Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z nagrzewnicą w Lany Poniedziałek

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Wczoraj gdy wróciłem od rodziny zauważyłem, że dywanik od strony kierowcy jest na środku mokry. Sprawdziłem palcem i okazało się, że plama jest ze śliskiego płynu - poszukałem na google i znalazłem, że winna może być nagrzewnica. Zgodnie z opisem wsadziłem rękę pod plastik na wysokości pedału gazu i wyczułem na metalowych rurkach (chyba od nagrzewnicy) że zgromadził się na nich płyn. Czytałem, że aby dostać się do nagrzewnicy potrzeba rozebrać całą deskę rozdzielczą. I pytania moje są takie - czy nie da się tego w inny sposób wyciągnąć. Co najczęściej pada w takich nagrzewnicach oraz czy w przypadku gdy zmniejszę pokrętło ogrzewania na minimum to też będzie cieknąć (nie chcę aby mi zalało całą podłogę). Jeśli to ma jakieś znaczenie ta auto jest z klimatyzacją. Na razie jedyne co mogę zrobić to założyć pod tym miejscem pampersa wink.gif

Pozdrawiam i przesyłam spóźnione życzenia świąteczne

P.S. Znalazłem manual do Astry F i tam można wyciągnąć nagrzewnicę bez rozbierania całej deski - czy da się tak w Astrze G? - ma ktoś może manual jak to zrobić

Napisano

nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale zmień zawczasu tytuł wątku ok.gif

coś jak np. [G] nagrzewnica itd.

Napisano

jak będziesz edytował tytuł posta to popraw jeszcze to

Quote:

aby dostać się do przepustnicy potrzeba

chodzi chyba o nagrzewnicę...

co do twojego problemu to nie pomogę, bo eFką się poruszam, a tam jest prościej...

Napisano
  • Autor

Dzięki, już to poprawiłem. A mogę dodać jeszcze jedno, że po skręceniu na minimum ogrzewania nie wyczuwam wycieku płynu w okolicach nagrzewnicy, ale z drugiej strony nie przejechałem na tyle aby się silnik i płyn zagrzał.

P.S. A może warto zawczasu się zaopatrzyć w cosik takiego

nagrzewnica astra G

I jeszcze jedno wymieniałem około dwóch tygodni temu kompletny rozrząd plus pompa wodna. Gdy odbierałem samochód to zauważyłem, że dywanik kierowcy jest mokry z płynu - nie pytałem już jednak mechaniora o to tylko go wysuszyłem i był spokój. Czy możliwe jest aby przy wymianie mechanior coś sknocił i przez to płyn lał się do środka - czy np. źle założona pompa wodna powodowałaby taki przeciek? (od razu zaznaczam, że nie mam kanału i na razie nie mam gdzie zaglądnąć pod spód)

Napisano
  • Autor

Jakoś nikt nie podjął wątku więc musiałem sobie radzić sam i odpowiedź znalazłem na konkurencyjnym forum - jakby ktoś był zainteresowany to tutaj jest link

forum opel 24

Napisano
  • Autor

Mimo wszystko muszę zasięgnąć Waszej porady. Wymontowałem tunel i ściągnąłem zapinki z osłony nagrzewnicy - płyn zaczął mi teraz lać na stronę pasażera. Cieknie z rurki biegnącej po stronie pasażera w miejscu łączenia metalowej rurki z plastikową od strony silnika. Pytanie mam takie - w którym miejscu i jak rozłączyć nagrzewnicę z tymi rurkami oraz czy spuszczać wcześniej płyn z chłodnicy czy też nie. Proszę o podpowiedzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.