Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dluuuugie kręcenie

Featured Replies

Napisano

hej. mam problem i nie wiem czy go wiązać z tym ze w autku jest gaz? (ponoć to problem większości zagazowanych aut)

Oto problem -->rano odpalam zimny silnik - na tyk, jeżdżę zgaszę na chwile zapalam znowu-na tyk ale gdy jeżdżę jest ciepły i zapalam po 10-20 min już bez pomocy pedału gazu nie da sie odpalić muszę dodać lekko gazu i dluuuuuuzej pokręcić(mechanik powiedział ze listwa wtryskowa do wymiany ale moim zdaniem to zła teoria)

Napisano

reduktor do czyszczenia/regeneracji/lub nowy i na 100% bedzie po problemie. Takie cos sie dzieje jak auto zalewa 2 paliwami na raz czyli puszcza gdzies zaworek

Napisano
  • Autor

a dlaczego rano jak jest zimny to go nie zalewa dwoma paliwami albo jak jest rozgrzany wyłączę a po około 30 sek. zpale tez nie ma problemu?

Napisano
  • Autor

można jakoś reduktor sprawdzić - wyczyścić samemu?

Napisano

sprawdź też stan elektrozaworu przy reduktorze. Jak nie bedzie trzymał to napcha cały dolot gazem z rurek.

Napisano

> a dlaczego rano jak jest zimny to go nie zalewa dwoma paliwami albo

> jak jest rozgrzany wyłączę a po około 30 sek. zpale tez nie ma

> problemu?

Zrób test. Po jeździe na gazie przed wyłączeniem silnika, przełącz na benzynę. Nie popracuje silnik chwilę, a następnie go wyłącz. Jeśli zapali bez problemów tzn, że elektrozawór na reduktorze nie domyka się i puszcza gaz. Można wykręcić trzpeń tego elektrozaworu i ładnie wyczyścić. Przeważnie pomaga.

Napisano

> hej. mam problem i nie wiem czy go wiązać z tym ze w autku jest gaz?

> (ponoć to problem większości zagazowanych aut)

> Oto problem -->rano odpalam zimny silnik - na tyk, jeżdżę zgaszę na

> chwile zapalam znowu-na tyk ale gdy jeżdżę jest ciepły i zapalam

> po 10-20 min już bez pomocy pedału gazu nie da sie odpalić muszę

> dodać lekko gazu i dluuuuuuzej pokręcić(mechanik powiedział ze

> listwa wtryskowa do wymiany ale moim zdaniem to zła teoria)

Jeśli masz I lub II generację to elektrozawór w reduktorze szwankuje. Można go rozebrać i wyczyścić, być może trzeba wymienić mu gumkę uszczelniającą.

Jeśli masz instalkę IV generacji to mogły by być winne wtryskiwacze od gazu.

Napisano
  • Autor

no mam instalacje II gen i pytanko czy przed rozebraniem tego elektrozaworu trzeba gdzieś odciąć dopływ gazu do reduktora? wydaje mi sie ze przed filtrem chyba jeszcze jeden jest wiec chyba nie-- dobrze myślę? była może jakaś FR o czyszczenie tego?? zlosnik.gif

Napisano

> no mam instalacje II gen i pytanko czy przed rozebraniem tego

> elektrozaworu trzeba gdzieś odciąć dopływ gazu do reduktora?

> wydaje mi sie ze przed filtrem chyba jeszcze jeden jest wiec

> chyba nie-- dobrze myślę? była może jakaś FR o czyszczenie

> tego??

Dobrze myślisz. Jeśli masz obawy to zakręć wielozawór na zbiorniku, a będziesz bezpieczny waytogo.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> sprawdź też stan elektrozaworu przy reduktorze. Jak nie bedzie

> trzymał to napcha cały dolot gazem z rurek.

sprawdziłem wyczyściłem (miał na sobie nalot jakby z bardzo lepkiego smaru) ale efektu nie dalo spróbuje wyjezdzić cały zbiornik i sprawdzić wtedy co będzie się działo. Być może że to reduktor albo jakis czujnik tylko padł np. temp.

Napisano

A jak odpalisz już czujesz zapach niespalonej benzyny? Ja ten problem raczej utożsamiam z błędnymi wskazaniami czujnika temperatury. Jak masz ciepły silnik i zapalasz zaraz po zgaszeniu czujnik wykrywa temp powiedzmy te 90 stopni i zapali bo poda odpowiednią ilość paliwa, jak juz postoisz chwile jak jest zepsuty to może podać tyle samo co dla 90 stopni a temperatura już jest niższa i albo zapali ledwo albo musisz mu pomóc deptając pedał. Jak jest zimny to nie ma takiej różnicy w rezystancji jak na ciepło.

Podmień z kimś czujnik temperatury ale ten co steruje mieszanką.

Napisano
  • Autor

jutro sprawdzę go i dam znać może sie komuś przyda smile.gif

Napisano
  • Autor

sprawdziłem podmieniłem to nie to... sick.gifzlosnik.gif

Napisano

Jakiej firmy masz instalkę? U mnie siedziało BEDINI sick.gif Tak samo próbowałem czyścić elektrozawór i naprawdę wszystkie możliwe operacje, łącznie ze zdjęciem parownika i zestawem naprawczym. Powiem Ci szczerze że szkoda zachodu. Zestawy naprawcze pomagają w 50% przypadkach. U mnie dało to efekt na ledwo miesiąc. Potem rozebrałem parownik i znów syf, znów nie trzymał. Zmieniłem reduktor na LOVATO i problem jak ręką odjął. Nie warto cudować bo więcej Cię to wyniesie jak zakup takiego reduktora. Czasu i nerwów też sobie zaoszczędzisz.

Taki mam u siebie http://moto.allegro.pl/item348452710_nowy_reduktor_lovato_ele_rge_92_filtr_gratis_.html

Napisano
  • Autor

> Jakiej firmy masz instalkę? U mnie siedziało BEDINI Tak samo

> próbowałem czyścić elektrozawór i naprawdę wszystkie możliwe

> operacje, łącznie ze zdjęciem parownika i zestawem naprawczym.

> Powiem Ci szczerze że szkoda zachodu. Zestawy naprawcze pomagają

> w 50% przypadkach. U mnie dało to efekt na ledwo miesiąc. Potem

> rozebrałem parownik i znów syf, znów nie trzymał. Zmieniłem

> reduktor na LOVATO i problem jak ręką odjął. Nie warto cudować

> bo więcej Cię to wyniesie jak zakup takiego reduktora. Czasu i

> nerwów też sobie zaoszczędzisz.

> Taki mam u siebie

> http://moto.allegro.pl/item348452710_nowy_reduktor_lovato_ele_rge_92_filtr_gratis_.html

mój reduktor to BRC typ TECHO-M nie znam sie i nie wiem czy dobry czy nie ale chyba to z nim coś jest nie tak.... zlosnik.gif

Napisano

Dobry. Albo regeneruj,albo z doświadczenia do Mk1 polecam LOVATO. 200zł i nówka na gwarancji i 100% pewności że będzie ok, bez większego dłubania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.