony był strasznie ,pewnie od nowosci nie ruszany hmm.gif po złożeniu wszystkiego wybrałem sie na jazde próbna i wydaje mi sie ze auto gorzej ciagnie od dołu hmm.gif dlaczego tak sie moze dziac ,no chyba ze mi sie tylko wydaje ok.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

jako ze nikt mi nie odpowiedzial mam nastepne pytanka grinser006.gif

podczas zakladania weza metalowego przykreconego od dolu egr i idacego do nie wiem czego grinser006.gif ustawilem go niezbyt równo i teraz lekko syczy grinser006.gif ,autko moze slabiej ciagnac od dołu

a tak wogule istnieje jakis sposób by sprawdzic czy ma sie dobry egr hmm.gif

Napisano

Hmm

Sprawdzenie szczelności:

Odkręcam ten metalowy przewód- rurke karbowaną od kolektora i EGR-a a następnie przykręcam go przestawiając o 90 stopni do góry tylko do EGR-a . no i dmucham w niego.... hehe.gif jeśli nic nie można przedmuchać to znaczy, że szczelny ....

Czyszczenie:

Odkręcasz 4 śrubki inbus cewki EGR-a i odkręcasz cewkę... wydłubujesz wszystko co jest w środku- sadza i sprawdzasz czy ten grzybek w cewce jak i w zaworze porusza sie i cofa...

Jeśli całego odkręciłeś i źle przykręciłeś to spaliny będą walić do srodka komory silnika i do wnętrza auta.... udusisz sie oslabiony.gif

Popraw to koniecznie old.gif

Napisano
  • Autor

szczelny jest i grzybek tez sie cofa ,ta nieszczelnosc na wezu poprawie ,tylko czy ona ma jakis wplyw na prace silnika , bo czasami zamula go troszke tak przy 2000 -2200 obr ,musze jescze wyczysc overboost ,bo egr byl zawalony strasznie w sadzy a przy wlocie do kolektora to az taka maz byla boje_sie.gif

dzieki za odpowiedz 20.GIF

Napisano

Zrobiłeś sobie częściową dziurę w wydechu i dolocie, są inne parametry pracy i może między innymi trochę zamulać. Zależy od wielkości nieszeczelności.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.