Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż halogenów

Featured Replies

Napisano

Czy w zderzaku modelu bez fabrycznie montowanych halogenów jest instalacja? Wystarczy wyciąć otwory i kable będą?

Napisano

> Czy w zderzaku modelu bez fabrycznie montowanych halogenów jest

> instalacja? Wystarczy wyciąć otwory i kable będą?

A se zobacz czy jest czy nie 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> A se zobacz czy jest czy nie

No ale mi odpowiedz hehe.gif Coś mi się kojarzy, że ktoś pisał, że są...

Napisano

> No ale mi odpowiedz Coś mi się kojarzy, że ktoś pisał, że są...

Jak są to są a jak nie są to nie są. Tak samo z mocowaniami do koszyków. Bez zajrzenia się niestety nie dowiesz. Tu na powtarzalność wyposażenia nie można liczyć zlosnik.gif

Napisano

> No ale mi odpowiedz Coś mi się kojarzy, że ktoś pisał, że są...

Bo to jest prawo Kima : Raz są, a raz ich nima hehe.gif

Dobrze Ci napisał - weź i sprawdź. Tu nawet nie można określić wersji czy tez modelu, które miały gotową instalkę. zlosnik.gif

Napisano

W moim według numeru z dowodu rej.,nie ma nic.A od wewnątrz zderzaka chyba to są uchwyty na koszyki halogenów,wiszą jakieś kabelki koło chłodnicy,w listwie z przyciskami też wystarczy że kupię przycisk bo są kabelki,w desce jest mnóstwo pustych kontrolek-ale bez piktogramu.

Sam jeszcze nie próbowałem z miernikiem tego sprawdzić-czy jest napięcie itp. niewiem.gif

Napisano

1. Zderzak jest typowy dla wszystkich - wzór fabryczny posiada słupki pod mocowanie , tylko otwór trzeba wycinać i pasować.

2. Nawet jeżeli jakieś kable są, to na wiele ci sie nie zdadzą. Spora moc hausów wymaga solidnego montażu, przewodów prądowych o większym przekroju (2,5 mm2), wręcz koniecznie odrębnego przekaźnika, odrębnego bezpiecznika. A wykorzystując istniejące kabelki (zwykle za cienkie, jak to w uno) i tworząc dodatkową pajęczynę łatwo o przegrzanie jakiegoś kabla, przeciążenie i uszkodzenie styków np. przełącznika zespolonego, że nie wspomnę o groźbie pożaru i jednocześnie o potrzebie Twego spokojnego snu po odejściu od autka. Powodzenia

Napisano

> 1. Zderzak jest typowy dla wszystkich - wzór fabryczny posiada słupki

> pod mocowanie , tylko otwór trzeba wycinać i pasować.

No chyba że się trafi na wyrób rzemieślnika, który miał tańszą formę i robi bez słupków biglaugh.gif W Uno pojęcie typowy nie istnieje biglaugh.gif

> 2. Nawet jeżeli jakieś kable są, to na wiele ci sie nie zdadzą.

Jeśli jest fabryczna instalacja to jest ona przystosowana do halogenów więc czemu ma się nie nadać? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

I jeszcze pytanko. Jutro będę grzebał czy jest tam ta instalacja czy nie. Gdzie szukać??? Poprostu pomacać czy pod zderzakeim w miejscu na halogeny sa kable? Co jak co ale zdolności elektrycznych to ja nie mam rotfl.gif Podłączenie panelu z przyciskami do halogenów jest takie samo jak standard? Wtyczki i kostki nie trzeba przerabiać? W poniedziałek i tak autko pojedzie do elektromechanika i przy okazji podłączony będzie zegareczek ale tak wolę zapytać zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.