Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zagazowanie CC

Featured Replies

Napisano

mam pytanko...czy zgodne z prawem jest samodzielem montowanie instalacji gazowej? chcialym takowa zamontowac...i zastanawiam sie czy zrobic to samodzielnie czy w "profesjonalnym" zakladnie!? co potrzebuje do samodzielej instalacji?! jak z homologacja?

Napisano

a znasz sie na tym?? ja bym sie za to nie zabieral sam jak bym sie na tym nie znal, bo jeszcze bym cos popsul i wiecej z tego by biedy bylo niz pozytku sick.gif taka moja mala rada zlosnik.gif

pozdrawiam

Napisano

Nic w tym trudnego nie ma, jak sprytny jestes to załozysz bez problemu, oczywiscie regulacja Cie czeka w zakładzie ale to koszt 30zł tyle ze samodzielnie jak załozysz to ci tego nie wbija w dowód no chyba ze masz jakies znajomosci. Butla musi byc z homologacja czy czyms tam.

Napisano

> mam pytanko...czy zgodne z prawem jest samodzielem montowanie

> instalacji gazowej? chcialym takowa zamontowac...i zastanawiam

> sie czy zrobic to samodzielnie czy w "profesjonalnym"

> zakladnie!?

Raczej muszą to zrobic specjaliści

> co potrzebuje do samodzielej instalacji?! jak z

> homologacja?

Zeby zarejestrowac taki samochód (czyt. dokonac wpisu w DR o przystosowaniu pojazdu do zasilania gazownią) potrzebujesz wyciąg ze świadectwa homologacji na instalkę, "paszport" od zbiornika i fakturę potwierdzajacą montaz ustrojstwa właśnie przez szpeców. Kiedys potrzebne było badanie techniczne po montażu, ale chyba juz tego nie ma.

No chyba, że masz już wpisane "gaz" w dowodzie, to zlosnik.gif

Napisano

ja bym nie ryzykował yikes.gif

wolałbym dać to komuś kto się na tym zna i będe wiedział że to będzie jeździć i nie wybuchnie icon_eek.gif

Napisano

Też bym to komuś zlecił kto ma na to papiery choćby dlatego żeby nie mieć jak wyżej napisano, problemów z rejestracją

Napisano

> zakladnie!? co potrzebuje do samodzielej instalacji?! jak z

> homologacja?

bez szwindlu nie wbija ci tego w dowod i na pierwszym przegladzie pozegnasz sie z dowodem .

Napisano
  • Autor

acha wiec to tak wyglda!? hmm...mysle ze nie bylo by problemów z samodzielnym montażem ale gozej bedzie z rejestracja?! potrzebuje homologacje tak? ja juz ja chyba bede mial z butla...ale jeszcfze faktura na montaz potrzebna?!

Napisano

> acha wiec to tak wyglda!? hmm...mysle ze nie bylo by problemów z

> samodzielnym montażem ale gozej bedzie z rejestracja?!

> potrzebuje homologacje tak? ja juz ja chyba bede mial z

> butla...ale jeszcfze faktura na montaz potrzebna?!

łanmortajm.

Wyciąg ze świadectwa homo - po to, zeby było wiadomo co to za producent i wszystkie numery homologowanych części instalacji (elektrozawory i inne miksery)

paszport na zbiornik - kazdy zbiornik podlega legalizacji co 10 lat - tzn 10 lat ma jak jest nowy, a potem chyba przedłuzają na dwa lata.

A faktura jest po to, zeby pani w wk miała pewnośc ze sam se tego nie zdrutowałeś w garage i że nie wybuchnie na streecie zlosnik.gif

Clear?

Pozdro ok.gif

Napisano

> bez szwindlu nie wbija ci tego w dowod i na pierwszym przegladzie

> pozegnasz sie z dowodem .

diagnosta nie ma podstaw do zabrania dowodu .. chyab że sięcoś zmieniło ostatnim czasem . grinser006.gifgrinser006.gif..

Napisano

samemu nie drutuj daj sobie spokój. bo wiecej problemow niz pozytku.

Napisano

> zakladnie!? co potrzebuje do samodzielej instalacji?! jak z

> homologacja?

instalacja używana (ostatnio miałem możliwosc kupienia za 350zł) 4 letnia. Zamontowac sobie możesz sam bez problemu to nie jest jakas filozofia wielka. Następnie albo jezdzisz na nielegalu i się cieszysz. Albo jedziesz instalacje do zalegalizowania (koszt około 200zł) do tego koszt wbicia do dowodu rejestracyjnego). Przeglady sa droższe na gazie o 50zł (czyli 150zł)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.