Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AC AXA

Featured Replies

Napisano

Miał ktoś jakieś doświadczenia z firmą AXA?? Chodzi mi głównie o AC. Robią jakieś problemy czy wszystko jest ok?

Najdroższa oferta za OC+AC+NNW 2600 Link4 yikes.gif

Średnia i takie ceny są najczęściej około 800 - 1000 zl

AXA 650

Napisano

> Miał ktoś jakieś doświadczenia z firmą AXA?? Chodzi mi głównie o AC.

> Robią jakieś problemy czy wszystko jest ok?

> Najdroższa oferta za OC+AC+NNW 2600 Link4

> Średnia i takie ceny są najczęściej około 800 - 1000 zl

> AXA 650

przeczytaj OWU... pewnie udzial wlasny w kazdej szkodzie i amortyzacja czesci

Napisano
  • Autor

> przeczytaj OWU... pewnie udzial wlasny w kazdej szkodzie i

> amortyzacja czesci

Udział zniesiony za dopłata, a amortyzacja części chyba w wielu firmach występuje.

Napisano

> Udział zniesiony za dopłata, a amortyzacja części chyba w wielu

> firmach występuje.

Ostatnio dla kogos na szybko przeanalizowalem OWU w AXA i na pierwszy rzut oka troche trzeba roznych rzeczy dodatkowo wykupic, zeby wyszlo z tego normalne AC:

1. Jesli nie wykupiles dodatkowo ubezpieczenie ryzyka od kradziezy, to AC tyczy sie tylko zniszczenia lub uszkodzenia pojazdu wskutek zdarzen opisanych w OWU

2. Jesli nie wykupiles dodatkowo ubezpieczenia na terenie Europy, to AC od zniszczenia i uszkodzenia pojazdu obowiazuje tylko w Polsce

3. Oprocz dodatkowego ubezpieczenia od kradziezy mozna jeszcze wykupic ubezpieczenie od kradziezy w Europie (bez bylych krajow ZSRR, ale to akurat norma wszedzie) - bez tego, tylko w Polsce

4. Jesli nie wykupiles udzialu wlasnego, to niestety odszkodowanie bedzie w razie szkody pomniejszone o jego wysokosc

5. Wyglada na to, ze w AXA nie maja czegos takiego, jak amortyzacja czesci, ale za to patrzac po OWU z calym sercem sie przykladaja do rozporzadzenia ministra odpowiedniego co do uzywania "części zamiennych o porównywalnej jakości, dystrybuowanych w sieciach funkcjonujących poza siecią oficjalnego producenta lub importera pojazdu" dla aut starszych niz 3 lata z nieciekawym zastrzezeniem: "W przypadku braku w powyższych sieciach części zakwalifikowanych do wymiany ceny dla potrzeb wyceny ustalane są w oparciu o ceny producenta z zastosowaniem

współczynnika urealnienia cen w wysokości 0,7" =(

Napisano

> przeczytaj OWU... pewnie udzial wlasny w kazdej szkodzie i

> amortyzacja czesci

OWU nie czytałem bo w końcu zostałem w Benefii ale te udzialy w szkodzie itd są tylko w pakietach wykupywanych online. Nawet pakiet pelen nie ma Europy i ma 15 % udziału własnego ale już przez konsuktanta można wziąć całą opcję i stosunkowo niewiele to kosztuje. Mi pakiet pelen online wychodził 930 pln, a full z ac i ass europa + zniesione wszystkie udziały, amortyzacje etc wyszło 1140 więc całkiem ok. Inna sprawa ze Benefia dała mi to samo za 940 wink.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

> AXA 650

Czy może ktoś wzbogacił się o doświadczenia z AXA?

Przeczytałem dokładnie OWU, telefonicznie skalkulowałem ubezpieczenie z maksymalną ilością opcji i jak na razie oferta jest najtańsza. Jedyne to co mnie martwi to zapisy o likwidacji szkody (zamienniki, standardowe stawki za roboczogodzinę).

PS. Równie tani był allianzdirect ale w ciągu tygodnia zdrożał o prawie 20%!!!! Szkoda, że w poprzednim tygodniu nie mogłem zawrzeć ubezpieczenia!

Napisano

> PS. Równie tani był allianzdirect ale w ciągu tygodnia zdrożał o

> prawie 20%!!!! Szkoda, że w poprzednim tygodniu nie mogłem

> zawrzeć ubezpieczenia!

pogadaj z jakims agentem Allianz. moze cos uszczknie i bedziesz mial zblizona stawke jak w Allianzdirect

Napisano

> AXA 650

Tesciowa sie juz boryka 1,5 roku z wyplata, nic nie chca dac - naszczesie DAS sie sadzi i wygra napewno ok.gif

NAPRAWDE NIE POLECAM!

Napisano

tak jak kolega jeden wspomniał zamienniki są w AXA na topie - w autach do 3 lat możesz wymieniać na oryginały

- zawsze proponują wycenę kosztorysową - jeżeli nie przyjmiesz - pozostaje Ci podpisanie upoważnienia na jakiś serwis i naprawa bezgotówkowa

air bag także proponują jako zamiennik ( cena z allegro grinser006.gif ), no chyba, że przedstawisz fakturę zakupu

od serwisów wymagają przedstawienia faktur źródłowych zakupionych części

ostatnio mają naciski z Francji i ułatwiają likwidację szkody

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.