Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa obrotomierza

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu wyrwałem okazyjnie na allegro obrotomierz do seja za 80 zł. Pochodził on z rozbitka z niemiec. Dziś Leszcz wszystko cacy podłączył- moment kluczowy, test i obrotek nie działa mad.gif podświetlenie działa, ale brak reakcji na obroty. Dla sprawdzenia samego obrotka podłączaliśmy go pod instalacje w Leszcza sc i tam dało to taki sam rezultat. Napisałem już do sprzedawcy z allegro w sprawie zwrotu/ naprawy/ zamiany z tym że mam pytanie czy jest możliwość naprawienia go? Bawił się ktoś już w to? Czy te obrotki mają jakąś chroniczną przypadłość od której zależy jego praca?

Napisano

dodam tyko ze to juz drugi przypadek z ktorym sie spotkalem, kiedys sam kupilem okazyjnie na allegro i tez byl walniety oslabiony.gifi nikt nie chcial podjac sie naprawy, na szczescie sprzedawca zwrocil kase

pozdr.

Napisano
jak sprzedawca nie bedzie chcial zwrocic kasy, to napisz do mnie na priva: naprawie albo odkupie. smile.gif
Napisano

8 dych to mocno okazyjna cena, nie było w opisie że uszkodzony ? W najgorszym razie możesz okazyjnie kupić anglika i przełożyć sam mechanizm, ale to już wyjdzie tyle co za sprawny europejski no.gif

Napisano
  • Autor

> 8 dych to mocno okazyjna cena, nie było w opisie że uszkodzony ? W

> najgorszym razie możesz okazyjnie kupić anglika i przełożyć sam

> mechanizm, ale to już wyjdzie tyle co za sprawny europejski

Był uszkodzony- ma ułamane jedno z mocowań wink.gif więc takie uszkodzenie to nie uszkodzenie.

Jeżeli chodzi o przekladkę z Angielskiej wersji to tak jak napisał kolega wyżej zupełnie bez sensu. Szukam więc możliwości naprawy w razie czego. Bo być może szkoda zwracać go za takie pieniądze jeżeli można to naprawić

Napisano

> Był uszkodzony- ma ułamane jedno z mocowań więc takie uszkodzenie to

> nie uszkodzenie.

> Jeżeli chodzi o przekladkę z Angielskiej wersji to tak jak napisał

> kolega wyżej zupełnie bez sensu. Szukam więc możliwości naprawy

> w razie czego. Bo być może szkoda zwracać go za takie pieniądze

> jeżeli można to naprawić

Czarno to widzę ... robocizna w cenie, spróbuj naprawić buty, zegarek albo młynek do kawy, taniej kupić nowe czacha.gif

Albo ci go ktoś naprawi "po koleżeńsku" albo walcz ze sprzedawcą, może się dogadacie, chociaż równie dobrze koleś stwierdzi, że u niego działał a ty spaliłeś niefachowo podłączając swiety.gif

Napisano
  • Autor

Właśnie wiem. Dodatkowo obrotka kupiłem tydzień temu zdaje się ale nie mialem okazji wcześniej założyć. Zresza nie będe krakać poczekam aż dostane meila z odpowiedzią.

Lipa tylko że bede musiał jeździć z dziurą w desce do puki nie znajdę nowego na czas naprawy/ zamiany tego złego hehehe

Napisano
  • Autor

Nie dalem za wygraną i wczoraj postanowilem go jeszcze raz sprawdzić. Potraktowałem go wd 40 czego rezultatem było spalenie żarówki wink.gif Oprócz tego...obrotek zadziałał! ma uszkodzoną taśmę. Poszedł już do kolegi elektryka który połączy nadłamane ścieżki kabelkami. Czekam więc na rezultaty.

PS: na pierwszy rzut oka wyglądało to jak małe zagięcia na ścieżkach, w żadnym wypadku nie były one zupełnie po przerywane ale jak widać i tyle wystarczyło żeby popsuć humor smile.gif

Napisano

> Potraktowałem go wd 40 czego rezultatem było spalenie żarówki

w skrocie: hehe.gif

Napisano

> Nie dalem za wygraną i wczoraj postanowilem go jeszcze raz sprawdzić.

> Potraktowałem go wd 40 czego rezultatem było spalenie żarówki

a słyszałeś o czymś takim jak kontakt spray ??

wd-40 służy na prawdę do czegoś innego.

Napisano

> a słyszałeś o czymś takim jak kontakt spray ??

> wd-40 służy na prawdę do czegoś innego.

Ty, ale wtedy by moglo byc jeszcze gorzej.

jakby zrobil lepsza/wieksz zware, to jest szansa, ze obrotek by poszedl sie paść... wink.gif

Napisano
  • Autor

Zapraszam więc do lektóry http://www.wd40.pl/wd40.html gdzie jest wyraźnie napisane że można go stosować do "poprawy przewodności na stykach i połaczeniach mechanicznych" więc nie bardzo wiem co tu takiego śmiesznego. Żeby było jasne nie płukałem go tym wd czy nie topiłem go w wspomnianym preparacie ale spryskałem styki w kostce łączącej tasme z kostką.

Napisano

> Żeby było jasne nie płukałem go tym wd

> czy nie topiłem go w wspomnianym preparacie ale spryskałem styki

> w kostce łączącej tasme z kostką.

i zrobiles zwarcie...

Napisano

> Ty, ale wtedy by moglo byc jeszcze gorzej.

> jakby zrobil lepsza/wieksz zware, to jest szansa, ze obrotek by

> poszedl sie paść...

bo takich preparatów trzeba używać z głową a nie psikać na wszystko co się da

Napisano

> bo takich preparatów trzeba używać z głową a nie psikać na wszystko

> co się da

dzieki za info wink.gif

Napisano

> dzieki za info

przecież to nie do Ciebie tylko speców od przepalania żarówek przy użyciu wd-40 zlosnik.gif

Napisano

> przecież to nie do Ciebie tylko speców od przepalania żarówek przy

> użyciu wd-40

łe... 033102bebe_1_prv.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.