Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przełacznik swiateł

Featured Replies

Napisano

cfaniak.gifproblem jest nastepujacy.

jak zapale go i jest zimny, właczam swiatła i niespodzianka. swiatła z przodu sa, ale podswietlenia deski i swiatel z tyłu nie ma. jak delikatnie nacisne od siebie dzwignie od swiateł to sie zapalają. czasem juz tak zostaja a czasem ja puszcze to znowu z tylu gasna. gdzie jest problem? confused.gif

jak sie rozgrzeje to raczej nie ma problemu...

Napisano

przełącznik zespolony siada,

Napisano
  • Autor

czy warto podjac sie naprawy czy od razu go wymieniac? mi sie wydaje ze to styki mogly troche zasniedziec.

Napisano

> czy warto podjac sie naprawy czy od razu go wymieniac? mi sie wydaje

> ze to styki mogly troche zasniedziec.

zrób sobie osobny przełącznik w "pstryczku" do świateł pozycyjnych.

Ja tak miałem i było OK.

Napisano

Mam taki sam problem ,ale z przednimi mijania.Nowy u mnie kosztuje 150zł,ale najpierw w sobotę spróbuję to naprawić frown.gif

Napisano

> czy warto podjac sie naprawy czy od razu go wymieniac? mi sie wydaje

> ze to styki mogly troche zasniedziec.

nie rozbierałem tego,pleciałem na szrot dałem 70 zeta i już kilka latek śmiga bez problemu

Napisano
  • Autor

> zrób sobie osobny przełącznik w "pstryczku" do świateł pozycyjnych.

> Ja tak miałem i było OK.

jak to osobny pstryczek? mozesz rozwinac mysl?

u mnie dzieje sie tak tylko jak jest zimno i duza wilgotnosc powietrza. w cieple dni prawie nie ma porblemu.

Napisano

u mnie było tak, że światła mijania świeciły prawie cały czas, jak się delikatnie podciągnęło wajche to gasły (dobre przy odpalaniu). niby niewielki problem, bo wszystko ok tylko mrugnąć długimi się nie dało wogóle, ale niestety jak przyszedł mróz poniżej -15 to wogóle nie było świateł tylko postojowe... naprawiać nie ma co moim zdaniem-szrot albo allegro (ja kupiłem za 10zł na all)-wymieniasz i żaden problem... ciekawostka-minute nim wymieniłem przełącznik założyłem przekaźniki do świateł i było dobrze, ale przełącznik i tak wymieniłem-wypalony jeden wtyk w kostce... (to samo miałem kiedyś w maluchu;) )

Napisano

> problem jest nastepujacy.

> jak zapale go i jest zimny, właczam swiatła i niespodzianka. swiatła

> z przodu sa, ale podswietlenia deski i swiatel z tyłu nie ma.

> jak delikatnie nacisne od siebie dzwignie od swiateł to sie

> zapalają. czasem juz tak zostaja a czasem ja puszcze to znowu z

> tylu gasna. gdzie jest problem?

> jak sie rozgrzeje to raczej nie ma problemu...

Po pierwsze dociśnij końcówki w liczniku. prawdopodobnie masz też spieńcia na takiej końcówce pod maską... w fiacie za nią krzyknęli 80 zł z wymianą beksa.gif, ale wymieniłem i wszystko gites zlosnik.gif

Napisano

> Mam taki sam problem ,ale z przednimi mijania.Nowy u mnie kosztuje

> 150zł,ale najpierw w sobotę spróbuję to naprawić

Załóż przekaźniki na światła.

Dzisiaj (a w zasadzie wczoraj) zamontowałem ojcu do uno 1,4i.e.s z 96r., więc byś za dużo nie szukał podpowiem gdzie czego szukać.

Napięcie zasilające przed wyłącznikiem, jest doprowadzone zielonym przewodem - spiętym pojedynczym stykiem (złączką) - jest więc łatwy do znalezienia. po rozpięciu tej złączki świateł nie powinno być.

Z przełącznika napięcie na światła mijania i drogowe wyprowadzone są na żółtej wielozłączce (z prawej strony kolumny). Patrząc od strony żarówek, są to przewody pomarańczowy i żółto-pomarańczowy.

Odizolowując przewód zielony - ładnie dolutowujesz przewód od jednego styku (lub po 1 ze styków - jeżeli zakładasz 2 przekaźniki - mijania i drogowe), Drugie styki dolutowujesz do przewodów pomarańczowego i biało-pomarańczowego - po wcześniejszym przecięciu tych przewodów przed wtyczką. Cewkę zasilasz s drugich końców przeciętych przewodów (od strony wyłącznika) - najlepiej przez bezpiecznik i pozostało znaleźć masę. Działa i koszt niewielki - ok. 10zł 2 przekaźniki, 2 gniazda i 2 szklaki wink.gif

W załączniku paintowy schemacik - tak na szybko z głowy naskrobałem.

Za ew. pomyłki nie biorę odpowiedzialności - przez wczesną porę zlosnik.gif

280534821-schemat.JPG

post-57955-14352491905089_thumb.jpg

Napisano

Dzięki za radę,ale w ostatnią sobotę poległem wraz z tym przełącznikiem.Teraz jak na włączonej stacyjce zgaszę światła to pali się (wielofunkcyjny),więc i tak do wymiany mad.gif

Myślałem że w Uno z lampami H4 są przekaźniki w oryginale confused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.